Διαφήμιση
Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 01:00

Torus και νέο 3D software από τη Martin Audio

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 50 χρόνια της ως εταιρία, η Martin Audio διοργάνωσε σήμερα ένα Special Event, στο οποίο παρουσίασε δυο νέα σημαντικά προϊόντα: το TORUS και το DISPLAY 3…

TORUS constant curvature array
Είναι γνωστό ότι για venues που δεν ξεπερνούν τα 15-30m δεν ενδείκνυται ένα πλήρες line array σύστημα, καθώς ενδέχεται να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα θα λύσει. Αντίστοιχα, ένα point source σύστημα ίσως να μην ανταποκριθεί επαρκώς στους τομείς της κάλυψης και του SPL.
Αυτό το κενό ανάμεσα στις line array και τις point source υλοποιήσεις, ήρθαν να λύσουν τα constant curvature arrays συστήματα, όπως το νέο TORUS της Martin.

Το TORUS είναι το πρώτο constant curvature array της Martin Audio, αν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Dom Harter, managing director της εταιρίας, το TORUS είναι πολλά περισσότερα από ακόμα ένα constant curvature array. Αλλωστε, το TORUS αποτέλεσε για τη Martin ένα project 3ετίας, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα που να συνδυάζει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στους τομείς της κάλυψης του SPL και του κόστους κτήσης.

Ένα τυπικό constant curvature array διαθέτει ρυθμιζόμενο οριζόντιο διάγραμμα κάλυψης, όμως κατά τη λειτουργία του μπορεί αρκετά συχνά να προβληματίζει στους τομείς της τονικότητας και της αποτελεσματικής κάλυψης όταν επιλέγονται διαφορετικά διαγράμματα κάλυψης. Αντίστοιχα έχει παρατηρηθεί ένα έλλειμα ευαισθησίας στην κρίσιμη (για φωνητικά και σολιστικά) μεσαία περιοχή, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι αρκετά αντίστοιχα συστήματα αυτής της τεχνολογίας, συχνά ‘υποφέρουν’ και από comb filtering.

Σύμφωνα με τη Martin το TORUS έχει επιλύσει όλες αυτές τις ‘παιδικές ασθένειες’ των συστημάτων της κατηγορίας που ανήκει

Κάθε καμπίνα TORUS έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διαθέτει ένα ευέλικτο οριζόντιο διάγραμμα κάλυψης που μπορεί να προσαρμόζεται χειροκίνητα, μεταξύ 90°, 60° και 75° (asymmetrical), μέσω της πατενταρισμένης τεχνικής Dynamic Horn Flare που δεν φροντίζει μόνο για την κίνηση και το ‘κλείδωμα’ του κυματοδηγού αλλά και για την κατάλληλη προσαρμογή του horn mouth προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή γεωμετρία και η βέλτιστη απόδοση του ηχείου σε κάθε μια από τις 3 θέσεις. Οσο για τον κυματοδηγό (Dynamic Horn Flare) αυτός κινείται μέσω ενός μηχανισμού περιστροφής που είναι εύκολα προσβάσιμος μέσω της μπροστινής προστατευτικής σίτας.

Το διάγραμμα κάλυψης στον κάθετο άξονα είναι είτε 15° είτε 30° και εξαρτάται από την καμπίνα που θα επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου, καθώς διατίθενται δυο μοντέλα το T1215 και το T1230.
Τέλος, το TORUS ενσωματώνει ένα phase plug που φορτίζει το 12ιντσο driver νεοδυμίου προκειμένου να επιτευχθεί αυξημένη ευαισθησία στη μεσαία περιοχή, ενώ για τις υψηλές φροντίζουν τρία (3) HF compression drivers 1.4” με μαγνήτη νεοδυμίου και θόλο από πολυμερές υλικό.

DISPLAY 3: Το νέο prediction και optimisation software της Martin
To TORUS είναι το πρώτο ηχείο της Martin που χρησιμοποιεί εξ’ ολοκλήρου όλα τα πλεονεκτήματα του νέου λογισμικού DISPLAY 3 που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη σημερινή ανακοίνωση της Martin Audio.

Πρόκειται για ένα ισχυρό 3D εργαλείο που προορίζεται τόσο για live όσο και για installation εφαρμογές. Λειτουργεί απρόσκοπτα μαζί με το Sketchup για venue modelling, ενώ πρόκειται να ενσωματώσει όλα τα μοντέλα line array, point source, ceiling και subwoofer της Martin Audio αποτελώντας μια ολοκληρωμένη παλτφόρμα system design και prediction software.

Τέλος, τόσο τo TORUS όσο και το νέο λογισμικό DISPLAY 3 θα είναι επίσημα διαθέσιμα από τον προσεχή Απρίλιο…

Περισσότερες πληροφορίες ωστόσο θα σας δώσουν στην εταιρία RM Audio…

Επαφή
RM Audio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση