Διαφήμιση
Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2024 17:05

Ντεμπούτο για τη νέα κονσόλα της Waves

Η νέα eMotion LV1 Classic Βασίζεται στην αυθεντική LV1 mix engine και προσφέρει 64 στερεοφωνικά κανάλια και 44 στερεοφωνικά buses, υποστηρίζει διαισθητική ροή εργασίας και ενσωματώνει 16 προενισχυτές Waves Signature και επεξεργαστές της Waves.

Ως γνωστόν η προκάτοχός της, η LV1 mix engine ήταν διαθέσιμη μόνο ως αρθρωτό σύστημα που βασίζεται σε λογισμικό, ενώ η νέα κονσόλα αποτελεί ένα τυπικό hardware μίξερ με ιδιαίτερα compact διαστάσεις και διευρυμένες δυνατότητες.

Waves Signature Preamps
Η LV1 Classic βασίζεται σε μια double-precision 32-bit floating point mix engine, που τρέχει στα 44.1 – 96 kHz sample rates, ενώ οι 16 ενσωματωμένοι Waves Signature Preamps υποστηρίζουν πλήρως διακριτά αναλογικά κυκλώματα, ιδιαίτερα χαμηλό κατώφλι θορύβου και τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ transparent preamp sound και harmonic enhancement.
Η LV1 Classic μπορεί να διευρυνθεί περαιτέρω με τα IONIC stageboxes τα οποία επίσης ενσωματώνουν τους Signature Preamps.

Στην επιφάνεια εργασίας της κονσόλας κυριαρχεί η multi-touch screen 21.5 ιντσών, ενώ από κάτω φιλοξενούνται τα συνολικά 17 faders των 100 mm κι ένα smart Quick-Access UI που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο χειριστής να έχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του μίξερ, ενώ ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κονσόλας είναι οι customization λύσεις που προσφέρει για να σετάρει ο κάθε χειριστής την κονσόλα έτσι όπως θέλει αυτός.

16 built-in processors
Οι συνολικά 16 built-in processors περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Dynamic EQ (F6), live vocal pitch correction (Waves Tune Real-Time), feedback and mic bleed elimination (X-FDBK and PSE), καθώς και λειτουργίες compression, de-essing, gating, EQ, effects, analog saturation και πολλά ακόμα (μέσω plugins όπως το LV1’s channel strip eMo D5/F2/Q4 plugins, H-Delay, R-Comp, Magma, και άλλα).
Εως και 8 plugin inserts διατίθενται για κάθε μεμονωμένο κανάλι είτε πρόκειται για input channel, είτε για οποιοδήποτε άλλο κανάλι συμπεριλαμβανομένων και των bus/group).

Οι επεξεργαστές της κονσόλας τροφοδοτούνται από μια εσωτερική Waves DSP engine στην οποία έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε περαιτέρω επεξεργαστική ισχύ.
Εκτός από τους onboard processors, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα διευρυμένο portfolio που περιλαμβάνει περισσότερα από 160 live-optimized Waves plugins, στα οποία συμπεριλαμβάνονται analog emulations της SSL, API, και Abbey Road processors, Dugan auto-mixing κλπ.

Immersive in-ear mixing
Επίσης περιλαμβάνεται και το νέο eMo IEM plugin για immersive in-ear mixing, το οποίο για να το ΄τρέξετε’ δεν απαιτείται εξωτερικό hardware ή περίπλοκο routing, καθώς με το πάτημα ενός μπουτόν η, LV1 Classic μπορεί να στείλει immersive in-ear monitor mixes στους performers οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν και να ρυθμίσουν τη μίξη τους μέσω της εφαρμογής MyMon.
Εως και 14 SoundGrid-compatible IO devices μπορούν να προτεθούν συμπεριλαμβανομένου του IONIC και άλλων SoundGrid stageboxes, Dante και MADI convertors και όχι μόνο.

Η κονσόλα ζυγίζει 17.2 kg, και έχει διαστάσεις 15.8 x 22.1 x 22 (HxWxD) ίντσες.

Ο Ken "Pooch" Van Druten, γνωστός FOH ηχολήπτης (σε Iron Maiden, Jay Z μεταξύ άλλων), τον οποίο συμβουλεύθηκε η Waves για την ανάπτυξη του LV1 Classic, δηλώνει: «Είμαι περήφανος που έχω συμβουλέψει για την αρχιτεκτονική ροής εργασίας αυτής της εξαιρετικής κονσόλας. Είναι στιβαρή και πάνω απ' όλα εκπλήσσομαι συνεχώς από τον ασύγκριτο ήχο της."

Ο Jeff Sandstrom, μηχανικός FOH για τον Chris Tomlin, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο του house of worship προσθέτει: «Η LV1 Classic είναι η τέλεια λύση για εκκλησίες που χρειάζονται ασυμβίβαστη πιστότητα ήχου, προσβάσιμη ροή εργασίας και ισχυρή επεξεργασία που λύνει πολλά τυπικά προβλήματα ήχου, και όλα αυτά σε συμπαγή μορφή."

Ο Yaniv Litmanovich της Waves δήλωσε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε την κονσόλα eMotion LV1 Classic, καθιστώντας τις ηχητικές δυνατότητες και τα εργαλεία της Waves προσβάσιμα για όλους με μια οικεία αλλά και συνάμα καινοτόμο μορφή. Αυτό το στιβαρό αλλά συμπαγές μίξερ, συνδυάζει όλη την τεχνογνωσία ήχου και UX της Waves, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στις προσφορές προϊόντων της Waves για τη βιομηχανία ζωντανού ήχου».

Περισσότερα για τη νέα eMotion LV1 Classic στα μέρη μας, θα σας πούνε στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση