Διαφήμιση
Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2014 11:35

Η Roland ανακοίνωσε χθές το M-5000 live mixing system

Η Roland παρουσίασε χθές τη νέα της ψηφιακή πλατφόρμα μίξης με την οποία φιλοδοξεί να πάρει το μερίδιο που της αναλογεί στην αγορά των προσιτών ψηφιακών μίξερ. Η νέα ψηφιακή κονσόλα της Roland ονομάζεται M-5000 και βασiζεται στην αρχιτεκτονική ‘OHRCA’ (Open High Resolution Control Architecture) και περιλαμβάνει 128 ελεύθερα audio paths, κι ένα ευέλικτο και φιλικό, σύμφωνα με την εταιρία, user interface & workflow. Ολοι οι επεξεργαστές λειτουργούν σε ανάλυση 96kHz στα 24-bit.

Τα 128 audio paths της M-5000 μπορούν να δρομολογηθούν και να καθοριστούν ως κανάλια, auxes, groups, matrix κλπ γεγονός ενδεικτικό για την ευελιξία της κονσόλας και τη δυνατότητά της να ανταποκριθεί σε κάθε ρόλο και ανάγκη, από live monitor, broadcast, installation και FOH κονσόλα. Η M-5000 σύμφωνα με τη Roland, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απεριόριστο patching έως 300/460 inputs και 296/456 outputs στα 96kHz/48kHz, ενώ υποστηρίζει ένα διευρυμένο πεδίο δημοφιλών προτωκόλων και formats, συμπεριλαμβανομένων του πρωτοκόλου REAC της Roland, καθώς και MADI, Waves SoundGrid και φυσικά το Dante. Παρεμπιπτόντως το λανσάρισμα της M-5000 με το πρωτόκολλο Dante, εγκαινιάζει και τη συνεργασία μεταξύ Roland και Audinate, με τη Roland να προστίθεται στη μακρά λίστα των εταιριών που υποστηρίζουν την τεχνολογία Dante networking technology της Audinate. Το νέο σύστημα προσφέρει πλήρη συμβατότητα με την οικογένεια των επαγγελματικών Audio snakes της Roland και φυσικά με τα M-48 personal mixing συστήματα της εταιρίας.

Η κονσόλα περιλαμβάνει μια οθόνη αφής 12″ με λειτουργία “touch and turn” καθώς και 28 freely scrollable και assignable faders, καθώς και μια σειρά από μπουτόν και πλήκτρα που είναι πλήρως διαχειρισιμα ως προς τη δρομολόγηση των λειτουργιών τους. Η Roland ανακοίνωσε ότι η διαθεσιμότητα της νέας M-5000 στην παγόσμια αγορά θα ξεκινήσει το δεύτερο 3μηνο του 2015, ενώ σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας, τον προσεχή Φεβρουάριο θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή για τον ασύρματο έλεγχο της κονσόλας μέσως iPad app. 

Μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση του νέου M-5000 live mixing system της Roland μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ στο site του κατασκευαστή. Ωστόσο για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρία Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση