Διαφήμιση
Τετάρτη, 15 Οκτώβριος 2014 11:40

Ντεμπούτο για το AT5045 της Audio-Technica

Η Audio-Technica παρουσίασε ακόμα μια εκλεκτή προσθήκη στην κορυφαία σειρά μικροφώνων της, 50 Series studio microphone range. Το νέο μέλος που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρόσφατη AES του LA, ονομάζεται AT5045 και αποτελεί πυκνωτικό μικρόφωνο με χειροποίητο φαρδύ / ορθογώνιο διάφραγμα. Πρόκειται για ένα «stick-design side-address» πυκνωτικό μικρόφωνο που ειδικεύεται στη λήψη ήχου οργάνων. Διαθέτει καρδιοειδές πολικό διάγραμμα και σύμφωνα με την AT υπόσχεται φυσικό, ζυγισμένο ήχο, ρεαλιστικές χροιές και ιδανική αποτύπωση του βάθους. Το μικρόφωνο διατίθεται σε δυο εκδόσεις: ως μεμονωμνένο και ως  stereo pairs (AT5045P), και όπως είπαμε απευθύνται σε απαιτητικό recording περιβάλλον, αλλά και σε αντίστοιχες live εφαρμογές.

Το διαφραγμά του έχει κατασκευαστεί ώστε να αναποκρίνεται πλήρως στα ταχύτατα δυναμικά της μουσικής, διαθέτει χαμηλότατα επίπεδα ενδογενούς θορύβου, και υψηλή διαχείριση SPL στάθμης (149 dB SPL) και ταυτόχρονα διευρυμένη δυναμική περιοχή (141 dB). Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό μικρόφωνο λήψης ήχου οργάνων όπως overheads, percussion, ακουστικής κιθάρας, εγχόρδων και άλλων ακουστικών οργάνων. 
Ακόμα ένα πλεονέκτημα του AT5045 είναι το εξελιγμένο εσωτερικό shock mounting σύστημα που διαθέτει, μέσω του οποίου έχει επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποσύζευξη της κάψας από το σώμα του μικροφώνου. Για επιπρόσθετη απομώνωση ωστόσο, το AT5045 συνοδεύεται από ένα εξίσου καινοτόμο isolation clamp, που έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να ‘απομονώνει’ το μικρόφωνο, αλλά και για να επιτυγχάνεται η ευπροσάρμοστη τοποθέτησή του, εξασφαλίζοντας έτσι την προοδευτική απόσβεση μηχανικών θορύβων και κραδασμών που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο μικρόφωνο μέσω του στάντ από το έδαφος. Το AT5045 συνοδεύεται από το AT8165 windscreen και μια custom hard-shell θήκη μεταφοράς.

AT5045 – Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Element: Fixed-charge back plate, permanently polarised condenser
Polar pattern: Cardioid
Frequency response: 20 – 20,000 Hz
Open circuit sensitivity: –35 dB (17.7 mV) re 1V at 1 Pa
Impedance: 100 ohms
Maximum input sound level: 149 dB SPL, 1 kHz at 1% T.H.D.
Noise: 8 dB SPL
Dynamic range (typical): 141 dB, 1 kHz at Max SPL
Signal-to-noise ratio: 86 dB, 1 kHz at 1 Pa
Requires 48V phantom power for operation
 
Περισσότερες πληροφορίες για το νέο AT5045 της Audio-Technica θα σας δώσουν στην εταιρία Audigys.

Επαφή
Audigys

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση