Διαφήμιση
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2022 15:04

H SSL παρουσίασε το CONNEX, ένα USB mic που απευθύνεται σε συνέδρια, live streaming και portable music recording εφαρμογές…

Η SSL όπως όλα δείχνουν έχει αρχίσει να διευρύνει τα όριά της ως κατασκευαστής και να εισέρχεται σε νέες κατηγορίες audio προϊόντων, επιδιώκοντας να προσδώσει σε αυτές το ομολογουμένως ξεχωριστό στίγμα της.
Η χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας αφορούσε ένα νέο φορητό μικροφωνο και μάλιστα ένα USB mic που ενσωματώνει στις 4 πλευρικές επιφάνειές του ένα array τεσσάρων πυκνωτικών καψών, που απευθύνεται σε συνέδρια, live streaming και portable music recording εφαρμογές.

Το όνομά του είναι SSL CONNEX και είναι συμβατό με MAC/PC και εφοδιασμένα με θύρα USB tablets. Είναι επίσης συμβατό με όλες τις κυρίαρχες videoconferencing πατφόρμες και προορίζεται για χρήση στο γραφείο και στο σπίτι, ενώ παράλληλα είναι κατάλληλο για live streaming ή music capture.
Οσον αφορά το σχήμα του είναι τετράγωνο με τις διαστάσεις του να είναι 9cm x 9cm x 4cm, και μπορεί να τοποθετηθεί επάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια, αλλά και να προσαρμοστεί σε microphone arm ή σε ένα στάντ για κάμερα.

Η SSL χαρακτηρίζει το CONNEX ως “technology powerhouse”, ενώ το χάρη στον DSP επεξεργαστή του που ενσωματώνει την τεχνολογική προίκα και την τεχνογνωσία της SSL, το μικρόφωνο διαθετει 4 ‘user modes’ για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού ηχητικού αποτελέσματος, ανάλογα με την εφαρμογή και τη χρήση.

DSP modes και τρόποι λειτουργίας
Στη θέση White: Solo mode: το μικρόφωνο έχει σεταριστεί για τη λήψη ήχου από μια πηγή που εκπέμπει στο μπροστινό τμήμα του (συνεδριακή χρήση ή live streaming με έναν  παρουσιαστή. Στην περιπτωση αυτή εστιάζει στον ήχο που λαμβάνει από εμπρός, απορρίπτοντας ταυτόχρονα ανεπιθύμητους ήχους από τα πλάγια ή το πίσω τμήμα του.

Το Green είναι το Group mode: απευθύνεται στη λήψη ήχου από πολλαπλές πηγές, για παράδειγμα τη λήψη της φωνής πολλών ομιλητών που κάθονται περιμετρικά στο τραπέζι ή για live streaming με πολλούς ομιλητές. Σε αυτή την περίπτωση το quad microphone array και το automatic smart mixer που ενσωματώνει, διασφαλίζουν την πλήρη καταληπτότητα της φωνής όλων των συμμετεχόντων και την ταυτόχρονο απομείωση των ανεπιθύμητων θορύβων του περιβάλλοντος.

Magenta: Vocal mode: Αυτή η θέση είναι ιδανική για ηχογράφηση φωνητικών, καθώς είναι διαθέσιμο το ‘θρυλικό’ SSL EQ και αντίστοιχοι αλγόριθμοι επεξεργασίας της δυναμικής περιοχής για την καλύτερη δυνατή διαχείριση και επεξεργασία της ηχογράφησης. Στο Vocal mode απορρίπτονται οι ανεπιθύμητοι ήχοι από το πίσω και πλευρικό τμήμα του χώρου.

Blue: Music mode: Η εν λόγω λειτουργία έχει σχεδιαστει΄για ένα γκρουπ μουσικών που παίζουν περιμετρικά από το SSL CONNEX.

Λειτουργία Immersive: εδώ και οι 4 τύποι λειτουργίας υποστηρίζουν ένα προηγμένο immersive recording setting.
Εδώ ο χρήστης έχει ανεξάρτητη πρόσβαση σε κάθε μια απο τις 4 μικροφωνικές κάψες για την επίτευξη immersive και spatial ηχογραφήσεων ή broadcasts.

Στο εμπρός τμήμα του μικροφώνου συναντάμε μια έξοδο ακουστικών 3.5mm με δυνατότητα loopback option, που είναι χρήσιμη για ambient 'room' monitoring.

Μέσω του touch-sensitive interface στο άνω τμήμα της μονάδας, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τη στάθμη των ακουστικών, να ενεργοποιήσει τη σίγαση και τη λειτουργία 'push-to talk' καθώς και να επιλέξει μέσω των τεσσάρων διαφορετικών τρόπων λειτουργίας (DSP settings) αυτόν που του κάνει για κάθε περίσταση. Τέλος, το υποφωτιζόμενο λογότυπο της SSL στο άνω τμήμα του μικροφώνου ενημερώνει οπτικά το χρήστη (με εντυπωσιακό τρόπο είναι αλήθεια) για τον επιλεγμένο κάθε φορά τρόπο λειτουργίας του μικροφώνου.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο SSL CONNEX θα βρείτε εδώ, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε και με την RM Audio που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της SSL στη χώρα μας...

Επαφή
RM Audio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση