Διαφήμιση
Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010 09:47

“Loveparade” τέλος για πάντα, μετά την πρωτοφανή τραγωδία...

Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Ντούισμπουργκ, το οποίο φιλοξένησε για πρώτη φορά το διάσημο φεστιβάλ που "γεννήθηκε" το 1989 στο Βερολίνο. Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 19 ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων 340, ερευνά η αστυνομία. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν περίπου 1.4 εκατ. άνθρωποι. Σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιοι προσπάθησαν να φτάσουν νωρίτερα στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ και επιχείρησαν να εισέλθουν μέσω ενός τούνελ, όμως η σήραγγα απεδείχθη τελικά πολύ στενή για να τους χωρέσει όλους κι έτσι ποδοπατήθηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους και πολύ περισσότεροι να τραυματιστούν.
Απ’ ότι λέγεται, γύρω στις 5:00 μ.μ. του Σαββάτου χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στη σήραγγα που οδηγούσε στους χώρους ενός πρώην εμπορευματικού σταθμού, όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ, καθώς ο χώρος είχε ήδη γεμίσει και ορισμένοι επιχείρησαν να επιστρέψουν, ενώ άλλοι εξακολουθούσαν να προσπαθούν να εισέλθουν.
Oι διοργανωτές αποφάσισαν να μη γνωστοποιήσουν το τραγικό συμβάν στους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, προκειμένου να μη δημιουργήσουν πανικό. Ο υπόλοιπος κόσμος που βρέθηκε στη γερμανική πόλη για να διασκεδάσει, έχοντας πλήρη άγνοια για το τι είχε συμβεί, συνέχισε να χορεύει σε ξέφρενους ρυθμούς μέχρι πρωίας… Τελικά μετά την ανακοίνωση των συμβάντων, χθες οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη διακοπή του φεστιβάλ, ενώ δήλωσαν ότι αυτό ήταν και το τελευταίο μουσικό φεστιβάλ Love Parade, καθώς δεν πρόκειται να διοργανωθεί ξανά...
Το πρώτο φεστιβάλ Love Parade πραγματοποιήθηκε το 1989 στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και μέχρι το 2006 λάμβανε χώρα κάθε καλοκαίρι στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Από την επόμενη χρονιά όμως, οι αρχές έκριναν ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ μεγάλος για το κέντρο της πόλης, οπότε το φεστιβάλ μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις της Γερμανίας. Φέτος ήταν η σειρά του Ντούισμπουργκ, όπου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο – απ’ ότι άλα δείχνουν- LoveParade festival.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση