Διαφήμιση
Τρίτη, 19 Δεκέμβριος 2017 11:48

TW Audio - VERA 20

Tο νέο VERA 20 είναι το ηχείο που ήρθε για να ‘γεμίσει’ το κενό μεταξύ των συστημάτων VERA10 και VERA36 της ομώνυμης line array σειράς VERA της Γερμανικής εταιρίας. Το VERA 20 είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, σε μορφή πρωτοτύπου τότε, ήδη από την έκθεση της Φρανκφούρτης του 2015, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά έχει φιλοξενηθεί στο χώρο των εξωτερικών ακροάσεων της Live Sound Arena. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου μετά απο σημαντικά στάδια βελτίωσης και εξέλιξης ώστε το νέο VERA 20 της TW Audio να είναι διαθέσιμο, φυσικά και στη χώρα μας.

VERA20...το νέο Mid-Size Array
Το VERA20 διαθέτει δυο 10ιντσα γούφερ για τις χαμηλές και μια εντελώς καινούργια μονάδα HF 1,4 ιντσών, που σύμφωνα με την εταιρία παραπέμπει ηχητικά στο διάφανο ήχο των HiFi συστημάτων υψηλής πιστότητας. Η καμπίνα έχει πλάτος 60cm, 28cm ύψος και ζυγίζει μόλις 24κιλά, ενώ μπορεί να συνθέσει μια διευρυμένη κάθετη συστοιχία που να αποτελείται έως και από 24 καμπίνες VERA20. Σύμφωνα με την εταιρία, τα δυο 10ιντσα mid-woofer είναι σε θέση να αναπαράγουν έως 6dB περισσότερο SPL στη χαμηλομεσαία περιοχή, με τη μικρότερη δυνατή παραμόρφωση. Σημειωτέον ότι το σημείο cross μεταξύ των γούφερ και του HF driver, αυτό βρίσκεται στο 1kHz. Οσον αφορά την κατευθυντικότητά του, η κάλυψη στον οριζόντιο άξονα είναι 80 ή 120 μοίρες (καθώς φροντίζει γι’ αυτό η εναλλάξιμη χοάνη φόρτισης προκειμένου ο χρήστης να επιτυγχάνει την επιθυμητή διασπορά ανάλογα με το venue και τις συνθήκες) και στον κάθετο άξονα 12 μοίρες. Η απόκριση συχνότητας του VERA 20 εκτείνεται από τα 63Hz έως τα 18kHz, ενώ το μέγιστο SPL φτάνει στα 139dB.

To rigging σύστημα
Το σύστημα rigging του VERA20 βασίζεται στο VERA36 rigging σύστημα και το ηχείο μπορεί να αναρτηθεί σε συστοιχία από έναν και μόνο τεχνικό, εύκολα και γρήγορα. Αξίζει επίσης να αναφερθεί η λογαριθμική κλιμάκωση των ενδιάμεσων γωνιών (μεταξύ των γωνιών), που επιτρέπει τη δημιουργία γωνιών μικρότερων της 1 μοίρας, για την επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής ακρίβειας όσον αφορά την κατευθυντικότητα των υψηλότερων καμπινών της array συστοιχίας ως προς τις μεγάλες αποστάσεις.

VERA S32 – το compact ‘κατευθυντικό’ sub
Το VERA20 ‘ολοκληρώνεται’ από το flyable cardioid subwoofer VERA S32 (1 x 18"/1 x 14") που έχει το ίδιο ακριβώς πλάτος καμπίνας με το VERA 20 (60cm). Πρόκειται για μια υλοποίηση compact διαστάσεων που περιλαμβάνει δυο woofer, ένα 18ιντσο μπροστά και ένα 14ιντσο ακριβώς πίσω από αυτό, ενώ κατά την καρδιοειδή λειτουργία του επιτυγχάνεται η μέγιστη εξασθένιση χαμηλού στην πίσω πλευρά, που ξεπερνά τα 15dB. Αντίστοιχα σε end fire λειτουργία επιτυγχάνεται το μέγιστο επίπεδο ηχητικής πίεσης στον εμπρόσθιο άξονα με μερική εξασθένηση στο πίσω τμήμα της καμπίνας του sub.
Το προφανές πλεονέκτημά του σύμφωνα με την εταιρία, είναι η επίτευξη κατευθυντικής συμπεριφοράς στη διασπορά του χαμηλού, γεγονός ευπρόσδεκτο για ‘δύσκολους’ χώρους με μεγάλο χρόνο αντήχησης. Η πρόληψη ισχύος του VERA S32 ανέρχεται στα 2400W (program) / 4800W (peak) για το 18ιντσο γούφερ και αντίστοιχα 1400W (program) / 2800W (peak) για το 14ιντσο γούφερ που συνθέτουν την bandpass τύπου αρχιτεκτονική του sub. Οσον αφορά τις επιδόσεις του VERA S32 στο επίπεδο της ηχητικής στάθμης, αυτές ανέρχονται στα 134dB SPLmax (σε λειτουργία end-fire). Σημειωτέον ότι το VERA S32 μπορεί να συνοδεύσει και άλλα top’s της εταιρίας αποτελώντας μια οικονομική όσο και audiophile πρόταση.

Τέλος, όσοι ειδικεύεστε σε εγκαταστάσεις, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η TW AUDiO έχει ήδη έτοιμο και τα VERA20i & VERAS17i από τη σειρά installation προιόντων που διαθέτει, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά σε μόνιμες εγκαταστάσεις και όχι σε touring εφαρμογές. Περισσότερες πληροφορίες για τα νέα συστήματα VERA20 και VERAS32 της TW Audio θα σας δώσουν στη Digikal…

Επαφή
Digikal

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση