Διαφήμιση
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2023 12:14

YouTube και Τεχνητή Νοημοσύνη...

Το YouTube Music δημοσίευσε ένα σύνολο τριών θεμελιωδών αρχών της μουσικής τεχνητής νοημοσύνης και κυκλοφόρησε το YouTube Music AI Incubator, αρχικά σε συνεργασία με καλλιτέχνες, τραγουδοποιούς και παραγωγούς από το Universal Music Group.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του YouTube, Neal Mohan, μοιράστηκε τις θεμλιώδεις αρχές μουσικής AI της πλατφόρμας και το όραμά του για το πώς το πλαίσιο θα ενισχύσει τη δημιουργική έκφραση προστατεύοντας παράλληλα τους καλλιτέχνες στην πλατφόρμα…

Αρχή #1: «Η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ και θα την αγκαλιάσουμε υπεύθυνα μαζί με τους μουσικούς μας συνεργάτες. Καθώς η γενετική τεχνητή νοημοσύνη ξεκλειδώνει φιλόδοξες νέες μορφές δημιουργικότητας, το YouTube και οι συνεργάτες μας σε όλη τη μουσική βιομηχανία συμφωνούν να βασιστούν στη μακρά ιστορία συνεργασίας μας και να αγκαλιάσουν υπεύθυνα αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα. Στόχος μας είναι να συνεργαστούμε με τη μουσική βιομηχανία για να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα με τρόπο που ενισχύει την κοινή μας επιδίωξη για υπεύθυνη καινοτομία».

Αρχή #2: «Η τεχνητή νοημοσύνη εγκαινιάζει μια νέα εποχή δημιουργικής έκφρασης, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει κατάλληλες προστασίες και να ξεκλειδώνει ευκαιρίες για μουσικούς συνεργάτες που αποφασίζουν να συμμετάσχουν. Συνεχίζουμε την προστασία του δημιουργικού έργου των καλλιτεχνών στο YouTube. Έχουμε κάνει τεράστιες επενδύσεις όλα αυτά τα χρόνια στα συστήματα που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των συμφερόντων των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων με εκείνα της δημιουργικής κοινότητας στο YouTube».

Αρχή #3: «Έχουμε δημιουργήσει έναν κορυφαίο στον κλάδο οργανισμό εμπιστοσύνης και ασφάλειας, καθώς και πολιτικές περιεχομένου. Θα τα κλιμακώσουμε για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Περάσαμε χρόνια επενδύοντας στις πολιτικές και στις ομάδες εμπιστοσύνης και ασφάλειας που συμβάλλουν στην προστασία της κοινότητας του YouTube, και εφαρμόζουμε επίσης αυτές τις διασφαλίσεις σε περιεχόμενο που δημιουργείται από AI. Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούνται ενδέχεται να ενισχύσουν τις τρέχουσες προκλήσεις, όπως η κατάχρηση εμπορικών σημάτων και πνευματικών δικαιωμάτων, η παραπληροφόρηση, η ανεπιθύμητη αλληλογραφία και άλλα. Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό αυτού του είδους περιεχομένου και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην τεχνολογία που υποστηρίζεται από AI που μας βοηθά να προστατεύσουμε την κοινότητα θεατών, δημιουργών, καλλιτεχνών και τραγουδοποιών—από το Content ID έως τις πολιτικές, τον εντοπισμό και την ανάπτυξη και εφαρμογή συστημάτων που διατηρούν την πλατφόρμα μας ασφαλή στα παρασκήνια. Και δεσμευόμαστε να κλιμακώσουμε αυτό το έργο ακόμη περισσότερο».

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση