Διαφήμιση
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2007 13:27

Barco DML-1200

Η DML-1200 είχε ανακοινωθεί από την Barco περί τα τέλη του Οκτώβρη. Το επίσημο ντεμπούτο της όμως και η πρώτη παρουσίασή της σε κοινή θέα, έλαβε χώρα στα πλαίσια της πρόσφατης έκθεσης LDI 2007 στο Ορλάντο. Οπως είπαμε, το συγκεκριμένο προιόν είναι το πρώτο με το οποίο η Barco εισέρχεται στην συγκεκριμένη, ιδιαίτερα δημοφιλής εσχάτως, κατηγορία προϊόντων που αποτελούν ταυτόχρονα κινητές κεφαλές υψηλής φωτεινότητας και υψηλής πιστότητας video projector. Σύμφωνα με την εταιρία το νέο DML-1200 προορίζεται για μια εκτεταμένη γκάμα εφαρμογών που περιλαμβάνουν concert music tours, θέατρο, όπερα και μόνιμες εγκαταστάσεις κάθε είδους.
Αλλωστε το DML-1200 είναι συμβατό με όλα σχεδόν τα χρησιμοποιούμενα πρωτόκολλα ελέγχου φωτισμού και video, συμπεριλαμβάνου φυσικά και του DMX512 και συνεπώς δύναται να οδηγηθεί απευθείας απ’ οποιαδήποτε φωτιστική κονσόλα.

Οταν λειτουργεί ως κινούμενη κεφαλή, το DML-1200 παράγει μια εξαιρετικά σταθερή κυλινδρική φωτεινή δέσμη για την οποία φροντίζει μια φωτεινή λυχνία ισχύος 1200W. Σύμφωνα πάντα με την εταιρία η φωτεινότητα του DML-1200 είναι 4 φορές περισσότερη απ’ όλα τα αντίστοιχα φωτιστικά σώματα (κινούμενες κεφαλές) της κατηγορίας, ενώ χάρη στον εξελιγμένο μηχανισμό dimming που ενσωματώνει, επιτυγχάνει πλήρη έλεγχο από 0 ώς 100% εξασφαλίζοντας πραγματικό μαύρο και όχι το σύνηθες «video black» που περισσότερο παραπέμπει σε βαθύτερη απόχρωση του γκρι.

Οσον αφορά τη λειτουργία video το DML-1200 χρησιμοποιεί έναν πλήρως θωρακισμένο προβολέα τεχνολογίας DLP ανάλυσης SXGA+ (1400 x 1050 pixel) με φωτεινότητα που ανέρχεται στα 10.000 lumens. Για την ψύξη του DMD τσιπ με τους μικροκαθρέπτες ως εικονοστοιχεία, χρησιμοποιείται ειδικό ψυκτικό υγρό που εξασφαλίζει απροβλημάτιστο χειρισμό για πολλές ώρες.

Οσον αφορά τον Chris Colpaert, Director Product Management του τομέα Media και Entertainment της Barco, τόνισε χαρακτηριστικά «εδώ και τρία χρόνια έχουμε έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους επώνυμους και μη Lighting Designers προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα το ποιά θα είναι τα ‘εργαλεία’ που θα ήθελαν να έχουν και κυρίως το τι ακριβώς επιθυμούν απ’ αυτά. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε σήμερα, 3 χρόνια αργότερα, το DML-1200 όπου μετουσιώνεται σε πράξη όλη η εμπειρία της Barco απ’ τους ευρύτερους τομείς του lighting και του video. Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα υλοποίηση της Barco θα είναι διαθέσιμη στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2008

Επαφή
Telmaco, τηλ. 210 – 68.74.100
www.telmaco.gr,  www.barco.com
Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση