Διαφήμιση
Τρίτη, 18 Απρίλιος 2023 09:35

Νέα σειρά L Series από την L-Acoustics

Η νέα σειρά L Series της L-Acoustics πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο της την προηγούμενη εβδομάδα στο Hollywood Bowl του Λος Αντζελες.

Ωστόσο, τα ηχεία της νέας σειράς πρίν το επίσημο ντεμπούτο τους, είχαν χρησιμοποιηθεί πιλοτικά σε μια σειρά από εκδηλώσεις και Live πρώτης γραμμής, όπως BRIT Awards μέσω των Britannia Row/Clair Global, σε περιοδεία με την Helene Fischer και με ‘pilot phase partner’ την εταιρία Solotech, καθώς και στο φημισμένο Καλιφορνέζικο μουσικό φεστιβάλ Coachella Valley Music and Arts Festival με την υποστήριξη της RAT Sound.
Σύμφωνα με την εταιρία, η πιλοτική αυτή φάση της L Series θα συνεχιστεί με τις εταιρίες PRG, Tokyo Sanko, Novelty και Winly, προτού διατεθεί στην αγορά, κάτι που υπολογίζεται ότι θα συμβεί το προσεχές φθινόπωρο.

L Series – Μια νέα, πρωτοποριακή ιδέα για Concert sound εφαρμογές
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η L-Acoustics, η σειρά L είναι μια πρωτοποριακή ιδέα αναφορικά με τον συναυλιακό ήχο, μια ιδέα που πραγματοποιήθηκε μέσα από το συνεχές R&D των 30 τελευταίων ετών και την μοντελοποίηση λογισμικού, την εξέλιξη στην τεχνολογία των ηχείων και τα ηλεκτρονικά.
Η σειρά L, τιμά και με το παραπάνω τη Long throw αρχή της χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία της εταιρίας που φέρει την ονομασία PULS (Progressive Ultra-Dense Line Source).

Η L Series περιλαμβάνει δυο μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν είτε από κοινού, είτε ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε event.
Συγκεκριμένα η σειρά L αποτελείται από το L2 που τοποθετείται στο επάνω τμήμα του array και το L2D κάτω.
Ενα L2 ή L2D αντιστοιχεί με 4 καμπίνες K2, σ’ ένα format που είναι κατά 46% μικρότερο και 40% ελαφρύτερο.

Οπως αναφέρει ο κατασκευαστής, ανάμεσα στο ηχητικά πλεονεκτήματα της L Series περιλαμβάνεται και το κορυφαίο (industry-leading) SPL για το μέγεθος και το φορμά της καμπίνας, η απαράμιλλη κάλυψη και ενέργεια στην περιοχή του κοινού και η βελτιωμένη απόρριψη παντού αλλού. Επιπλέον, χάρι στο μικρότερο φορμά της, η σειρά L έχει μικρότερο και ελαφρύτερο αποτύπωμα κατά τη μεταφορά αλλά και την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Δρόμοι, μεγάφωνα, τεχνολογίες και ρεκόρ!
Κάθε καμπίνα της νέας σειράς L περιλαμβάνει οκτώ 3ιντσα high-frequency drivers και οκτώ 10ιντσα low-frequency drivers, που συμπληρώνονται από τέσσερα πλευρικά τοποθετημένα 12-ιντσα γούφερ με μπροστινές και πίσω εξόδους εκτόνωσης για αποτελεσματική ευρυζωνική κάλυψη υψηλής ακρίβειας με επιλογή καρδιοειδών ή υπερκαρδιοειδών patterns .

Η L Series ενσωματώνει την επίσης πατενταρισμένη τεχνολογία Panflex της L-Acoustics technology, μέσω της οποίας οι sound designers έχουν γρήγορη πρόσβαση όσον αφορά την επιλογή ενός εκ των τεσάρων horizontal directivity patterns μεταξύ: 70° ή 110° symmetrical ή 90° asymmetrical σε κάθε πλευρά.
Κάθε L2 element περιλαμβάνει 4 Panflex modules, ενώ κάθε καμπίνα L2D περιλαμβάνει δυο Panflex modules στα top elements και δυο L-Fins με διασπορά που προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάλυψης, από 110° έως 140° στα bottom elements.
Η L Series έχει ιδιαίτερα σημαντικό αντίκτυπο και στο περιβάλλον, καθώς για την υλοποίησή της υπήρξε σημαντική ‘οικονομία’ υλικών καθώς χρησιμοποιήθηκε κατά 56% λιγότερο χρώμα, 30% λιγότερο ξύλο και κατά 60% λιγότερο μέταλο.

‘Οδηγός’ ο νέος LA7.16
Η νέα L Series οδηγείται από τον επίσης νέο LA7.16 high-resolution touring amplified controller, ο οποίος υποστηρίζει τα L2 και L2D με 16 κανάλια high-power amplification και processing.
Επίσης, ο LA7.16 έρχεται με ένα νέο LA-RAK III touring rack που προσφέρει συνολικά 48 κανάλια ενίσχυσης μέσω ενός Milan AVB-ready πακέτου συνολικής ισχύος 60,000 watts σε χώρο μόλις 9U.

Μαζί με τα L Series, η L-Acoustics παροσίασε και το νέο Clamp1000, που μπορεί να υποστηρίξει έως και τέσσερα L2/L2D, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και με τα Kara II, K3, ή K2, υποστηρίζοντας έως και 16 K2.

Η νέα σειρά L Series θα πραγματοποιήσει το εκθεσιακό ντεμπούτο της την επόμενη εβδομάδα στην προσεχή Prolight + Sound της Φρανκφούρτης (Booth #C06 / Hall 11.0) και εν συνεχεία επί Αμερικάνικου εδάφους στην έκθεση Infocomm.
Περισσότερα για τη νέα σειρά L Series και για τις δηλώσεις των στελεχών των κορυφάιων rental εταιριών που εκτέλεσαν χρέη pilot phase partner’ και χρησιμοποίησαν πιλοτικά τη σειρά L, θα βρείτε εδώ. Πιο κάτω ακολουθεί και το video της παρουσίασης της σειράς στο Hollywood Bowl του Λος Αντζελες.

Ωστόσο, περισσότερες πληροφορίες  θα σας δώσουν στην εταιρία Omikron Electronics που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της L-Acoustics στη χώρα μας…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση