Διαφήμιση
Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 19:24

Ντεμπούτο για τη Vi1000 της Soundcraft

Η νέα Vi1000 είναι το πιο ‘compact’ σε διαστάσεις μέλος της οικογένειας Vi-000 της εταιρίας, διαθέτοντας εξωτερικές διαστάσεις 86cm x 81cm. Παρά το μέγεθός της όμως η κονσόλα εφοδιάζεται με την επεξεργαστική ισχύ και τις δυνατότητες μίξης των μεγάλων αδελφών της και συγκεκριμένα των Vi2000 και Vi3000.
H Vi1000 προορίζεται για live touring, music venue, corporate AV εφαρμογές και γενικά εφαρμογές στις οποίες απαιτείται μια κονσόλα υψηλών προδιαγραφών αλλά με μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις.

Φυσικά η νέα ‘μικρή’ Soundcraft ενσωτώνει την τεχνολογία Vistonics II channel strip user interface, μαζί με την σήμα κατατεθέν της εταιρίας FaderGlow λειτουργία, ενώ στην καρδιά της δεσπόζει το SpiderCoreTM, το πανίσχυρο DSP και I/O engine που βασίζεται στην τεχνολογία της ‘αδελφής’ STUDER, προσφέροντας 40-bit floating point processing.
Επίσης, η Vi1000 εκτός από αυτόνομη ψηφιακή κονσόλα, χάρη στην λειτουργία Mirroring μπορεί να αναλάβει και το ρόλο της συμπληρωματικής remote-control επιφάνειας συνοδεύοντας οποιαδήποτε από τις μεγαλύτερες κονσόλες της σειράς με τις οποίες είναι φυσικά πλήρως συμβατή σε όλες τις εφαρμογές και λειτουργίες.

Η κονσόλα υποστηρίζει 96 κανάλια εισόδου και 24 stero mix busses + LCR master busses. Διαθέτει δυναμικούς επεξεργαστές και ισοσταθμιστές της BSS (DPR901ii Dynamic EQ) και multi-effects της Lexicon (reverb, delay, and pitch effects), ενώ μπορούν να συνδεθούν με το μίξερ έως και 64 εξωτερικά devices. Υποστηρίζει επίσης τη λειτουργία automatic voice mixing, vMIX, της STUDER, ενώ διαθέτει γραφικά EQ (BSS 966) σε όλες της τις εξόδους (output busses).

Οσον αφορά τις ‘φυσικές τρύπες’ στην πλάτη της κονσόλας, η Vi1000 περιλαμβάνει 16 HQ mic/line inputs, 16 line outputs και δυο 64 channel expansion slots που επιτρέπουν τη σύνδεση έως και δυο MADI-based Stageboxes ή εναλλακτικά παρέχουν πρόσβαση σε μια εκτεταμένη γκάμα καρτών D21m I/O option cards, που εσωματώνουν όλα τα industry standard audio formats.
Η κονσόλα περιλαμβάνει επίσης 4 κανάλια AES/EBU I/O plus USB και MIDI connections στο πίσω πάνελ της. Ο συνολικός αριθμός των  I/O της κονσόλας ανέρχεται στα 212 in x 212 out.
Επίσης ενσωματώνει 64x64ch DanteTM/MADI interface παρέχοντας τη δυνατότητα απευθείας recording/playback μέσω Ethernet και για κάθε Windows ή Mac-based recording software, ενώ επιτρέπει την ενσωμάτωση της Vi1000 εντός Dante δικτύου.

Επιπλέον, η Vi1000 υποστηρίζει monitoring support για ασύρματα μικρόφωνα των AKG, Shure και Sennheiser, επιτρέποντας στον χρήστη να έχει άμεση & συνεχή οπτική ενημέρωση για την κατάσταση της μπαταρίας τους, του  RF level, των συχνοτήτων, καθώς και της στάθμης του audio σήματος και του clipping status για κάθε μικρόφωνο, δίπλα ακριβώς από το αντίστοιχο channel strip που το ελέγχει.

Σύμφωνα με τη Soundcraft η νεά Vi1000 θα είναι διαθέσιμη από τον προσεχή Νοέμβριο. Ωστόσο για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρία Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση