Διαφήμιση
Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 16:12

Η εταιρία Free Sound που εδρεύει στη Ρόδο, επένδυσε πρόσφατα σε ένα line array σύστημα VERA20 της TW Audio…

Για την Free Sound (by Giovanni) η TW Audio δεν ήταν άγνωστη… Το αντίθετο μάλιστα. Η Ροδίτικη rental εταιρία (που παρεμπιπτόντως ενεργοποιείται και στους τομείς του retail και  installation) έχει στο στόλο της ήδη από το 2015 ένα σύστημα PA SYS ONE, ενώ στη συνέχεια λόγω της επεκτασιμότητας και της αποδοχής του συστήματος απ’ όλες τις παραγωγές επένδυσε σε ακόμα ένα σύστημα PA SYS ONE, ενώ πέρυσι η εταιρία επένδυσε σε 2 sub BSX.

Με τα εν λόγω συστήματα η εταιρία άρχισε να ‘μπαίνει’ σε ακόμα μεγαλύτερες παραγωγές τόσο στη Ρόδο όσο και σε γειτονικά νησιά (Σύμη κλπ) με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η ανάγκη για επένδυση σε ένα ακόμα μεγαλύτερο σύστημα (line array αυτή τη φορά) και όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της Free Sound, η επιλογή γι’ αυτούς ήταν μονόδρομος, καθώς εκτός των άλλων, αναζητούσαν ένα σύστημα με χαμηλό βάρος και εύκολο και γρήγορο set-up.

Ετσι, επένδυσαν πρόσφατα σε ένα line array σύστημα VERA20 της TW Audio που εκτός από τον ηχητικό χαρακτήρα που αναζητούσαν, ανταποκρίνεται πλήρως και στα δυο σημαντικά κριτήρια επιλογής που είχαν θέσει (χαμηλό βάρος και εύχρηστο σύστημα ανάρτησης όπως το easyRig του VERA20). Το σύστημα που απέκτησαν, αποτελείται από 12 καμπίνες VERA20 μαζί με όλο το κρεμαστικό σύστημα και το νέο ρακ που συνοδεύει το σύστημα με τον X4 της Powersoft.

Ένα σύντομο who is who του VERA20
Το νέο VERA 20 ήρθε για να ‘γεμίσει’ το κενό μεταξύ των συστημάτων VERA10 και VERA36 της Γερμανικής εταιρίας. Το VERA 20 ‘φοράει’ δυο 10ιντσα γούφερ για τις χαμηλές και μια εντελώς καινούργια μονάδα HF 1,4 ιντσών. Σύμφωνα με την εταιρία, τα δυο 10ιντσα mid-woofer είναι σε θέση να αναπαράγουν έως 6dB περισσότερο SPL στη χαμηλομεσαία περιοχή, με τη μικρότερη δυνατή παραμόρφωση. Το διάγραμμα κάλυψης της καμπίνας στον οριζόντιο άξονα ανέρχεται στις 80 ή 120 μοίρες (μέσω εναλλάξιμης χοάνης φόρτισης) και στον κάθετο άξονα στις 12 μοίρες, ενώ η απόκριση συχνότητας του VERA 20 εκτείνεται από τα 63Hz έως τα 18kHz, με το μέγιστο SPL να φτάνει στα 139dB. Η κάθε καμπίνα ζυγίζει μόλις 24κιλά, ενώ εξαιρετικά σύγχρονο και εξελιγμένο (επιτρέπει γωνίες μικρότερες της 1 μοίρας, για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ακρίβειας όσον αφορά την κατευθυντικότητα των υψηλότερων καμπινών ως προς τις μεγάλες αποστάσεις) είναι και το κρεμαστικό σύστημα. Περισσότερα ωστόσο για το VERA 20 μπορείτε να βρείτε στο σχετικό αφιέρωμα του aLive.

Λίγα λόγια από τον Αλεξ Καζαντζιάν της Free Sound (by Giovanni)
Με τον Αλεξ Καζαντζιάν της Free Sound το aLive επικοινώνησε τηλεφωνικά για δυο – τρείς γρήγορες ερωτήσεις σχετικά με το νέο τους σύστημα…
aLive: Καταρχάς καλορίζικο και καλοδούλευτο. Κατά δεύτερον, γιατί TW Audio γενικώς και VERA 20 ειδικώς?
Γιατί το 2015 που πήγα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, είδα και άκουσα για πρώτη φορά ηχείο της TW (το PA SYS ONE) και μου άρεσε κυρίως ο ήχος του, αλλά και η εργονομία του και η γενικότερη compact φιλοσοφία του PA SYS για το είδος των εκδηλώσεων που είχα στο νησί. Ένα σύστημα με εύκολο set-up και εκτεταμένες δυνατότητες κάλυψης που δεν τις πίστευες αν απλά το έβλεπες μόνο.

aLive: Η νέα σας επένδυση αφορά line array σύστημα, και γενικώς σύστημα μεγαλύτερου format. Αυτό σημαίνει ότι μεγάλωσαν οι ανάγκες και γενικά οι παραγωγές τις οποίες καλύπτετε σαν εταιρία?
Ναι, είναι γεγονός ότι οι τελευταίες χρονιές είναι πολύ καλές και η δουλειά ανεβαίνει. Θέλω να πω όμως ότι η συμβίωσή μας με το ‘μικρότερο’ PA SYS ONE ήταν εξαιρετική, γι’ αυτό άλλωστε επενδύσαμε και σε δεύτερο σύστημα κι έτσι κάναμε ακόμα μεγαλύτερες δουλειές και Live με επώνυμους καλλιτέχνες πρώτης γραμμής, των οποίων οι ηχολήπτες έμειναν κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι με το σύστημα. Ετσι μας δημιουργήθηκε η ανάγκη για νέες επενδύσεις, οπότε είτε έπρεπε να επενδύσουμε σε ακόμα δυο μικρά PA SYS ή σε ένα μεγάλο array. Πήραμε την απόφαση να μεγαλώσουμε το σύστημα και να πάμε στο VERA 20 που είδαμε και στην έκθεση της Φρανκφούρτης, αλλά και στο πρόσφατο εκπαιδευτικό σεμινάριο του αντιπροσώπου, διότι έτσι έχουμε ένα πραγματικά μεγάλο σύστημα και σε μεγάλες παραγωγές τα δυο PA SYS ONE μπορώ να τα χρησιμοποιήσω είτε συμπληρωματικά, είτε ως side κλπ.
Επίσης ο εξοπλισμός των προηγούμενων συστημάτων λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς το κατώτερο συχνοτικά φάσμα του line array, καθώς για bass και sub χρησιμοποιούμε τα B30 (συνολικά 8) και τα 2 sub BSX που ήδη έχουμε από πέρυσι και τα οποία οδηγούμε με τα ρακ των K3.


Περισσότερες πληροφορίες για τη Free Sound (by Giovanni) θα βρείτε εδώ.
Ωστόσο, πληροφορίες για τα συστήματα της TW Audio θα σας δώσουν στην Digikal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση