Διαφήμιση
Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2021 13:01

Φιλική πρός το περιβάλλον η επερχόμενη περιοδεία των Coldplay με σχέδιο 12 δράσεων και ‘ενεργό’ δάπεδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας…

Η κλιματική αλλαγή και οι καταστροφικές συνέπειές της είναι ήδη εδώ. Για την αντιμετώπισή της χρειάζονται γενναίες κεντρικές πολιτικές αποφάσεις παγκόσμιου βεληνεκούς στους τομείς της ενέργειας και των ρύπων (και όχι μόνο), αλλά και πολλαπλές μικρότερες ενέργειες από όλους μας.
Κάπως έτσι σκέφτηκαν και οι – γνωστοί για τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες - Coldplay οι οποίοι θα κάνουν ότι είναι (τεχνικά) εφικτό για να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο “Music of the Spheres” που  θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022 και θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο.

Οι Coldplay λοιπόν, ανακοίνωσαν ένα σχέδιο 12 δράσεων υπέρ του περιβάλλοντος, που αφορά την επικείμενη παγκόσμια περιοδεία τους “Music of the Spheres”, προκειμένου να επιτύχουν χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς της περιοδείας. Μάλιστα έθεσαν τον πήχη αρκετά ψηλά, καθώς στόχος της μπάντας είναι ο περιορισμός των εν λόγω εκπομπών κατά το ήμιση, σε σχέση με προηγούμενες περιοδείες τους.

Ωστόσο, μεταξύ των 12 σημείων περιλαμβάνεται και ένα αρκετά καινοτόμο project που αφορά το δάπεδο της συναυλίας.
Θα πρόκειται όχι για ένα κοινό δάπεδο, αλλά για έναν τάπητα παραγωγής ενέργειας που θα τροφοδοτεί με τάση τις συναυλίες τους μετατρέποντας σε ηλεκτρισμό την ενέργεια των φαν της μπάντας που θα χοροπηδούν πάνω – κάτω κατά τη διάρκεια του show…

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Chris Martin (frontman του γκρουπ)... «θέλουμε να χοροπηδάτε συνεχώς, γιατί αν δεν το κάνετε θα σβήσουν τα φώτα...».
Επιπλέον, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου και το BBC, ένα τμήμα της απαιτούμενης ενέργειας θα παράγεται από ανεμιστήρες και από σταθερά ποδήλατα που κάνοντας πεντάλ θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

Ανάμεσα στα 12 σημεία της ‘πράσινη’ ανακοίνωσης των Coldplay περιλαμβάνεται και η φύτευση ενός δέντρου για κάθε εισιτήριο που πωλείται, καθώς και η προτροπή πρός τους κατά τόπους διοργανωτές για κατασκευή συναυλιακών venue με φιλικά πρός το περιβάλλον υλικά, η επιβράβευση μέσω εκπτωτικών κουπονιών για όσους από τους θεατές ταξιδέψουν με φιλικά πρός το περιβάλλον μέσα.
Αλλο ένα μέτρο πρός αυτή την κατεύθυνση θα είναι οι περιβαλλοντικά φιλικές τουαλέτες χαμηλής απελευθέρωσης νερού, ενώ τα LED για τα περικάρπιο των φαν που θα τους μοιράζονται κάθε βράδυ θα είναι κατακευασμένα από κομποστοποιήσιμο υλικό.

Οι σχετικές δηλώσεις της μπάντας, όπως έχουν αναρτηθεί στο site του συγκροτήματος είναι οι εξής:
«Το να παίζουμε ζωντανά και να βρισκόμαστε σε σύνδεση με τον κόσμο είναι τελικά ο λόγος που υπάρχουμε ως συγκρότημα. Σχεδιάζουμε αυτή την περιοδεία εδώ και χρόνια και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε τραγούδια απ’ όλη τη μουσική διαδρομή μας. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο πλανήτης αντιμετωπίζει κλιματική κρίση. Περάσαμε λοιπόν τα τελευταία δύο χρόνια σε διαβουλεύσεις με περιβαλλοντικούς εμπειρογνώμονες για να κάνουμε αυτή την περιοδεία όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη και, εξίσου σημαντικό, να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες για ένα όσο το δυνατόν μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα. Δεν θα τα κάνουμε όλα σωστά, αλλά δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να μοιραζόμαστε αυτά που μαθαίνουμε. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τη βοήθεια που είχαμε μέχρι τώρα. Αν θέλετε να έρθετε σε μια παράσταση και να τραγουδήσετε μαζί μας, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα σας δούμε εκεί έξω».

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση