Διαφήμιση
Τετάρτη, 19 Μάρτιος 2014 14:45

Η Electro-Voice λάνσαρε στην Prolight + sound τη νέα της σειρά ηχείων ETX που περιλαμβάνει 3 2δρομα, ένα 3δρομο μοντέλο και 2 subs…

Η Electro-Voice όπως αποδείχθηκε περίτρανα, βρήκε πέρυσι το μυστικό της επιτυχίας με τη σειρά ZLX και φυσικό είναι να θέλει να πάει ακόμα παραπέρα με τη νέα σειρά ETX που πραγματοποίησε το πανευρωπαικό της ντεμπούτο στην έκθεση prolight + sound της Φρανκφούρτης (η παγκόσμια πρεμιέρα της σειράς έγινε στη Namm).

H νέα σειρά ETX: ξύλινη καμπίνα & Brain Power
Η νέα σειρά της EV περιλαμβάνει τρία 2-δρομα μοντέλα ηχείων 10, 12 και 15 ιντσών, όλα τους με compression driver τιτανίου για την αναπαραγωγή των υψηλομεσαίων, ένα 3-δρομο ηχείο (15ιντσο γούφερ, 6.5-inch MF driver και HF titanium compression driver) και δυο subs (με 15ιντσο και 18ιντσο driver αντίστοιχα).

Στα ατού τους η καλοσχεδιασμένη low-profile ξύλινη καμπίνα τους υψηλής ανθεκτικότητας που σε συνδυασμό με ένα μεγάλο εύρος νέων λειτουργιών τα καθιστά πληρέστατα. Η EV έχει σχεδιάσει με ιδιαίτερη ακρίβεια τα μεγάφωνα αλλά και τους νέους ενσωματωμένους Class-D ενισχυτές προκειμένου να ‘ματσάρουν’ μαζί, ενώ τα ηχεία χρησιμοποιούν την τεχνολογία Signal Synchronized Transducers (SST) για το σχεδιασμό των κυματοδηγών τους καθώς και το smart FIR-Drive DSP. Το πιο σημαντικό όμως σύμφωνα με την EV, είναι ότι όλα αυτά σχεδιάστηκαν, αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν ώστε να λειτουργούν όλα μαζί στα νέα ηχεία.
Τα ηχεία υποστηρίζουν πλήρη και λειτουργικό DSP έλεγχο μέσω ενός απλού μπουτόν, ενώ μια ενσωματωμένη LCD οθόνη καθιστά εύκολο το set-up και το monitoring του συστήματος. Τα ηχεία μέσω του DSP τους υποστηρίζουν μια σειρά από λειτουργίες / ρυθμίσεις, όπως EQ presets ανάλογα με την εφαργμογή, limiter status, input level controls/meters και master volume control, ενώ και τα subs διαθέτουν preset για πραγματική καρδιοειδή λειτουργία. 
Οσο για την πατενταρισμένη τεχνολογία Signal Synchronized Transducers (SST) της EV, αυτή εξασφαλίζει τη μέγιστη σχεδιαστική ακρίβεια στους κυματοδηγούς εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη δυνατή κάλυψη. Η καμπίνα των ηχείων είναι ελαφριά και στιβαρή (13-ply birch plywood) με το πάχος των ξύλινων τοιχωμάτων να φτάνει σχεδόν τους δυο πόντους. Συνολικά 8 mounting points επί της καμπίνας καθιστούν την εγκατάσταση και ανάρτηση των ηχείων μια εύκολη και ασφαλής υπόθεση. Η σειρά είναι ήδη διαθέσιμη στην Omikron Electronics, όπου θα σας δώσουν και περαιτέρω πληροφορίες για τα ηχεία της σειράς.

Ακροάσεις…
Τα ηχεία της νέας σειράς της EV τα ακούσαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ακροάσεων στο booth της EV. Οι ακροάσεις ξεκίνησαν από το μικρότερο προς το μεγαλύτερο ηχείο, εναλλάξ με και χωρίς το αντίστοιχο sub. Το μικρότερο ETX-10P έδειξε ότι τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς είναι η τονική ισορροπία, το υψηλό SPL και η πολύ καλή διαχείριση των δυναμικών της μουσικής. Όταν συμπληρώθηκε και από το sub, το φάσμα ‘γέμισε’ και χαμηλά. Αντίστοιχες ήταν οι εντυπώσεις μας για όλα τα ηχεία της σειράς, τα οποία έχουν (πως θα μπορούσαν αλλιώς) κοινή ηχητική ταυτότητα και χαρακτήρα. Στα ατού τους και μια ευπρόσδεκτη μουσικότητα που μας παρέπεμψε στο ιστορικό Delta Max…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση