Διαφήμιση
Παρασκευή, 17 Δεκέμβριος 2010 08:53

O Micheal Jackson Ζεί μέσω... του Rupert Neve

Το Portico II Channel Strip χρησιμοποιήθηκε στο overdub και mixing session του νέου άλμπουμ του Micheal Jackson από τον βραβευμένο με Grammy μηχανικό ήχου Khaliq Glover (ή αλλιώς Khaliq-O-Vision όπως τον γνωρίζει η ευρύτερη κοινότητας της μουσικής βιομηχανίας), ο οποίος δούλεψε μαζί με τον παραγωγό Teddy Riley, πάνω σε ακυκλοφόρητο υλικό προκειμένου να ολοκληρώσουν το άλμπουμ με τίτλο “Michael” που ήδη κυκλοφορεί από τις 14 Δεκεμβρίου από τη Sony Music Entertainment.
Ως γνωστόν, το Portico II είναι ένα channel module 2U που ενσωματώνει προενισχυτή μικροφώνου, 4 μπάντες EQ, compressor-limiter, “Texture” control και level metering. Αναφερόμενος σε αυτό ο Khaliq δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι εκπληκτικό, αφού μεταμορφώνει πλήρως ακόμα κι ένα φθηνό μικρόφωνο όπως για παράδειγμα ένα SM57 ή 58, ενώ αν πρόκειται για ένα high-end μικρόφωνο, τότε κυριολεκτικά το απογειώνει...»
Σ’ ένα από τα τελικά overdub sessions του δίσκου συμμετείχε και ο γνωστός Αυστραλός κιθαρίστας Orianthi, ο οποίος είχε κάνει πολλές πρόβες με τον Michael στα πλαίσια της προετοιμασίες της περιοδείας «This Is It» (που ποτέ δεν έγινε). Οι κιθάρες του Orianthi ηχογραφήθηκαν με το Royer R-121 (το γνωστό ribbon μικρόφωνο της Royer) και σύμφωνα με τον Khaliq η παρουσία του Portico II Channel είναι καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα έστω κι αν χρησιμοποίησαν μόνο το compression και το τμήμα EQ του καναλιού...

Γενικώς ο Khaliq Glover εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Portico II Channel και συγκεκριμένα για όλα τα τμήματα και τις παραμέτρους τους, καθώς και για τη λειτουργία Texture control που επιτρέπει στο χρήση να διαμορφώσει το αρνητικό feedback του μετασχηματιστή εξόδου της μονάδας επεμβαίνοντας στην απόκριση συχνότητας του Portico.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Khaliq Glover έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας τα τελευταία 30 χρόνια όπως οι Prince, Herbie Hancock, Justin Timberlake, Marcus Miller, Jermaine Jackson, Donna Summer, Kenny Rogers, Jeffrey Osborne και πολλούς άλλους. Με το νέο άλμπουμ του Michael Jackson κλείνει κι ένας κύκλος για τον Khaliq, καθώς εργάστηκε σαν μηχανικός ήχου στις ηχογραφήσεις του “We Are the World” το 1985, το γνωστό τραγούδι που αποτέλεσε σύνθεση του Michael Jackson μαζί με τους Lionel Richie και Stevie Wonder.

Περισσότερα για το Portico II Channel της Rupert Neve Designs θα βρείτε εδώ: www.rupertneve.com

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση