Διαφήμιση
Δευτέρα, 08 Δεκέμβριος 2014 22:45

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο “Η Επιχειρηματικότητα και οι Διαφορετικές όψεις της με επίκεντρο το χώρο της Μουσικής” του Μητροπολιτικού Κολλεγίου…

Την Πέμπτη 4/12 στο κεντρικό αμφιθέατρο του campus Αμαρουσίου του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έγινε η πρώτη μίας σειράς παρουσιάσεων που στόχο έχουν να φέρουν σε επαφή την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα, στον χώρο της μουσικής και της μουσικής βιομηχανίας.

Η παρουσίαση είχε θέμα “Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ, ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ” και τηνπαρακολούθησαν περισσότερα από 100 άτομα, αποτελούμενα από φοιτητές, αποφοίτους,  αλλά και ενεργούς επαγγελματίες του χώρου.

Προσκεκλημένοι ομιλητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ήταν οι κύριοι Βάνιας Απέργης και Χρίστος Χατζηστάμου. Οι παρουσιάσεις τους ξεκίνησαν με αναφορά στην πορεία τους στο χώρο και τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους, ενώ στη συνέχεια μίλησαν για τη σημασία της πίστης σε ένα στόχο, της κατάλληλης προετοιμασίας και της επιλογής των κατάλληλων συνεργατών. Ακολούθησε αναφορά στις προκλήσεις που συνοδεύουν την επιχειρηματικότητα, τους αστάθμητους παράγοντες, τη σημασία της χρονικής συγκυρίας, αλλά και την επιβράβευση που συνοδεύει το ρίσκο όταν οι επιχειρηματικές ιδέες υλοποιούνται με επιτυχία.

Κομβικά σημεία της παρουσίασης αποτέλεσαν η αναφορά στην φιλοσοφία που διέπει τον τρόπο διοίκησης των επιχειρήσεών τους, τη διαχείριση κρίσεων, τον τρόπος λήψης αποφάσεων, το εργασιακό περιβάλλον και τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης συνεργατών, κ.α.
Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με αναφορά στην αναζήτηση και διαχείριση των πελατών, του ανταγωνισμού, τη διευκόλυνση ή μη της επιχειρηματικότητας από το κράτος, καθώς και στη σημασία της επαγγελματικής εχεμύθειας και του ήθους που πρέπει να διέπει το επιχειρείν. Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και να τους απευθύνουν τις ερωτήσεις τους.
Το μάθημα της επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας σε τομείς άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένους με τον χώρο της μουσικής και της μουσικής βιομηχανίας, διδάσκεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και εντάσσεται στο πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Music Technology, το οποίο προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, σε συνεργασία με το School Of Arts And Digital Industries του University of East London. Το μάθημα διδάσκει ο Αντώνης Πλέσσας...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση