Διαφήμιση
Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2022 00:24

H Meyer Sound ανακοίνωσε το PANTHER

Η Meyer Sound ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022) τη νέα της linear line array ναυαρχίδα. Ονομάζεται PANTHER, και απευθύνεται σε απαιτητικές large-scale touring & installation εφαρμογές.

Το νέο PANTHER ωστόσο, πληροί μια σειρά από προϋποθέσεις και αναγκαιότητες που αποτελούν προτεραιότητες για τη σημερινή εποχή, όπως ‘πολύπλοκα’ σενάρια παραγωγής, σε συνδυασμό με αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας που συχνά περιορίζουν τον χώρο και το βάρος ενός ηχείου και κατ’ επέκταση ενός συστήματος.
Ταυτόχρονα, οι περιβαλλοντικές πολιτικές απαιτούν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση και μικρότερο αποτύπωμα για τις μεταφορές, καθώς περισσότερες παραγωγές μετατοπίζονται σε ένα πιο ‘δικτυωμένο’ περιβάλλον.

Το νέο PANTHER σύμφωνα με τη Meyer ανταποκρίνεται στις ανωτέρω επιταγές, ενώ η ακουστική έξοδος της καμπίνας είναι πανομοιότυπη με το μεγαλύτερο (και βαρύτερο) LEO line array.
Παρά το ‘stadium level performance’, το PANTHER ζυγίζει μόλις 68 κιλά, υποστηρίζει dual analog/Milan AVB network input module, καθώς και προδιαγραφές αδιαβροχότητας IP55 με το συνολικό κόστος κτήσης / χρήσης να είναι συγκριτικά μικρότερο από τα συστήματα LEO και LYON.

“Πρόκειτια για το πιο σημαντικό ηχείο που παρουσιάσαμε την τελευταία δεκαετία” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο John Meyer (President & CEO της Meyer Sound), για να συμπληρώσει... «το PANTHER αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μου να κατασκευάζω ηχεία με γραμμική απόκριση, προβλέψιμη κάλυψη και εκτεταμένο headroom για ασυμπίεστη αναπαραγωγή μουσικής. Ουσιαστικά, το PANTHER επιτυγχάνει σχεδόν το ίδιο headroom με το LEO έχοντας τις διαστάσεις και τον όγκο ενός LYON», ενώ δήλωσε και περήφανος για τους μηχανικούς της εταιρίας του...

PANTHER όνομα και πράγμα
Σύμφωνα με την εταιρία, τα ηλεκτρονικά του PANTHER δεν προέρχονται από κάποιο άλλο μοντέλο, είναι επανασχεδιασμένα και ολοκαίνουργια και βασίζονται σε έναν νέας γενιάς και πανάλαφρο 4-κάναλο ενισχυτή Class D.
Η καμπίνα του φιλοξενεί longer-excursion 12-ιντσα γούφερ και νέα 3ιντσα compression drivers για τις υψηλές. Οσον αφορά τις επιδόσεις του, επιτυγχάνει μέγιστο peak output που ξεπερνά τα 150 dB SPL και όλα αυτά από μια καμπίνα συνολικού βάρους 68 κιλών που αποτελεί την ελαφρύτερη στην κατηγορία της.

Η οικογένεια PANTHER περιλαμβάνει 3 καμπίνες με διαφορετικό διάγραμμα κάλυψης στον οριζόντιο άξονα, και συγκεκριμένα τα PANTHER-M και PANTHER-W με διασπορά  95 και 110 μοιρών αντίστοιχα, καθώς και το PANTHER-L με την ολοκαίνουργια long throw χοάνη φόρτισης με τις horn with 80 μοίρες οριζόντια κάλυψη.
Οι 3 αυτές επιλογές επιτρέπουν στους system designers να καλύψουν με απόλυτη ακρίβεια κάθε venue με λιγότερα ή μικρότερα arrays σε κάποιες εφαρμογές (όπως στις ‘κυκλικές’ διαμορφώσεις). Φυσικά, το νέο σύστημα υποστηρίζει Milan AVB Input Standard, αποτελώντας το πρώτο Milan Certified line array loudspeaker.

Το νέο PANTHER linear line array θα είναι έτοιμο από τον επόμενο μήνα, ενώ όπως ανακοίνωσε η Meyer, η γνωστή βρεταννική rental εταιρία Major Tom Ltd., θα χρησιμοποιήσει το σύστημα PANTHER στην επερχόμενη περιοδεία του Ed Sheeran 2022 + – = ÷ x (“Mathematics”) Tour.

Περισσότερες πληροφορίες ωστόσο για το νέο PANTHER μπορείτε να βρείτε εδώ

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση