Διαφήμιση
Παρασκευή, 14 Μάρτιος 2014 05:07

TouchMix από την QSC

Τα νέα ψηφιακά μίξερ TouchMix της QSC θυμίζουν ευμεγέθη iPad, καθώς επάνω τους κυριαρχεί μια μεγάλη οθόνη αφής, δεξιά υπάρχει ένα πολυχρηστικό ευμεγέθες ρυθμιστικό και μερικά ακόμα μπουτόν χειριμού. Λίγα, πολύ λίγα, διότι όλα τα υπόλοιπα γίνονται μέσω της οθόνης αφής. 

Τα ψηφιακά μιξεράκια της QSC παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πρίν από ένα δίμηνο περίπου στη Νamm και ήδη έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις. Η σειρά περιλαμβάνει δυο μίξερ, το  TouchMix-8 (12 input channels) και το TouchMix-16 (20 input channels) που παρέχουν στο χρήση την επιλογή για Advanced Mode χειρισμό, που υποστηρίζει πρόσβαση και έλεγχο όλων των παραμέτρων, ή Simple Mode έλεγχο που επιτρέπει την πρόσβαση στα πιο κρίσιμα ρυθμιστικά.

Τα TouchMix υποστηρίζουν ένα 4 band, fully parametric EQ με μεταβλητά high και low-pass filters, καθώς και δυναμικούς επεξεργαστές σε κάθε κανάλι εισόδου. Τέσσερα mix buses τροφοδοτούν 4 εσωτερικούς, επαγγελματικούς digital effects processors, ενώ όσον αφορά τους επεξεργαστές δυναμικής περιοχής, τα γραφικά EQ, τα high-pass, low-pass και notch φίλτρα και delay είναι διαθέσιμα τόσο στα κανάλια εισόδου, όσο και στα aux outputs. Επίσης, τα μίξερ διαθέτουν 8 DCA groups με mutes καθώς και 8 mute groups. Οσον αφορά τα διαθέσιμα aux, το TouchMix-8 διαθέτει 4 και το TouchMix-16 διαθέτει 10 aux output channels. Και τα δυο μίξερ μπορούν να λειτουργήσουν και ως μόνιτορ μίξερ οδηγώντας απευθείας ενσύρματα stereo in-ear monitors.

Σημαντικό είναι και το ότι υποστηρίζουν μια εκτενή γκάμα από προαποθηκευμένες βιβλιοθήκες με Channel Presets, οι οποίες απευθύνονται σε ειδικές καταστάσεις και Live συνθήκες και τις παραμέτρους των οποίων έχουν επιμεληθεί μερικοί από τους πλέον έμπειρους και βετεράνους ηχολήπτες με σημαντικό Live background. Για παράδειγμα, έχουν προβλεφθεί στα preset όλοι οι τύποι οργάνων (ακουστικά, ηλεκτρικά, έγχορδα, πνευστά, κρουστά κλπ), τα δημοφιλή μικρόφωνα και οι κάψες, καθώς και διάφοροι τύποι ηχείων και PA συστημάτων. Τα εν λόγω preset βοηθούν το χειριστή να σετάρει ταχύτερα και πιο εύκολα την κονσόλα.

Άλλο ένα highlight του μίξερ είναι η ύπαρξη των onboard Effects Wizard guides, με τη βοήθεια των οποίων ο χρήστης μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή τον οπτικό έλεγχο στο σήμα εισόδου. Αξιοσημείωτη είναι και η βιβλιοθήκη των Mixer Scenes, καθώς ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει και να ανακαλέσει αργότερα όλες τις παραμέτρους από κάθε μίξη ή ρύθμισή του. Η αποθήκευση μπορεί να γίνεται είτε εσωτερικά, είτε μέσω USB drive.

Φυσικά, για τον απομακρυσμένο χειρισμό τους, διατίθεται ήδη η εφαρμογή Remote Control App για iOS devices κι έτσι μπορούν να ελεγχθούν όλες οι παράμετροι μέσω iPad ή άλλης συσκευής. Το μεταξύ τους δίκτυο εξασφαλίζει ο παρεχόμενος USB Wi-Fi αντάπτορας, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για εξωτερικό δίκτυο και εξτρά εξοπλισμό.

Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην εταιρία Metro Audio Systems…

Επαφή
Metro Audio Systems

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση