Διαφήμιση
Δευτέρα, 10 Οκτώβριος 2022 17:08

Με το νέο large-format linear line array σύστημα PANTHER της Meyer Sound σε dual hybrid setup, περιοδεύει ο Michael Bublé…

 

Η παγκόσμια περιοδεία του Michael Bublé με τίτλο “Higher Tour” ξεκίνησε στις 8 Αυγούστου περιλαμβάνοντας 38 shows για τη Βόρεια Αμερική και ακόμα 34 shows για την Ωκεανία, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον έως τώρα τελευταίο σταθμό της περιοδείας να είναι προγραμματισμένος για τις 17 Μαίου 2023…

Η "Higher Tour" του Michael Bublé θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένα πάρτι σε μεγάλη κλίμακα. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή από κάθε άποψη, αποτελούμενη από μια τεράστια σκηνή τεσσάρων επιπέδων που φιλοξενεί πλήρη ορχήστρα και τραγουδιστές, που ανάλογα με τις ανάγκες κάποιων συναυλιών διευρύνεται περαιτέρω προκειμένου να φιλοξενήσει έγχορδα και χορωδία, ενώ παράλληλα φιλοξενεί εκτεταμένα εφέ φωτισμού και τέσσερις γιγάντιες οθόνες βίντεο.

Οσον αφορά το ηχητικό σύστημα, αυτό είναι και πάλι ένα σύστημα της Meyer Sound, που περιλαμβάνει τις δύο main συστοιχίες της κύριας σκηνής, καθώς και τα center-hung arrays τα οποία λειτουργούν ως delay system όταν ο Bublé βρίσκεται στο main stage, ενώ παράλληλα εκτελούν και χρέη round system όταν ο Bublé βρίσκεται στο B-stage.

Οπως και στην προηγούμενη περιοδεία ο Bublé τραγουδάει και στο B‑stage, με τη φωνή του να παρακολουθείται και να ρυθμίζεται μέσω του Spacemap Go (του spatial sound design and mixing εργαλείου της Meyer Sound). Οπως ανέφερε ο Craig Doubet, επί σειρά ετών μηχανικός ήχου του Bublé στο FOH “αυτή τη φορά έχουμε τα ίδια συστήματα PANTHER τόσο στο main stage, όσο και στο B-stage, κάτι που σημαίνει ότι η ομοιογένεια στη φωνή του Bublé κατά τη μετάβαση μεταξύ των δυο σκηνών είναι απράμιλη καθώς η φωνή του - και όχι μόνο -  εξακολουθεί να ακούγεται ακριβώς το ίδιο". 

Παρεμπιπτόντως, η εν λόγω περιοδεία έχει μικρότερο ηχητικό αποτύπωμα σε σχέση με την προηγούμενη, καθώς αντικαταστάθηκαν όλα τα συστήματα της σειράς LEO και της σειράς M Series, από 76 νέες καμπίνες PANTHER large-format linear line array loudspeakers.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα νέα συστήματα PANTHER, όχι μόνο ηχητικά, αλλά και επειδή αυτά είναι πολύ ελαφρύτερα και μικρότερα σε όγκο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Craig Finley, ο βετεράνος διευθυντής παραγωγής της περιοδείας, επισημαίνοντας επίσης ότι «ουσιαστικά μεταφέρουμε δύο συστήματα, αλλά όλα χωρούν σε ένα φορτηγό, ενώ πράλληλα είναι μικρότρες και οι απαιτήσεις ισχύος».

Ο Craig Doubet, αναφέρει ότι τα πλεονεκτήματα επεκτείνονται και στο χρόνο φόρτωσης / εξόδου… «τα PANTHER ανεβαίνουν και κατεβαίνουν πολύ γρήγορα, καθώς έχουμε 13 συστοιχίες στον αέρα και πλέον μπορούμε να τις κατεβάσουμε όλες και να είναι έτοιμες για να βγούμε από το χώρο σε 75 λεπτά». Το σημαντικότερο ωστόσο όπως ανέφερε ο ίδιος είναι ότι διαθέτουν λεπτομερέστατη χροιά και εξαιρετικά δυναμικά που τα αποδίδουν αβίαστα, ενώ αναφερόμενος στις συχνότητες φωνής και τις vocal sound επιδόσεις του συστήματος, επισήμανε ότι σύστημα ακούγεται παντού σαν τον Michael (Bublé).

Το σύστημα στο main stage απαρτίζεται από διπλά front arrays αποτελούμενα από 14 καμπίνες PANTHER έκαστο, πάνω από τέσσερα LEOPARD. Τα δυο πλευρικά arrays περιλαμβάνουν 14 LYON, τα front fills αποτελούνται από 8 ULTRA-X40, ενώ τις χαμηλές αναλαμβάνουν δυο flown arrays αποτελούμενα από έξι 1100-LFC έκαστο και από τέσσερα 900-LFC compact low-frequency control elements τοποθετημένα στο πάτωμα.

Τα συνολικά 48 PANTHER πάνω από το B-stage κρέμονται ως ένα array των 16 και 4 arrays των 8 καμπινών έκαστο, συνεπικουρούμενα από δυο LEOPARD κάτω από το μακρύ array και 6 κάτω από τα μικρότερα arrays.
Εδώ, συνολικά 14 900-LFC elements, είτε αναρτημένα είτε ως ground stacked, αναλαμβάνουν την αναπαραγωγή του χαμηλού και 8 ULTRA-X40 εκτελούν χρέη front fill.
Επίσης, στη σκηνή χρησιμοποιούνται 16 MJF-210 stage monitors, ενώ ένα ζεύγος Amie (precision studio monitors) κι ένα Amie-Sub χρησιμοποιούνται στο FOH.

Συνεχίζοντας μια μακρά παράδοση, η εταιρία που έχει προμηθεύσει τον Meyer εξοπλισμό είναι η Solotech που συνεργάζεται με τον Bublé επί σειρά ετών, ενώ έχει αντίστοιχα προμηθεύσει και όλο τον υπόλοιπο audio και video εξοπλισμό για τις ανάγκες της παραγωγής. Οσον αφορά το βασικό audio crew για την περιοδεία του Bublé, αυτό αποτελείται από τους systems engineer Fred Cantin και τους monitor engineers Martin Paré και Renato Petruzziello.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Meyer Sound στη χώρα μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems που αντιπροσωπεύει τη Meyer Sound στη χώρα μας.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση