Διαφήμιση
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2022 20:14

Παγκόσμιο λανσάρισμα για το EV EVERSE 8

Η Electro-Voice πραγματοποίησε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πρώτου της battery-powered, παντός καιρού (IP43) ηχείου.
Το όνομα αυτού είναι EVERSE 8, και αποτελεί ένα all in one ηχείο για Portable PA εφαρμογές, που ενσωματώνει 4 κάναλο ψηφιακό μίκτη, με ενσωματωμένα εφέ και τάση phantom 48V για πυκνωτικά μικρόφωνα και ενεργά DI box, ενώ περιλαμβάνει feedback suppression και audio ducking.
Το ηχείο προορίζεται για ποικίλες χρήσεις και εφαρμογές, όπως live music, vocal reinforcement και audio playback και απευθύνεται σε μουσικούς, DJs, rental εταιρίες και εταιρίες παραγωγής, ενώ παράγεται σε μαύρο και λευκό φινίρισμα καμπίνας.

Το EVERSE 8 είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο ηχείο που υποστηρίζει ασύρματο έλεγχο και monitoring μέσω της εφαρμογής QuickSmart Mobile app της EV, με το χρήστη να μπορεί να διαχειριστεί και να ελέγξει ασύρματα μέσω tablet ή τηλεφώνου, όλες τις audio παραμέτρους, τα εφέ και τις λειτουργίες μίξης. Η μπαταρία του (Li-ion) προσφέρει έως και 12 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής, ενώ το ενσωματωμένο κύκλωμα προστασίας μειώνει τον κίνδυνο αποφόρτισης της μπαταρίας σε τόσο χαμηλό επίπεδο τάσης ώστε να μην μπορεί πλέον να επαναφορτιστεί, κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από μεγάλες ανενεργές περιόδους αποθήκευσης του ηχείου.
Πρόκειται για ένα δίδρομο ηχείο, δυο μεγαφώνων, με ένα 8 ιντσο γούφερ που χρησιμοποιεί την πατέντα SST (Signal Synchronized Transducers) της EV κι ένα τουίτερ τιτανίου που φορτιζεται από κυματοδηγό.

Οσον αφορά τις επιδόσεις του, το διάγραμμα κάλυψης που επιτυγχάνει ανέρχεται στις 100 x 100 μοίρες σε οριζόντιο και κάθετο άξονα αντίστοιχα, ενώ το μέγιστο SPL του ανέρχεται στα 121 dB. Η ενίσχυση έχει ανατεθεί σε έναν Class D ενισχυτή και DSP module της ‘αδελφής εταιρίας’ Dynacord.
Μια ενσωματωμένη θύρα 12 V DC παρέχει τάση, μέσω της ενσωματωμένης μπαταρίας του EVERSE 8, για τη χρήση ασύρματου μικροφώνου, όπως του Electro-Voice RE3 ή R300 (see user manual for details), ενώ διατίθεται και το κατάλληλο (προαιρετικό) αξεσουάρ για τη στήριξη του μικροφωνικού δέκτη στο άνω τμήμα της καμπίνας του EVERSE 8.

Το EVERSE 8 ζυγίζει λιγότερο από 8 κιλά (7,6) και μπορεί είτε να αναρτηθεί σε τρίποδο, είτε να χρησιμοποιηθεί ως stage wedge υποστηρίζοντας 55° monitor angle, είτε να τοποθετηθεί στο έδαφος με κλίση πρός τα πίσω χάρη στην kick-back γωνία καμπίνας του των 30 μοιρών. Οπως είπαμε και στον πρόλογο, χάρη στην αυξημένη αδιαβροχότητα του γουφερ πολυπροπυλενίου και την IP43 προδιαγραφή αδιαβροχότητας της καμπίνας, το ηχείο μπορεί να ανταπεξέλθει επιτυχώς και με ασφάλεια σε συνθήκες ελαφριάς βροχής. Προαιρετικά το ηχείο συνοδεύεται από τσάντα μεταφοράς που έχει σχεδιαστεί για να χωρέσει το ηχείο και όλα τα αξεσουάρ του (κάλυμμα προστασίας, έξτρα μπαταρία, ασύρματο μικρόφωνο και δέκτη, καλώδια XLR και τροφοδοσίας κλπ)

Οπως μας πληροφόρησαν σχετικά από την Omikron Electronics, το EVERSE 8 διατίθεται ήδη για demo στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας προκειμένου να το δείτε και να το ακούσετε από κοντά...

Περισσότερες πληροφορίες για το EVERSE 8 θα σας δώσουν στην Omikron Electronics, ενώ τα πάντα για το ηχείο μπορείτε να τα δείτε εδώ, στο site της ElectroVoice

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση