Διαφήμιση
Πέμπτη, 20 Οκτώβριος 2016 23:03

Αυτή είναι η νέα σειρά ND της Electro-Voice

Για να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ο βασικότερος παράγοντας που αρκετοί ίσως ‘ξέχασαν’ τα μικρόφωνα της EV ήταν η ίδια η EV, η οποία για σημαντικό χρονικό διάστημα είχε μετατοπίσει σχεδόν όλη τη δύναμη πυρός της στα ηχεία της, στους ενισχυτές και τους επεξεργαστές της, αφήνοντας λίγο πιο πίσω τα μικρόφωνά της, όχι σε φροντίδα, R&D και πιστότητα, αλλά σε marketing, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο ανταγωνισμός και κάπως έτσι οι νεότερες γενιές των ανθρώπων του ήχου (διότι οι παλαιότεροι στέκονται προσοχή όταν αναφέρονται σε μικρόφωνα όπως το RE 20 και αρκετά ακόμα) να έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με ηχεία, ενισχυτές κλπ και όχι με μικρόφωνα.

Τα καλά νέα τώρα, είναι ότι η EV αποφάσισε να κάνει come back και μάλιστα δυναμικό τόσο στο προϊόντικό όσο και στο μάρκετινγκ κομμάτι των μικροφώνων της, ξεκινώντας από την ολοκαίνουργια και πολλά υποσχόμενη σειρά ND series που επί ευρωπαϊκού εδάφους την είδαμε (και την ακούσαμε) για πρώτη φορά στην φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου αποτέλεσε ένα από τα highlight του περιπτέρου της εταιρίας, η οποία παρεμπιπτόντως έχει υψηλές προσδοκίες από τα μικρόφωνα της σειράς ND

Η νέα – επανασχεδιασμένη και πλήρης σειρά ND
Η ND Series περιλαμβάνει 8 νέα μικρόφωνα, 4 για φωνή και 4 για λήψη ήχου οργάνων. Πρόκειται για τα ND 44, ND 46, ND 66, ND 68, ND 76, ND 76S, ND 86 και ND 96. Όλα τους είναι δυναμικά μικρόφωνα, εκτός από το ND 66 που αποτελεί καρδιοειδές πυκνωτικό μικρόφωνο. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Το ND44 είναι ένα δυναμικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος με καρδιοειδές πολικό διάγραμμα. Εχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε τύμπανα (ντράμς σετ), αλλά και για τη λήψη του ήχου των υπολοίπων οργάνων του rhythm section. Γι αυτό το σκοπό άλλωστε σύμφωνα με την εταιρία έχει σχεδιαστεί με ειδικές προδιαγραφές και η κάψα του μικροφώνου, ενώ το περιστρεφόμενο χαμηλού προφίλ ‘κεφάλι’ του και το drum rim clamp επιτρέπουν την εύκολη και σταθερή τοποθέτησή του σε tom, ταμπούρο, κρουστά κλπ

Το ND46 είναι ένα επίσης στιβαρό δυναμικό μικρόφωνο μεγάλου διαφράγματος και υπερκαρδιοειδές πολικό διάγραμμα, ειδικά σχεδιασμένο για ιδανική λήψη ήχου μιας εκτεταμένης γκάμας μουσικών οργάνων. Στα ατού του η εξίσου επανασχεδιασμένη κάψα του για ακρίβεια στη λήψη του ήχου και απόριψη των εκτός άξονα ηχητικών πηγών. Η ευελιξία της περιστροφής του (locking pivoting head) καθιστά ασφαλή και ευέλικτη την τοποθέτησή του.

Το ND66 είναι όπως είπαμε το μοναδικό πυκνωτικό μικρόφωνο της νέας σειράς ND. Το μικρό του διάφραγμα το καθιστά ιδανικό για κρουστά και έγχορδα και σύμφωνα με την εταιρία αποδίδει φυσικό, λεπτομερή και διάφανο ήχο. Κατασκευαστικά το μικρόφωνο διαθέτει μια πατενταρισμένη τεχνική περιστροφής της κάψας του που κλειδώνει στο σημείο που επιθυμεί ο ηχολήπτης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια ενός μπουτόν που όταν πατηθεί επιτρέπει την περιστροφή και σκόπευση της κάψας ενώ όταν απενεργοποιηθεί κλειδώνει στην επιθυμητή θέση. 

Το ND76 αποτελεί ένα καρδιοειδές δυναμικό μικρόφωνο φωνής μεγάλου διαφράγματος. Είναι σχεδιασμένο για αποτελεσματικές all-around voice applications και δίνει έμφαση στην ακρίβεια και την παρουσία της φωνής, ενώ όσον αφορά τη Live χρήση του, έχει την ικανότητα να απομονώνει επιτυχώς τον ανεπιθύμητο περιβάλλον ήχο της σκηνής. 

Επόμενο, υψηλότερο επίπεδο στα μικρόφωνα φωνής το ND86, επίσης μικρόφωνο φωνής, μεγάλου διαφράγματος με υπερκαρδιοειδή δυνατότητα λήψης του ήχου, με ακρίβεια στην ηχητική λεπτομέρεια και αντίστοιχη ικανότητα απομόνωσης του ήχου της σκηνής, που το καθιστά ιδανικό για Live φωνητικά. 

Το ND68 είναι το μικρόφωνο για την κάσα του drum set (kick drum, αλλά και όπου αλλού απαιτείται ακρίβεια στο low end και υπάρχει υψηλή πίεση). Διαθέτει φαρδύ διάφραγμα, υπερκαρδιοειδές πολικό διάγραμμα και εξαιρετική απομόνωση από τα διπλανά όργανα στο Live.

To ND76S είναι ένα καρδιοειδές δυναμικό μικρόφωνο φωνής μεγάλου διαφράγματος που κάνει ότι και το αδερφάκι του ND76 με τη διαφορά ότι το ‘S’ διαθέτει και ενσωματωμένο διακόπτη on/off. Εχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται σε όλες τις εφαρμογές που έχουν να κάνουν με λήψη ήχου ανθρώπινης φωνής. 

Τέλος, το ND96 είναι το κορυφαίο από τα μικρόφωνα φωνής της νέας ND σειράς. Υπερκαρδιοειδές, δυναμικό, με εκτεταμένο διάφραγμα και ειδικά σχεδιασμένο για πολύ δυνατά stages. Αυτό σημαίνει, ακόμα μεγαλύτερες ικανότητες απομόνωσης των ανεπιθύμητων ήχων της σκηνής, υψηλές επιδόσεις στον κρίσιμο τομέα gain before feedback, με εξίσου φυσικό ήχο όσον αφορά την ηχητική του πιστότητα και με ειδικότητά τους τις δυνατές σε στάθμη μίξεις.

Από την Omikron Electronics που αντιπροσωπεύει την ElectroVoice στη χώρα μας, πληροφορηθήκαμε ότι ένα hard case με όλα τα μικρόφωνα της σειράς ND που περιγράψαμε παραπάνω είναι διαθέσιμο για δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και Live session demo. Πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε rental εταιρία, ηχολήπτης, ή μπάντα, μπορεί κατόπιν σχετική συνεννοήσεως να πάρει τα μικρόφωνα και να τα δοκιμάσει στην πράξη, προκειμένου να εκτιμήσεις τις δυνατότητές τους σε πραγματικές συνθήκες. Γι αυτό επικοινωνήστε με τους ανθρώπους της Omikron Electronics.

Ωστόσο για περισσότερες πληροφορίες για μικρόφωνα της νέας σειράς ND series μπορείτε να απευθυνθείτε στην Omikron Electronics, ενώ τον σχετικό συγκεντρωτικό κατάλογο με τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των μικροφώνων της σειράς ND και τις τιμές πώλησής τους στη χώρα μας, θα βρείτε ΕΔΩ...  

Eπαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση