Διαφήμιση
Δευτέρα, 04 Μάιος 2015 13:14

4 διακεκριμένοι παραγωγοί της Ελληνικής δισκογραφίας, μίλησαν για την τέχνη της μουσικής παραγωγής στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο...

Την Τρίτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η κατά σειρά εκδήλωση του προγράμματος Μουσικής Τεχνολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου BSc (Hons) Music Technology), το οποίο προσφέρεται σε συνεργασία με το School Of Arts And Digital Industries του University of East London. Στόχος της παρουσίασης ήταν να φέρει σε επαφή την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τη δρώσα επιχειρηματικότητα στον χώρο της μουσικής και της μουσικής βιομηχανίας. Τέσσερις διακεκριμένοι παραγωγοί των οποίων η διαδρομή καλύπτει μισό αιώνα παρουσίας στην Ελληνική δισκογραφία, μίλησαν για την τέχνη της μουσικής παραγωγής σε μια κατάμεστη από φοιτητές και επαγγελματίες αίθουσα.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Φίλιππος Παπαθεοδώρου, Γιώργος Ανδρέου, Θύμιος Παπαδόπουλος και Νίκος Αγγλούπας (Ottomo). Στις ατομικές παρουσιάσεις τους, αλλά και τη μεγάλης διάρκειας συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, οι παραγωγοί μίλησαν μεταξύ άλλων για την προσέγγισή τους στην αναγνώριση, μορφοποίηση και ανάδειξη των στοιχείων που συνθέτουν ένα μουσικό έργο στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους (μελωδία, ο στίχος, ο ρυθμός, η αρμονία, η μουσική φόρμα, η ενορχήστρωση, οι εκτελέσεις, οι ερμηνείες η ηχογράφηση η μίξη κ.α.). Αναφέρθηκαν επίσης στις συνθήκες εργασίας του παραγωγού της δισκογραφίας, τις σχέσεις του με τους δημιουργούς, τους ενορχηστρωτές, εκτελεστές, τους ερμηνευτές, τους ηχολήπτες και όλους όσους εμπλέκονται στη διαδικασία μιας παραγωγής.

Για περισσότερες από δύο ώρες δόθηκε η ευκαιρία σε φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να ακούσουν τις απόψεις των ομιλητών. Αναλύθηκαν θέματα όπως η σημασία της επιλογής ρεπερτορίου για τους καλλιτέχνες, οι διαφορετικές προκλήσεις στην ηχογράφηση στο στούντιο, τα θέματα χρηματοδότησης, οι διαφορετικές προσεγγίσεις των δισκογραφικών εταιριών στις σχέσεις με τους παραγωγούς τους, τα θέματα προϋπολογισμού κάθε παραγωγής, καθώς και οι μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις στο νέο τοπίο της δισκογραφικής βιομηχανίας.
Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο καθηγητής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και Module leader του μαθήματος “Entrepreneurship and employability for the Music professional” Αντώνης Πλέσσας.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση