Διαφήμιση
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016 14:02

Music World Expo 2016 - η 'παρακαταθήκη' του κλάδου

Το 3ήμερο 13-15 Μαίου στο Ζάππειο Μέγαρο
Μεγάλη επισκεψιμότητα, λαμπερές παρουσίες, σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της μουσικής βιομηχανίας και της τέχνης, πολλά νέα προϊόντα, εξαιρετικό κλίμα και ‘οικογενειακή’ ατμόσφαιρα ήταν μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία της Music World Expo 2016 που πραγματοποιήθηκε το 3ήμερο 13-15 Μαίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Εκεί που η Μουσική και η Τεχνολογία της γιόρτασαν για ένα 3ήμερο (13-15 Μαίου) και στη μαζική αυτή γιορτή συμμετείχαν  αρκετές χιλιάδες επισκέπτες από ένα ευρύ φάσμα κοινού (επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί και DJ’s, παραγωγοί μουσικής και μουσικοτεχνολόγοι, ηχολήπτες, τεχνικοί ήχου, φωτισμού και εικόνας, rental εταιρίες ηχητικού και οπτικοακουστικού εξοπλισμού και μουσικόφιλοι όλων των ειδών). Οι εκθέτες από την πλευρά τους, είναι γεγονός ότι έδωσαν όλοι τους τον καλύτερο εαυτό τους, με περίπτερα και booth ευρωπαϊκού επιπέδου, με πολύ μεράκι και πάθος και με νέα προϊόντα πρώτης γραμμής, αρκετά εκ των οποίων πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην έκθεση για την Ελληνική αγορά.

Αρκετά ενδιαφέροντα ήταν τα σεμινάρια και τα workshop που πραγματοποιήθηκαν καθώς και τα demo στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, αλλά και τα Live που διοργανώθηκαν. Εξίσου πολλά gigs και DJing set πραγματοποιήθηκαν εντός του εκθεσιακού χώρου στα περίπτερα των εκθετών, ενώ πολύ μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των επαγγελματιών του χώρου που επισκέφθηκαν την έκθεση από την επαρχία και τα νησιά.

Αισιόδοξη νότα 
Ισως το πιο σημαντικό όλων είναι ότι η έκθεση αποτέλεσε ένα φωτεινό φάρο αισιοδοξίας σε μια ιδιαίτερα πιεσμένη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο, ενώ παράλληλα μας άφησε μια αίσθηση γιορτής σε όλους όσους βρεθήκαμε στο Ζάππειο το 3ήμερο από 13-15 Μαίου. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι αποτέλεσε έναν κοινό τόπο συνάντησης όλων των ανθρώπων του ευρύτερου κλάδου ενώνοντας στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου, τους ανθρώπους της Μουσικής και της Τεχνολογίας και αυτό είναι κάτι που το έβλεπε κανείς με τον πλέον παραστατικό τρόπο στα booth όλων των εκθετών καθ’ όλη τη διάρκεια του 3ημέρου της έκθεσης. 

Η επόμενη μέρα…
Η παρακαταθήκη μιας (κατά γενική ομολογία όλων) ‘επιτυχίας’ δεν είναι εύκολη υπόθεση για τη συνέχεια, καθώς πρέπει να τη διαχειριστείς σωστά, εποικοδομητικά και δημιουργικά προκειμένου να πάς παρακάτω.
Ξέρουμε καλά ότι ο πήχης ανέβηκε ακόμα περισσότερο, ότι ενίοτε υπήρξαν θέματα & καταστάσεις που αναζητούν λύση και ότι δημιουργήθηκαν αυτονόητες απαιτήσεις για το επόμενο (υψηλότερο) ‘βήμα’. Μαγικές συνταγές ως γνωστόν δεν υπάρχουν, αλλά αυτό που μπορεί και πρέπει να υπάρξει είναι πολύ δουλειά, σωστός προγραμματισμός και όσο το δυνατόν πιο άρτια οργάνωση προκειμένου να γίνει το παραπάνω βήμα. Και αυτό αφορά τους πάντες: διοργάνωση, συμμετέχοντες ακόμα και τους επισκέπτες.  Και δεν αναφερόμαστε σε άλματα, αλλά σε βήματα. Μικρά και σταθερά με τη λογική του ‘ένα βήμα τη φορά’. Ξαφνικά η Music World Expo δεν έγινε ούτε Φρανκφούρτη, ούτε ISE, ούτε τίποτα από όλα αυτά που μας είπαν κάποιοι απονέμοντας τα εύσημα και υπερβάλλοντας πάνω στον ενθουσιασμό τους (και δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε κάτι τέτοιο).

Η MWE παραμένει μια local εμπορική έκθεση που έχει ως σκοπό να συνενώσει έναν κατακερματισμένο κλάδο, να τον φωτίσει όσο του αρμόζει και ταυτόχρονα να επιδιώξει να του ανοίξει πολλαπλές επιχειρηματικές διεξόδους και προοπτικές. Γιατί μια έκθεση καλό είναι να αποτελεί μια λαμπερή γιορτή, έναν κοινό τόπο συνάντησης μελών, συναδέλφων, φίλων και ανταγωνιστών – συναγωνιστών, με πλήθος κόσμου και προϊόντων, αλλά στο τέλος της ημέρας και βεβαίως σε βάθος χρόνου θα πρέπει να δημιουργεί ουσιαστικό, πολλαπλό και βεβαίως θετικό οικονομικό αντίκτυπο στην ‘τσέπη’ των εκθετών και όσων συνέβαλαν στη δημιουργία και την ύπαρξή της. Αλλωστε η ίδια η αγορά είναι αυτή που καθορίζει το πώς θα εξελιχθεί και τι δρόμο θα ακολουθήσει μια εμπορική έκθεση, αφού οι εκθέσεις συνήθως αποτελούν τον καθρέφτη μιας αγοράς και μιας οικονομίας. Είναι προφανές ότι είμαστε στα πρώτα δύσκολα βήματα αυτού του δρόμου, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι ακολουθούμε το σωστό όραμα…

Η διοργάνωση ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν και πρωτίστως όσους επισκέφθηκαν τη Music World Expo 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν περισσότερα στοιχεία για την έκθεση, το προφίλ των επισκεπτών, αλλά και το γενικότερο feedback από τους εκθέτες, τη διοργάνωση και τους επισκέπτες…

Επαφή
Music World Expo

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση