Διαφήμιση
Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2024 09:35

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness μπήκε η LED οθόνη της Adele στο Μόναχο, ως η μεγαλύτερη outdoor LED screen (περίπου 1300 τ.μ.)…

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness εισήλθε πρόσφατα η τεράστια LED οθόνη της Adele που εγκαταστάθηκε για τις ανάγκες των συναυλιών της στο Ολυμπιακό στάδιο του Μονάχου (όπου έδωσε 10 συναυλίες με 80.000 θεατές σε κάθε μια από αυτές).

Η οθόνη που κάλυψε έκταση 14.000 square foot (περίπου 1300 τ.μ.), έχει ενταχθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως η μεγαλύτερη outdoor LED screen που στήθηκε ποτέ σε εξωτερικό χώρο…

Τα οπτικά για τις ανάγκες των συναυλιών της Adele στο Ολυμπικό στάδιο του Μονάχου προμήθευσε η εταιρία Disguise, ενώ η οθόνη που εγκατέστησε έμοιαζε με αναδιπλούμενη ταινία.

Για να διασφαλιστεί ότι όλα τα γραφικά υψηλής ανάλυσης - από κοντινά πλάνα της Adele έως φλεγόμενες φωτιές - θα εμφανίζονταν απρόσκοπτα, η Solotech συνεργάστηκε με τον προγραμματιστή Richard Turner και τους designers της γνωστής ομάδας Stufish. Μαζί, χρησιμοποίησαν οκτώ Disguise GX3 servers, διασφαλίζοντας ότι ολόκληρος ο καμβάς διατηρείται τέλεια σε συγχρονισμό μεταξύ των μηχανών. Χρησιμοποίησαν επίσης 18 κάρτες SDI VFC, επιτρέποντας στους servers να εξάγουν σήμα ανάλυσης SDI natively στους επεξεργαστές LED, καταργώντας την ανάγκη για downstream conversion. Το show πήρε timecode με το λογισμικό Disguise's Designer να συνθέτει rendered visuals, Notch εφέ και εισόδους λήψης προσφέροντας  απόλυτη ευελιξία στην ομάδα του Treatment Studio.

«Με δεκάδες χιλιάδες που παρακολουθούν, η τελειότητα είναι ο στόχος μας κάθε βράδυ», ανέφερε η Lizzie Pocock, παραγωγός στο Treatment Studio και συνέχισε… «Όταν δουλεύεις με τόσο μεγάλες οθόνες, δεν υπάρχει πουθενά να κρυφτείς. Η Disguise μας δίνει τη σιγουριά να προσφέρουμε άψογη αναπαραγωγή βίντεο με συνέπεια. Αυτό μας επιτρέπει να εστιάσουμε την ενέργειά μας στο δημιουργικό, γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε σταθερό έδαφος τεχνικά».

Επαφή
Disguise

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση