Διαφήμιση
Παρασκευή, 06 Απρίλιος 2018 10:57

H νέα τεχνολογία CORE της DPA αλλάζει τα δεδομένα καθώς ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση σε όλη τη δυναμική περιοχή...

Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της DPA ονομάζεται CORE και παρουσιάστηκε με διθυράμβους από την εταιρία. Μάλιστα η χθεσινή ημέρα (5/4)ήταν αποκαλυπτική για την εν λόγω τεχνολογία, καθώς παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δυνατότητες της τεχνολογίας μέσω webinar (το οποίο παρακολουθήσαμε).

H νέα τεχνολογία CORE σύμφωνα με τη DPA είναι ιδιαίτερα ισχυρή και αποτελεσματική και ήδη βρίσκεται στην ‘καρδιά’ των μικροφώνων των σειρών d:fine™, d:screet™  και πλέον και στα μικρόφωνα μινιατούρες για τη λήψη ήχου οργάνων, της σειράς d:vote.

Ελαχιστοποίηση παραμόρφωσης
Αυτό είναι και το βασικό επίτευγμα της νέας τεχνολογίας CORE. Σύμφωνα με αυτή, και με πολύ απλά λόγια, όταν το σήμα στην έξοδο του μικροφώνου δεν ακούγεται πλέον σαν αυτό της εισόδου, τότε έχουμε το ανεπιθύμητο φαινόμενο της παραμόρφωση (δίχως επί του παρόντος να μπούμε σε ποσοστόσεις).
Παρόλο που όλα τα συστήματα και βεβαίως και τα μικρόφωνα προσθέτουν κάποια παραμόρφωση στο σήμα, είναι γεγονός ότι τα καλά σχεδιασμένα συστήματα και αντίστοιχα τα μικρόφωνα παρουσιάζουν σημαντικά λιγότερη παραμόρφωση. Με την αύξηση της δυναμικής περιοχής των μικροφώνων, η τεχνολογία CORE της DPA επεκτείνει το σημείο στο οποίο μετριέται η παραμόρφωση. Επιπλέον, μειώνει τη ολική  παραμόρφωση που ακούγεται σε όλα τα επίπεδα της στάθμης του σήματος. Αυτό σημαίνει καθαρότερο και πιο ‘ανοικτό’ ήχο σε ολόκληρη τη δυναμική περιοχή και το σύχνολο της συχνοτικής απόκρισης των μικροφώνων.

Αντίστοιχες βελτιώσεις σημειώνονται και στην δυναμική περιοχή των μικροφώνων αλλά και στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Όλα αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ, μαζί με τα αντίστοιχα γραφήματα, ενώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά και τα μοντέλα μικροφώνων από τις σειρές που περιγράψαμε πιο πάνω και τα οποία υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία CORE της DPA.

Επίσης, όπως μας ενημέρωσε η DPA, όσοι επισκεφθείτε τις εκθέσεις Musikmesse Prolight+sound 2018 στη Φρανκφούρτη, στο StudioSzene της Musikmesse (Hall 4.1), θα μπορέσετε να δείτε (και να ακούσετε) από κοντά το λανσάρισμα της τεχνολογίας ‘CORE by DPA’ καθώς και τα μικρόφωνα των σειρών d:screet miniature lavalier, d:fine headset και d:vote 4099 Instrument Microphones, που την ενσωματώνουν.

Ωστόσο περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω τεχνολογία και τα μικρόφωνα που τη ΄φοράνε’ θα σας δώσουν στην εταιρία Audio & Vision.

Eπαφή
Audio & Vision

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση