Διαφήμιση
Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2014 19:13

Stollas Music και FBT

Για την FBT οι συστάσεις είναι μάλλον περιττές, καθώς η εταιρία έχει ένα πολύ καλό όνομα και φήμη σε όσους έχουν ψαχτεί με αντίστοιχα προϊόντα και μέσα από την αναζήτηση έχουν καταλήξει στην FBT την οποία και έχουν στις πρώτες επιλογές τους, αφού συνδυάζει υψηλό λόγο τιμής / απόδοσης. Από την εταιρία Stollas Music ενημερωθήκαμε για τη διάθεση των νέων μοντέλων της FBT στο κατάστημα της εταιρίας στην Αθήνα (Λεωφ. Αλεξάνδρας 28 & Νοταρά), όπου μπορείτε να τα δείτε και να τα ακούσετε σε πραγματικές demo συνθήκες. Πρίν από αυτό όμως, ιδού ένα μικρό who is who της FBT και των προϊόντων της…

Λίγα λόγια για την FBT(Factory Baldoni Tanoni)…
Η FBT, με έτος ίδρυσης το 1963. είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες στο χώρο του επαγγελματικού ήχου, καλύπτοντας  μια τεράστια γκάμα ηχητικών εφαρμογών από open-air line array ηχητικά συστήματα μέχρι συστήματα μόνιμων εγκαταστάσεων (installations) σε θέατρα, concert halls, αλλά και κάθε είδους venue από μικρά καφέ και πολυχώρους έως club. Φυσικά, ο στόλος της εταιρίας είναι εκτενέστατος καθώς περιλαμβάνει από mobile PA,  μέχρι ηχεία για rock συναυλίες και μεγάλα DJs events.
Η κεντρική ιδέα-φιλοσοφία της FBT έχει να κάνει με την συνεχόμενη εξέλιξη η οποία παρακολουθεί τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις  που προκύπτουν από τον σύγχρονο επαγγελματικό  ήχο, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να  μπορεί να προσφέρει το κατάλληλο προϊόν για την  κατάλληλη εφαρμογή. Έτσι η φιλοσοφία και ο σχεδιασμός των ηχείων έχουν σκοπό να ικανοποιούν και τις πιο υψηλές προσδοκίες και αυτό επιτυγχάνεται με το πλήθος των προιόντων που έχει η FBT  στην φαρέτρα της, παρέχοντας το κατάλληλο ηχείο (σε μέγεθος, δυνατότητα, όγκο, πιστότητα και φυσικά τιμή) για κάθε εφαρμογή.

Προϊοντικές διακρίσεις…
Πολλές είναι οι διακρίσεις των ηχείων της FBT όλα αυτά τα χρόνια από διάφορους αναγνωρισμένους φορίς και οργανισμούς, όμως η μεγαλύτερη διάκριση είναι η αναγνώριση των ‘ψαγμένων’ επαγγελματιών του audio. Μερικές από τις διακρίσεις για τα προϊόντα της FBT είναι οι εξής: Βαβείο καλύτερου ηχείου για το EvoMaxX 2a στην κατηγορία των 10ιντσων αυτοενισχυόμενων, το οποίο ψηφίστηκε από το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Tools4music ως το ηχείο με την καλύτερη ποιότητα ήχου-performance και τιμής, συγκρινόμενο με ηχεία άλλων γνωστών και καταξιωμένων κατασκευαστών όπως τα db technologies basic 100 opera live, JBL eon 10g2, LDsystems ldp-10 2a, Mackie srm-350 και RCF art-210a. Εξαιρετικές κριτικές από την εφημερίδα επαγγελματικού ήχου SOUND ON SOUND έχει εισπράξει και το StageMaxX12ma,  διά στόματος Mike Croft που δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το StageMaxx 12 MA έχει εξαιρετικό ήχο και μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες κάθε gig».

Νέες σειρές και μοντέλα
H FBT παρουσίασε τη νέα σειρά Jseries στο εκθεσιακό Plasa Focus στο Leeds. Η σειρά J series είναι η οικονομική σειρά της FBT αφού συνδυάζει την πολύ καλή ηχητική συμπεριφορά με την οικονομική τιμή και την πολύ καλή φορητότητα με το χαμηλό βάρος. Είναι ενδεικτικό ότι το J15A active monitor 350W+100WRMS ζυγίζει μόνο 14 κιλά.
Για μεγαλύτερες μόνιμες εγκαταστάσεις, η FBT διαθέτει τη σειρά MITUS series, με μεγάλη γκάμα από παθητικά και ενεργά line arrays, 2-way speakers, subwoofers και on-stage monitors. Οι τεχνικοί της FBT αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες-απαιτήσεις που προκύπτουν ολοένα στο χώρο του σύγχρονου επαγγελματικού ήχου (PA), έχουν ανταποκριθεί πλήρως καταφέρνοντας να μειώσουν το βάρος των ηχείων (ειδικά αυτών για τις αυτονενισχυόμενες εφαρμογές) χρησιμοποιόντας μεγαφωνικές μονάδες νεοδυμίου στα Woofer και τα driver αναπαραγωγής υψηλών συχνοτήτων. Τα νέα μοντέλα της FBT έφθασαν στο κατάστημα της Stollas Music στην Αθήνα (Λεωφ. Αλεξάνδρας 28 & Νοταρά), όπου και μπορείτε να τα ακούσετε σε πραγματικές demo συνθήκες.

Τα μοντέλα που έχει ανανεώσει η Ιταλική εταιρία είναι τα παρακάτω:
1.Παθητικό ΗΧΕΙΟ FBT PROMAXX-12 600W RMS
2.Παθητικό ΗΧΕΙΟ FBT HI-MAXX-60 700W RMS
3.Παθητικό ΗΧΕΙΟ FBT J-12 300W RMS PASSIVE
4.Παθητικό ΗΧΕΙΟ FBT J-15 300W RMS PASSIVE
5.Παθητικό ΗΧΕΙΟ FBT J-8 160W RMS PASSIVE (black or white)
6.Παθητικό ΗΧΕΙΟ FBT J-5 80W RMS PASSIVE (blac or white)
7.Ενεργό subwoofer ΗΧΕΙΟ FBT PROMAXX-15SA 1200W RMS
8.Ενεργό ΗΧΕΙΟ FBT HI-MAXX-40A 500+150W RMS
9.Ενεργό ΗΧΕΙΟ FBT HI-MAXX-60A 700+200W RMS
10.Ενεργό Subwoofer ΗΧΕΙΟ FBT HI-MAXX-100SA 900W RMS
11.Eνεργό ΗΧΕΙΟ FBT EVO2MAXX-4AC 400W+100W RMS
12.Ενεργό ΗΧΕΙΟ FBT EVO2MAXX-6AC 400W+100W RMS
13.Ενεργό subwoofer ΗΧΕΙΟ FBT EVO2MAXX-9SAC 600W RMS
14.Eνεργό ΗΧΕΙΟ FBT J-12A 350 + 100W RMS
15.Ενεργό ΗΧΕΙΟ FBT J-15A 350 + 100W RMS

Τα FBT είναι διαθέσιμα στην αγορά απο την Stollas music με τις καλύτερες τιμές της Ευρώπης. Για περισσότερες πληροφορίες και demos απευθυνθείτε στην εταιρία Stollas music (τηλ. 210-88.13.648).

Επαφή
Stollas Music
Λεωφ. Αλεξάνδρας 28 & Νοταρά (κατάστημα Αθηνών)
τηλ. 210-88.13.648

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση