Διαφήμιση
Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2021 22:47

Recording studio από τη Marshall

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Alex Coombes, commercial director της Marshall, αυτό ήταν ένα ‘passion project’ για όλη την ομάδα της Marshall, καθώς φιλοδοξία τους ή΄ταν να υλοποιήσουν μια ολοκληρωμένη και ευέλικτη multimedia εγκατάσταση για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του entertainment κλάδου, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ανάδειξη και προώθηση νέων ταλέντων, κάτι που στη Marshall το θεωρούν υποχρέωσή τους πρός την ευρύτερη κοινότητα των καλλιτεχνών και των παραγωγών.

Η ευρύχωρη νέα εγκατάσταση βρίσκεται στην τοποθεσία ενός παλιού θεάτρου, δίπλα στο εργοστάσιο της Marshall. Το live room διαθέτει μια μεγάλη σκηνή με φωτισμό και PA σύστημα, μαζί με green room, μπαρ και χώρο υποδοχής, ενώ ιδιαίτερα μεγάλος είναι και ο χωρος του control room όπου φιλοξενείται μια κονσόλα Neve 8048 40 καναλιών. Το στούντιο είναι αυτόνομο διαθέτει τεράστιο χώρο στάθμευσης, ενώ όσον αφορά το backline είναι πλήρως εξοπλισμένο με ενισχυτές της Marshall και τύμπανα της Natal.

Ο παραγωγός Chris Sheldon (Foo Fighters, Feeder, Therapy;) που χρησιμοποίησε ήδη το στούντιο για τις ηχογραφήσεις των rockers Bad Touch, ανέφερε χαρακτηριστικά «Λατρεύω το νέο Marshall Studio – είναι ένα φανταστικό ‘ζωντανό’ δωμάτιο αρκετά μεγάλο για να παρακολουθώ μια μπάντα - στην πραγματικότητα, αρκετά μεγάλο για να παρακολουθώ άνετα μια ορχήστρα αξιοπρεπούς μεγέθους. Η vintage κονσόλα της Neve ακούγεται υπέροχα... όπως και οτιδήποτε έρχεται μέσα από αυτούς τους προενισχυτές μικροφώνου. Εξαιρετική είναι και η γκάμα μικροφώνων (πάνω από 100) που καλύπτει όλες τις ανάγκες για οποιαδήποτε εγγραφή ή session.

 Η λειτουργικότητα του χώρου είναι κορυφαία, καθώς μια ράμπα οδηγεί απευθείας στη σκηνή των 273m2. Ολη η εγκατάσταση διαθέτει παντού τις κατάλληλες υποδομές καλωδίωσης και διασυνδεσιμότητας με tie lines, speaker connectors και AoIP Ethernet links. Τέσσερα Focusrite RedNet A16R 24-bit 192kHz 16-channel analogue interfaces ‘οδηγούν’ το Dante digital network, με μια κάρτα Avid HDX να εξασφαλίζει τη σύνδεση με Avid Pro Tools | Ultimate.

Οπως επισημαίνει ο studio manager Adam Beer, σε κάθε σημείο του κτιρίου υπάρχουν είσοδοι στάθμης γραμμής, έξοδοι για ηχεία και instrument output για guitar amps, ενώ υποστηρίζεται και η παροχή data μέσω RJ45 για  monitoring ή remote connection μέσω 6 Focusrite RedNet AM2
Επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε Dante mic preamp, να τον τοποθετήσουν οπουδήποτε στο κτίριο συνδέοντάς τον στο main network του στούντιο και να ηχογραφήσουν απευθείας, καθώς όλο το κτίριο συνδέεται με το στούντιο, ακομα και τα γραφεία στον επάνω όροφο…

Το στούντιο αποτελεί ταυτόχρονα κι ένα concert venue χωρητικότητας 250 ανθρώπων όπου μπορούν να κάνουν live concert streams, podcasts, παρουσιάσεις προιόντων κλπ.

Οσο για την κονσόλα της Neve, αυτή ήρθε από το EMI Pathé-Marconi studio του Παρισιού αφού πρώτα πέρασε από τα χέρια του Neve expert Blake Devitt προκειμένου να την σετάρει και να την επαναδιαμορφώσει κατάληλλα για τις ανάγκες του νέου στούντιο της Marshall.
Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω Neve διαθέτει 24 κανάλια στην αριστερή πλευρά με 1093 modules, ενώ τα 16 κανάλια της δεξιάς πλευράς περιλαμβάνουν μια μίξη από εξίσου εκλεκτά modules όπως τα 1065, 1066 και1095 modules. Στο κέντρο της κονσόλας δημιουργήθηκε χώρος (μεταξύ άλλων) για την οθόνη των Pro Tools screen και το keyboard.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση