Διαφήμιση
Κυριακή, 19 Μάρτιος 2006 01:55

L-Acoustics 108P & 112P

Οπως προκύπτει εύλογα από την κωδική τους ονομασία, τα δυο ηχεία αποτελούν υλοποιήσεις 8 και 12ινστών όσον αφορά τη διάμετρο του γούφερ τους. Και τα δυο ενσωματώνουν ενισχυτικές βαθμίδες και ψηφιακούς επεξεργαστές με 4 προρυθμισμένες θέσεις ανάλογα με την εφαρμογή και την εκάστοτε χρήση.
Το μικρότερο εκ των δυο, (το 108P δηλαδή) φέρει ομοαξονικά τοποθετημένο ως προς το 8ιντσο γούφερ του, ένα driver μιας ίντσας για την αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων, ενώ σημειώστε ότι τα μεγάφωνα είναι μαγνητικά θωρακισμένα. Η ύπαρξη της ομοαξονικής μονάδας αναπαραγωγής έχει ως αποτέλεσμα τη συμμετρική κατευθυντικότητα των ηχητικών κυμάτων και ως προς τους δυο άξονες και την ομοιογενή διασπορά τους κατά 100 μοίρες. Επιπλέον, λόγω της συγκεκριμένης τοποθέτησης των μονάδων, τα όποια προβλήματα φασικής ασυμμετρίας και χρονικής ευθυγράμμισης έχουν λυθεί εν τη γεννέσει τους. Οπως προαναφέραμε, το ηχείο είναι αυτοενισχυόμενο και υποστηρίζει διενίσχυση, αφού κάθε μεγαφωνική μονάδα οδηγείται από ανεξάρτητο ενισχυτή 250watt.
Η L-Acoustics προτείνει το 108P είτε ως nearfield monitor σε Live εφαρμογές, είτε ως μόνιτορ σε mobile recording studio και postproduction εφαρμογές, υποστηρίζοντας όχι μόνο δικάναλο αλλά και πολυκάναλο 5.1 πεδίο ακροάσεων. Εξίσου καλά όμως μπορεί να ανταποκριθεί κι ως μόνιτορ σκηνής και σ’ αυτό συμβάλλει και το σχήμα του που παραπέμπει σε wedge μόνιτορ ηχείο.
Το 112P προορίζεται για όλες τις παραπάνω εφαρμογές συν μια ακόμα, αφού μπορεί να εκτελέσει επιτυχώς και χρέη side fill. Κι αυτό διότι η ομοαξονική μονάδα που χρησιμοποιεί είναι μεγαλύτερη αποτελούμενη από 12ιντσο γούφερ και HF driver 1.4 ιντσών. Αντίστοιχα διευρυμένη είναι και η ισχύς του ενσωματωμένου τελικού ενισχυτή, ο οποίος γεφυρωμένος προσφέρει αποθέματα ισχύος της τάξεως των 1000Watt. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το 112Ρ μπορεί να επιτύχει υψηλότερο επίπεδο SPL. Συνδυαζόμενο δε με τα υπογούφερ της L-Acoustics το ηχείο συμπληρώνεται συχνοτικά ως πρός το κατώτερο άκρο και προσφέρεται για ένα ευρύ πεδίο απαιτητικών εφαρμογών. Σημειωτέον ότι συνοδεύεται και από αξεσουάρ που υποστηρίζουν την ανάρτηση του ηχείου ‘απογειώνοντάς το’ στην κυριολεξία. Και τα δυο νέα ηχεία της L-Acoustics αναμένονται στη χώρα μας στα τέλη Μαρτίου. Περισσότερα όμως, θα σας πουν στην ‘Ακουστική’ που αντιπροσωπεύει τα L-Acoustics στη χώρα μας.

Επαφή
Ακουστική, τηλ.: 210-82.38.200, www.akoustiki.gr, www.l-acoustics.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση