Διαφήμιση
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2023 11:54

Yamaha DM7 Series Live Consoles

Λίγο πρίν ανοίξει τις πόρτες της η Infocomm, η Yamaha παρουσίασε τη νέα της σειρά μίξερ DM7 Series Live Consoles που διαθέτουν ευελιξία και επεκτασιμότητα.

Η νέα σειρά DM7 Series of professional digital mixers περιλαμβάνει δυο μοντέλα την DM7 με τα 120 κανάλια εισόδου και την DM7 Compact ή DM7C με τα 72 κανάλια. Κάθε μια περιλαμβάνει κι ένα επιπρόσθετο control expansion unit (CTL-DM7), υποστηρίζοντας έτσι συνολικά 4 επιλογές αγοράς. Σημειωτέον ότι η νέα σειρά θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Αύγουστο.

Η μεγάλη, η μικρή και το control expansion unit
Η DM7 έχει διαστάσεις 793 mm x 564 mm και υποστηρίζει 120 κανάλια εισόδου με 32 local inputs και 16 local outputs.
Η μικρότερη DM7 Compact έχει διαστάσεις 468 mm x 564 mm διαθέτει 72 κανάλια με 16 local inputs και 16 local outputs. Αμφότερες υποστηρίζουν 144 in/out Dante networking στα 96 kHz και διαθέτουν 48 mix, 12 matrix και δυο stereo busses, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν προαιρετικά με τα Yamaha R Series I/O Racks και μια ευρεία γκάμα Dante συσκευών.

Εκτός από αυτές τις δυο, όπως είπαμε η νέα σειρά περιλαμβάνει και την CTL-DM7 που αποτελεί ένα control expansion unit που παρέχει έξτρα encoders και faders για διευρυμένη ευελιξία και τη δημιουργία του συστήματος DM7-EX (ή DM7-EX Compact) system όπως το αποκαλεί η Yamaha.

Προίκα από τη σειρά – ναυαρχίδα
RIVAGE PM Series
Το channel strip της DM7 περιλαμβάνει 4 εκδόσεις channel EQ από την κορυφαία σειρά RIVAGE, μαζί με νέο FET Limiter και Diode Bridge Compressor.
Η σειρά μεταξύ EQ και Dynamics 2 signal flow μπορεί επίσης να αλλάξει και να καθοριστεί από το χρήστη.
Αμφότερεες οι DM7 και DM7C διαθέτουν κανάλια με Dan Dugan auto-mixing, ενώ περιλαμβάνουν και μια σειρά από Virtual Circuitry Modeling plug-ins της Yamaha, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα Portico 5033 equalizer και Portico 5043 compressor/limiter, καθώς και το DaNSe dynamic noise suppressor και Dynamic EQ.

Μια επίσης νέα προσθήκη στο ρεπερτόριο των νέων Yamaha είναι και η λειτουργία Split Mode, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η διαίρεση των input channels, σκηνών και mix busses επιτρέποντας σε μια DM7 ή DMC7 να λειτουργεί ως δυο ανεξάρτητα μίξερ. Ετσι με τη χρήση μιας κονσόλας οι χρήστες μπορούν να μιξάρουν Front of House και monitors, ή FoH και broadcast, κλπ.

Νέο user interface
Νέες κονσόλες συνήθως σημαίνει και νέο user interface και οι νέες κονσόλες της Yamaha δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.
Το κέντρο ελέγχου και χειρισμού των μίξερ της νέας σειράς βρίσκεται δίπλα από ένα ζεύγος multi-touch screens των 12.1 inch (31 cm) για τη μεγαλύτερη, και μια τέτοια οθόνη για τη μικρότερη DMC7.
Ωστόσο οι χρήστες μπορούν να χειριστούν την κονσόλα μέσω των physical screen encoders και των ‘touch and turn’ knobs της Yamaha.
Μια νέα, πιο ολοκληρωμένη έκδοση του Selected Channel View εμφανίζει μια λίστα από πληροφορίες σε κάθε κανάλι, επιτρέποντας την γρήγορη πρόσβαση στις εκάστοτε παραμέτρους.
Επίσης υπάρχει και μια νέα utility screen διαγωνίου 7” που παρέχει βασικές πληροφορίες και λειτουργίες όπως scene lists, user-defined keys και meters και είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμη για την πληροφόρηση του χειριστή.

Και από τιμές?
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Yamaha, η τιμή της DM7 θα κυμανθεί στα 26.450 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η compact DM7C θα κοστίζει 13.950 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Τέλος η CTL-DM7 θα κοστίζει 4.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Περισσότερες πληροφορίες ωστόσο, τόσο για τις δυνατότητες των μίξερ της νέας σειράς, όσο για τον ακριβή χρόνο της αφίξεώς τους στα μέρη μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας…

Επαφή
Φ. Νάκας

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση