Διαφήμιση
Κυριακή, 14 Ιανουάριος 2018 16:35

Στη Βρεττανία, διάσημοι καλλιτέχνες βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των μουσικών σκηνών…

Ο ντράμερ των Pink Floyd Νικ Μέισον, η Sandy Shaw, ο Billy Bragg και πολλοί άλλοι μουσικοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες συναντήθηκαν έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο ζητώντας τη διάσωση των μουσικών σκηνών στη Βρετανία. Οι καλλιτέχνες εξέφρασαν τη στήριξή τους στο νομοσχέδιο που παρουσίαζε σε πραγματικό χρόνο ο βουλευτής των Εργατικών Τζον Σπέλαρ, με το οποίο προσφέρεται μεγαλύτερη στήριξη και προστασία στις μικρές μουσικές σκηνές που απειλούνται από έργα κατασκευής ακινήτων. 

Τα τελευταία χρόνια στη Βρεττανία, όλο και περισσότερες μουσικές σκηνές βάζουν λουκέτο. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο την τελευταία 10ετία έχει κλείσει το 35% των μουσικών σκηνών της χώρας λόγω της ανάπτυξης του real estate και της αναβάθμισης υποβαθμισμένων περιοχών. 
Πιο συγκεκριμένα, στο Λονδίνο από το 2007 έχουν κλείσει περισσότεροι από 430 χώρους συναυλιών, δηλαδή περίπου οι μισοί!

Ο Νικ Μέισον ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι καλύτερες μπάντες έμαθαν να παίζουν σε τέτοιους χώρους, εκεί έμαθαν κυριολεκτικά τα πάντα, καθώς εξάσκησαν την τεχνική τους, βελτίωσαν το performing τους και κυρίως ήρθαν σε επαφή με το κοινό». Αντίστοιχα ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ δήλωσε ότι «εφόσν δεν υποστηριχθούν αυτοί οι χώροι, κινδυνεύει η ίδια η μουσική»...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση