Διαφήμιση
Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 10:45

Behringer X AIR Tablet mixers– Ερχονται αποφασισμένα…

18 κανάλια εισόδου, 12-Bus Digital Mixer για iPad/Android Tablets με 16 Programmable MIDAS Preamps, ενσωματωμένο Wifi Module και Multi-Channel USB Audio Interface. Αυτή είναι μέσες - άκρες η βασική ‘προίκα’ της ναυαρχίδας (XR18) της νέας σειράς ψηφιακών tablet μίξερ της Behringer που ήρθαν να αλλάξουν το παιχνίδι στην χαμηλή κατηγορία των ψηφιακών μίξερ.
Κι αν αναρωτιέστε για το αν το λιλιπούτειο αυτό γκάτζετ είναι δοκιμασμένο ή αξιόπιστο, η Behringer απαντάει σε όλους μας με 100.000 ΝΑΙ, καθώς τόσες είναι οι X32 που έχουν πουληθεί έως τώρα σε όλο τον κόσμο. Και αν συνεχίζετε να αναρωτιέστε τι σχέση έχει η X32 με αυτό, η Behringer μας πληροφορεί ότι η νέα σειρά X Air περιλαμβάνει αυτούσια την τεχνολογία και το λειτουργικό της δημοφιλούς X32 σε ένα μικρότερο βεβαίως πακέτο. H νέα οικογένεια X AIR περιλαμβάνει επίσης τα μικρότερα μοντέλα XR12 και XR16, τα οποία λειτουργούν όπως ακριβώς και η μεγαλύτερη XR18 που παρουσιάζουμε εδώ. Απλά εστιάζουμε σε αυτή λόγω των περισσότερων καναλιών που διαθέτει…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
Η X AIR  XR18 αποτελεί ένα ψηφιακό μίξερ 18input / 12 bus που ελέγχεται πλήρως μέσω του αγαπημένους σας computer tablet, είτε αυτό είναι iPad, είτε Android tablet, είτε πρόκειτια για PC apps. Προορίζεται για μικρού βεληνεκούς live και studio εφαρμογές χάρη στις δυνατότητές της αλλά κυρίως χάρη στα 16 MIDAS designed mic preamps που διαθέτει, ενώ στα ατού του περιλαμβάνεται το ενσωματωμένο Wifi module και το bidirectional USB Audio Interface. Kάθε κανάλι εισόδου περιλαμβάνει  Low-Cut, παραμετρικό ισοσταθμιστή 4 περιοχών, και τους ίδιους ακριβώς Gate και  Compressor με την X32 με μια επιπλέον προσθήκη: μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ  Expert ή Simple τρόπου λειτουργίας (αν επιλέξετε Simple mode θα έχετε στη διάθεσή σας 4 presets για πιο ‘plug and play’ εφαρμογές). Εκτός των Main L/R bus για το Front of House, η κονσόλα διαθέτει και 6 Aux buses που διαθέτουν τα δικά τους inserts, dynamics, 6-band parametric EQ ή 31-band graphic EQ. 

Ενσωματωμένο Tri-Mode Wifi Router
Σχεδιασμένη για απόλυτη αυτονομία ασύρματου ελέγχου και πλήρης φορητότητα, η XR18 έρχεται εφοδιασμένη με ένα ενσωματωμένο Wifi module ώστε να μη χρειστεί να σετάρετε εξωτερικό router.  Μέσω Access Point είναι ο ευκολότερος τρόπος να συνδέσετε έως και 4 χρήστες απευθείας και ταυτόχρονα, ενώ μέσω της λειτουργίας Wifi Client μπορείτε να εντάξετε το μίξερ σε ένα ήδη υπάρχων ασύρματο δίκτυο, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να συνέσετε και ενσύρματα τη μονάδα με ένα σταθερό σημείο (πχ PC) μέσω local area network (LAN).

Απλοποιώντας το Recording
Η αμφίδρομη λειτουργία του USB interface καθιστά το XR18 έναν αξιόπιστο εγγραφέα, προσφέροντας πλήρες recording απευθείας στο iPad ή στο PC του χρήστη. Κι όλα αυτά με τη χρήση των επιθυμητών εφέ και μηδενικό latency.

Λειτουργικό Auto-Mixing
Σε εφαρμογές με πολλαπλά μικρόφωνα (στις περισσότερες εφαρμογές δηλαδή) ο χρήστης μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας σύμφωνα με τον κατασκευαστή, θα μπορεί να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τα ‘ανοικτά’ μικρόφωνα, εισπράτοντας το μέγιστο κέρδος πρίν την ανάδραση εξασφαλίζοντας πάντα το μέγιστο gain για το moderator σε μια εκδήλωση για παράδειγμα… Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της τεχνολογίας X AIR Gain Sharing που μπορεί να διαχειριστεί με αυτόματο τρόπο τη μίξη έως και 16 live μικροφώνων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία βασίζεται στο θρυλικό automix σύστημα του Dan Dugan και διαχειρίζεται τις στάθμες των επιλεγμένων μικροφώνων σε πραγματικό χρόνο δίχως την προσθήκη δυναμικών επεξεργαστών όπως gating ή noise modulation. Αυτή η λειτουργία μειώνει δραστικά το τυπικό feedback, στο θόρυβο του περιβάλλοντος αλλά και το comb filtering που οφείλετια στην ύπαρξη δυο ή περισσοτέρων μικροφώνων που είναι τοποθετημένα σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο.

4 Onboard μηχανές εφέ απευθείας από την X32
Εφοδιασμένη με τις ίδιες ακριβώς μηχανές FX με την X32 τα Onboard virtual FX Rack διαθέτουν απευθείας πρόσβαση σε 4 true-stereo (8 mono), multi-effects processors στους οποίους συμπεριλαμβάνεται delay, chorus, dynamic, καθώς και true-stereo reverbs αλλά και 31-band EQ στο main και στα aux buses, δίχως την ανάγκη ύπαρξης εξωτερικού hardware. Επίσης ο χρήστης μπορεί να διαλέξει οποιοδήποτε συνδυασμό από high-end simulations σε πραγματικά θρυλικά studio effects, όπως τα Lexicon 480L, PCM70, EMT250 και Quantec QRS reverbs. Το γεγονός ότι τα εφέ αυτά αφορούν Onboard processing σημαίνει ότι ο υπολογιστής του χρήστη δεν χρειάζεται να δαπανήσει εξτρά επεξεργαστική ισχύ όπως σε ένα mixing session με DAW plugins.

High-End FX Racks
Δεν είναι όμως μόνο τα εφε που περιγράψαμε πιο πάνω, αλλά και μια σειρά ενσωματωμένα plugins, πολλά εκ των οποίων αποτελούν είτε πιστές μοντελοποιήσεις, είτε είναι εμπνευσμένα από διάσημα outboard όπως ο ‘λαμπάτος’ LA-2A της Teletronix που αποτελεί σημείο αναφοράς στη δισκογραφία καθώς έχει χρησιμοποιηθεί σε αναρίθμητα άλμπουμ όλα αυτά τα χρόνια. Ας ρίξουμε όμως μια γρήγορη ματιά στα highlights του μίξερ και σε αυτόν τον τομέα:
Ο LEISURE COMPRESSOR λοιπόν είναι εμπνευσμένος από το Teletronix LA-2A και τον ήχο του, ενώ ο ULTIMO COMPRESSOR είναι εμπνευσμένος από το επίσης θρυλικό Urei 1176LN.
Ο FAIR COMPRESSOR αντίστοιχα έχει ως έμπνευση το Fairchild 670. Υπάρχει επίσης ο COMBINATOR (5-band compressor), ο ισοσταθμιστής XTEC EQ1 που είχε ως ‘βάση’ το Pultec EQP-1a, και ο XTEC EQ5 που προσομοιώνει το  Pultec MEQ5.
Στο οπλοστάσιο υπάρχει ακόμα το νέο SUB OCTAVER, το EDISON EX1, το SOUND MAXER, το DIMENSIONAL CHORUS (που βασίστηκε στο θρυλικό Roland Dimension D Chorus), το ENHANCER που ‘πάτησε’ στο SPL Vitalizer.
Τα EXCITERS ‘πάτησαν’ στο Aphex Aural Exciter, το VINTAGE ROOM στο Quantec QRS, ενώ το PLATE REVERB προσομοιώνει τα χαρακτηριστικά του θρυλικού Lexicon PCM70 και το HALL REVERB αυτά του κορυφαίου Lexicon 480L. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πιο χαρακτηριστικά μοντελοποιημένα plugins της κονσόλας που παραπέμπουν σε θρυλικά μηχανήματα…

16 Channels of Personal Monitoring
Η κονσόλα μπορεί να στείλει ήχο (16 ψηφιακές πηγές) μέσω ULTRANET κι ενός Cat 5 καλωδίου σε P16-D Digital ULTRANET Distributors, ή απευθείας στα P16-M Personal Monitor Mixers. Ετσι οι μουσικοί μπορούν να επιμεληθούν απευθείας τον ήχο τους και να απαλλάξουν από τα μόνιτορ καθήκοντα τον ηχλήπτη.

Κατάλληλη για κάθε Πλατφόρμα
Σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό που είναι συμβατός μόνο με iOS-compatible tablets, η XR18 είναι συμβατή με PC/Mac/Linux mini-notebooks και tablets, Android συσκευές και φυσικά iPads κάθε μεγέθους και έκδοσης. Φυσικά διατίθενται όλες οι αντίστοιχες εφαρμογές (apps) για κάθε μια από τις παραπάνω πλατφόρμες.

Περισσότερες πληροφορίες για την XR18 (άφιξη στα μέρη μας, τελικές τιμές πώλησης) αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της νέας οικογένειας μίξερ X AIR (XR12 και XR16), που αργά ή γρήγορα αναμένεται να δημιουργήσουν τη δική τους δυναμική στην (παγκόσμια) αγορά, θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση