Διαφήμιση
Παρασκευή, 22 Σεπτέμβριος 2023 11:42

Ξεκίνησε το Open Call για το νέο, υβριδικό πρόγραμμα κατάρτισης μουσικής τεχνολογίας Music Tech Europe Academy...

Το Music Innovation Hub, σε συνεργασία με τις Meso Events, Media Deals, Technoport και Barcelona Music Tech Hub εγκαινιάζει τη νέα έκδοση του Music Tech Europe Academy, ενός 7μηνου προγράμματος επιτάχυνσης που απευθύνεται σε 10 ευρωπαϊκές startups μουσικής τεχνολογίας, το οποίο αναπτύχθηκε το 2021 στο πλαίσιο του Music Moves Europe. Το Music Tech Europe Academy στοχεύει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος των καινοτόμων μουσικών τεχνολογιών στην Ευρώπη και στη δημιουργία ισότιμων όρων ανταγωνισμού μεταξύ επιχειρηματιών, καλλιτεχνών, εταιρειών τεχνολογίας και της μουσικής βιομηχανίας, ενθαρρύνοντας τις συνεργατικές πρωτοβουλίες καινοτομίας για το μελλοντικό μουσικό οικοσύστημα.

Η προστιθέμενη αξία της κοινοπραξίας που προωθεί το MTE Academy έγκειται στην ποικιλομορφία και τη μοναδικότητα των εταίρων, ενωμένοι ωστόσο στον κοινό στόχο της ενίσχυσης του τομέα της μουσικής τεχνολογίας στην Ευρώπη, της διευκόλυνσης της πρόσβασης στη χρηματοδότηση, της υποστήριξης της τεχνολογικής ανάπτυξης σύμφωνα με τις ανάγκες των παραγόντων της αγοράς και της υποστήριξης των ταλέντων της καινοτομίας μέσω μιας στρατηγικής βασισμένης στη συνεργασία, στη στρατηγική βιωσιμότητα και τη κοινωνικής ευθύνη.

Κατά τη διάρκεια της 7μηνης περιόδου του προγράμματος επιτάχυνσης, οι startups θα έχουν πρόσβαση σε ένα υβριδικό και ευέλικτο πρόγραμμα καθοδήγησης με κορυφαίους εμπειρογνώμονες στη μουσική, την τεχνολογία, τη χρηματοδότηση και την επιχειρηματικότητα, συναντήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων της βιομηχανίας, συνεδρίες επενδυτικών προτάσεων και μια ζωντανή κοινότητα ψηφιακών καινοτόμων και επαγγελματιών της μουσικής.

Η εναρκτήρια συνάντηση του MTE Academy θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της 9ης διοργάνωσης  του Linecheck Music Meeting and Festival, όπου οι επιλεγμένες startups θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ με δυνατότητες δικτύωσης και να λάβουν μέρος σε πάνελ, εργαστήρια και εκθέσεις που επικεντρώνονται στις βιομηχανίες μουσικής και μουσικής-τεχνολογίας. Αυτή η εκπληκτική εμπειρία θα τους επιτρέψει να έρθουν σε επαφή με διεθνείς επαγγελματίες του κλάδου, να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις και να παρουσιάσουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες σε ανθρώπους κλειδιά του χώρου.

Το MTE Academy απευθύνεται σε ευρωπαϊκές startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ήδη εγκαθιδρυμένες ως εταιρείες) καθώς και σε μη τυπικές πρωτοβουλίες και έργα (στάδιο προ εταιρείας), με καθορισμένο Proof of Concept, οι οποίες υιοθετούν καινοτόμες τεχνολογίες για την παροχή επιχειρηματικών και καλλιτεχνικών λύσεων στον τομέα της μουσικής.

H περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου και η προθεσμία λήγει στις 12 Οκτωβρίου 2023. H πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων και το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμα στο musictecheuropeacademy.eu

Το MTE Academy συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συντονίζεται από το Music Innovation Hub (Ιταλία), σε συνεργασία με τις Media Deals (Γερμανία), Technoport (Λουξεμβούργο), Meso Events (Ελλάδα) και Barcelona Music Tech Hub (Ισπανία), ενώ επίσης έχει τη στήριξη των HEMI, Music Ally, Music Tech Europe, Orfium, Innovathens και Universal Music Group Digital Innovation.

Μάθετε περισσότερα στο musictecheuropeacademy.eu και στο mesoevents.eu.

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση