Διαφήμιση
Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015 10:57

TW AUDiO VERA36

Από την εταιρία DigiKal που αντιπροσωπεύει τα ηχεία της TW-Audio στη χώρα μας, λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με το TW AUDiO VERA36, ένα line array ηχείο που οριοθετεί την κατηγορία του και ταιριάζει απόλυτα με τα συναυλιακά δεδομένα της χώρας μας. Ρίξτε μια ματιά στα ενδότερα του VERA36…

Δελτίο τύπου DigiKal-TW AUDiO VERA36
"Θα ήταν πάρα πολύ εύκολο απλά να περιγράψει κανείς το VERA36 ως το μεγάλο αδελφό του επιτυχημένου συστήματος VERA10 της TW-Audio. Και αυτό γιατί και τα δύο αυτά συστήματα έχουν κάτι κοινό: η δημιουργία αυτών των δύο ηχητικών συστημάτων έθεσε σε νέες διαστάσεις την τεχνολογία των επαγγελματικών ηχητικών συστημάτων και αυτό ήταν κάτι που προέκυψε μέσα από πολλά χρόνια ανάπτυξης, κατασκευής και πολλές φάσεις δοκιμής.

VERA36: Σχεδίαση με υψηλά στάνταρ αναφοράς
Το VERA36 σχεδιάστηκε για να φέρει εις πέρας εύκολα και αποτελεσματικά, μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις, περιοδείες ή εγκαταστάσεις σε μεγάλες αίθουσες και γήπεδα. Και όλα αυτά με το γνώριμο ποιοτικό ήχο και τα υψηλά στάνταρ κατασκευής της TW AUDiO. Τα πάντα συναρμολογούνται και δοκιμάζονται στο εργοστάσιο της στο Ludwigsburg της Γερμανίας. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το VERA36 ως ένα εξαιρετικό vertical Array σύστημα, που το χαρακτηρίζει η ποιότητα ήχου και η ‘δύναμη’ στις χαμηλές-μεσαίες, κάτι που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο σε πολύ μεγαλύτερα συστήματα. 

High-end ήχος στο FOH ακόμη και αν στέκεσαι 40 μέτρα μακριά…
Όχι λιγότερο από έξι ηχεία που εργάζονται σε μία καμπίνα που είναι μόλις 70 cm πλάτος και 31 cm ύψος. Το κεντρικό στοιχείο της καμπίνα του VERA36 είναι η ομοαξονική αρχή λειτουργίας ολόκληρης της μεσαιουψηλής περιοχής και η κόρνα φόρτισης των εν λόγω μεγαφώνων. Πιο συγκεκριμένα, η μεσαία περιοχή αναπαράγεται από δυο ηχεία κώνου διαμέτρου 8 ιντσών, ενώ ομοαξονικά ως προς αυτά βρίσκονται τοποθετημένα τα δυο compression drivers 1.4 ιντσών για την αναπαραγωγή των μεσαιο – υψηλής περιοχής. Η αναπαραγωγή των χαμηλών έχει ανατεθεί σε δυο 10ιντσα γούφερ με δυνατότητα εκτεταμένης διαδρομής του κώνου τους. 
Οσον αφορά το διάγραμμα κάλυψης, η κάλυψη στον κάθετο άξονα ανέρχεται στις 10 μοίρες, ενώ στον οριζόντιο άξονα, διατίθεται η επιλογή μεταξύ 80 και 120 μοιρών κόρνας. Το αξιοσημείωτο όσον αφορά την αναπαραγωγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάτω από τα 400 Hz εκπέμπουν και τα 4 μεγάφωνα κώνου (τα δυο 10ιντσα γούφερ εκπέμπουν έως τα 400Hz, ενώ την ίδια στιγμή τα δυο 8ιντσα mid-bass έχουν αφεθεί να εκπέμπουν ελεύθερα προς τα κάτω, καθώς δεν υπάρχει αποκοπή στο κατώτερο φασματικά τμήμα της εκπομπής τους) με αποτέλεσμα οι επιδόσεις του ηχείου σε χαμηλό (ακρίβεια, όγκο και punch), να συγκρίνονται ακόμα και με αντίστοιχες υλοποιήσεις που ‘φοράνε’ 2ιπλά 12ιντσα γούφερ…

Κρεμαστικό σύστημα και δυνατότητες εγκατάστασης
Bεβαίως, ένα σύγχρονο PA σύστημα, δεν φτάνει μόνο να είναι εντυπωσιακό όσον αφορά τις ηχητικές του επιδόσεις, αλλά και να πληροί μια σειρά από απαραίτητες προυποθέσεις και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, πρέπει να είναι απλό στην εγκατάσταση και απεγκατάστασή του, ελαφρύ, μαζεμένο σε διαστάσεις και βεβαίως απολύτως ασφαλές κατά την ανάρτησή του. Το VERA36 πληροί στο έπακρο όλα τα παραπάνω στοιχεία, ενώ παράλληλα ενσωματώνει κι έναν πραγματικά state of the art μηχανισμό ανάρτησης (rigging) τριών σημείων. Ο καινοτόμος αυτός μηχανισμός προσαρμογής με λογαριθμικά χωρισμένες γωνίες κάλυψης, εγγυάται τη βέλτιστη απόδοση με ακριβή στόχευση, ακόμη και στις πίσω σειρές των μεγάλων εγκαταστάσεων.
Είτε λοιπόν θέλετε να το εγκατασήσετε στο έδαφος ως ground stack σύστημα, είτε θέλετε να το αναρτήσετε, κάθε παραλλαγή είναι εφικτή για να αναρτήσετε έως 24 καμπίνες VERA 36 σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς BGV C1 κανονισμούς υγείας και ασφάλειας".

VERA36 Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Drivers: 2 x 10" LF / 2 x 8" MF / 2 x 1,4" HF
Απόκριση Συχνότητας: 48 - 18000 Hz
Power capacity: 1000 / 2000 W LF 800 / 1600 W MF
Programm / peak: 280 / 560 W HF, passiv an MF 
Impedance: 8 Ohm LF (biamped) 12 Ohm MHF (biamped)
Διάγραμμα Κάλυψης (Οριζόντια / Κάθετα): 80 ° oder 120° x 10°
SPLmax / 1 m / peak: 141 dB
Connectors: 2 Speakon NL4, 3-way biamped, Pin1 = MHF / Pin2 = LF, Pin1 with full passive use
Διαστάσεις (h x w x d): 310 x 700 x 580 mm
Bάρος: 38 κιλά 
Accessoires: RF900, LA900, ORF900, GSK36, DLV36, FDV36, CoverV36
Options: 
RAL colours, optional PWV36 passive crossover with switch for complete passive use

Περισσότερες πληροφορίες για το VERA36, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο σύστημα της TW AUDiO θα σας δώσουν στην Digikal…

Επαφή
Digikal
τηλ. 24210 20581

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση