Διαφήμιση
Τετάρτη, 17 Ιούνιος 2015 11:15

Νέα Ψηφιακή κονσόλα M-5000 από τη Roland

Από την εταιρία Bon Studio λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με τη νέα ψηφιακή ναυαρχίδα της Roland, την Μ-5000…

Δελτίο τύπου – Bon Studio
“H Roland Systems Group ανακοίνωσε μία νέα μεγαλύτερη ψηφιακή κονσόλα, την Μ-5000, η οποία διαθέτει 24bit/96kHz ανάλυση, με μια πρόσφατη ανεπτυγμένη τεχνολογία ελεύθερης παραμετροποίησης που ακούει στο όνομα OH.R.C.A,  η οποία υπόσχεται 128 audio paths ελεύθερου προσδιορισμού και ρύθμισης και για πρώτη φορά συμβατότητα με "τρίτα" πρωτόκολλα συμπεριλαμβανομένου και του Dante.

H ψηφιακή κονσόλα M-5000, ως αποτέλεσμα 2 ετών διεθνούς αναπτυξιακού προγράμματος, έχει στόχο την ώθηση της Roland στην αγορά του επαγγελματικού ήχου, ενώ πρωταρχικός της στόχος είναι o live touring ήχος, καθώς αναμένεται να διεισδύσει στις εγκαταστάσεις, στο θέατρο και στο broadcast.  Κύριο και τολμηρό χαρακτηριστικό της Μ-5000 είναι η Open High Resolution Configurable Architecture (OH.R.C.A), η οποία παρουσιάζεται ως εναλλακτική λύση στον παραδοσιακό τρόπο ενός channel input/output busses. Αντ’ αυτού, η εσωτερική αρχιτεκτονική μίξης της κονσόλας μπορεί να προσαρμοστεί σε ιδιαίτερες εφαρμογές μέσα από 128 audio paths ελεύθερης παραμετροποίησης, τα οποία μπορούν να δρομολογηθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Εν τω μεταξύ, η προσθήκη συμβατότητας "τρίτων" πρωτοκόλλων δικτύωσης αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της Roland, η οποία αντανακλάται στην Μ-5000, καθ'ότι στο παρελθόν η Roland είχε επικεντρωθεί στο δικό της σύστημα REAC (Roland Ethernet Audio Communication). Ενώ παραμένει ως μία επιλογή το REAC, η Μ-5000 υποστηρίζει προαιρετικά MADI, Waves Soundgrid και Dante με θύρες επέκτασης για μελλοντικά πρωτόκολλα δικτύωσης. Το surface της κονσόλας βασίζεται σε μια 12" οθόνη αφής με 28 faders σε 4 banks συμπεριλαμβανομένου τεσσάρων assignable faders συν ένα επιπλέον assignable section που περιλαμβάνει 4 επεξεργαστές, 8 διακόπτες και ένα OLEO. Η λειτουργία remote θα είναι δυνατή με την χρήση του Μ-5000 RCS software τόσο για MAC όσο και για Windows, ενώ iPad εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο 2ο τρίμηνο του 2015 και θα ονομάζεται M-5000 Remote”.


Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Μ-5000 θα σας δώσουν στην εταιρία Bon Studio…
Ωστόσο ρίξτε μια ματιά στο ενδιαφέρον βιντεάκι των συναδέλφων του Sweetwater που ακολουθεί…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση