Διαφήμιση
Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 14:04

Μίξερ και από την QSC!

Ψηφιακά μίξερ και από την QSC λοιπόν με τη διαφορά ότι ενώ μοιάζουν στο μέγεθος με… ευμεγέθη iPad, εντούτοις σύμφωνα με την εταιρία, έχουν δυνατότητες κονσόλας μεγάλου φορμά.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία παρουσίασε στη Νamm τα πρώτα της ψηφιακά μίξερ, το  TouchMix-8 (12 input channels) και το TouchMix-16 (20 input channels) που παρέχουν στο χρήση την επιλογή για Advanced Mode χειρισμό, που υποστηρίζει πρόσβαση και έλεγχο όλων των παραμέτρων, ή Simple Mode έλεγχο που επιτρέπει την πρόσβαση στα πιο κρίσιμα ρυθμιστικά.
Τα TouchMix υποστηρίζουν ένα 4 band, fully parametric EQ με μεταβλητά high και low-pass filters,καθώς και δυναμικούς επεξερταστές σε κάθε κανάλι εισόδου. Τέσσερα mix buses τροφοδοτούν 4 εσωτερικούς, επαγγελματικούς digital effects processors, ενώ όσον αφορά τους επεξεργαστές δυναμικής περιοχής, τα γραφικά EQ, τα high-pass, low-pass και notch φίλτρα και delay είναι διαθέσιμα τόσο στα κανάλια εισόδου, όσο και στα aux outputs. Επίσης, τα μίξερ διαθέτουν 8 DCA groups με mutes καθώς και 8 mute groups.
Οσον αφορά τα διαθέσιμα aux, η TouchMix-8 διαθέτει 4 και η TouchMix-16 διαθέτει 10 auxiliary output channels, ενώ και οι δυο κονσόλες μπορούν να λειτουργήσουν και ως μόνιτορ μίξερ οδηγώντας απευθείας ενσύρματα stereo in-ear monitors.

Channel Presets; Δηλαδή;
Δηλαδή, αμφότερες οι TouchMix υποστηρίζουν μια εκτενή γκάμα από προαποθηκευμένες βιβλιοθήκες με Channel Presets, οι οποίες απευθύνονται σε ειδικές καταστάσεις και Live συνθήκες και τις παραμέτρους των οποίων έχουν επιμεληθεί μερικοί από τους πλέον έμπειρους και βετεράνους ηχολήπτες με σημαντικό Live background. 

Για παράδειγμα, έχουν προβλεφθεί στα preset όλοι οι τύποι οργάνων (ακουστικά, ηλεκτρικά, έγχορδα, πνευστά, κρουστά κλπ), τα δημοφιλή μικρόφωνα και οι κάψες, καθώς και διάφοροι τύποι ηχείων και PA συστημάτων. Τα εν λόγω preset βοηθούν το χειριστή να σετάρει ταχύτερα και πιο εύκολα την κονσόλα.
Άλλο ένα highlight του μίξερ είναι η ύπαρξη των onboard Effects Wizard guides, με τη βοήθεια των οποίων ο χρήστης μπορεί να έχει ανά πάσα στιγμή τον οπτικό έλεγχο στο σήμα εισόδου (για clipping κλπ).
Αξιοσημείωτη είναι και η βιβλιοθήκη των Mixer Scenes, καθώς ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει και να ανακαλέσει αργότερα όλες τις παραμέτρους από κάθε μίξη ή ρύθμισή του. Η αποθήκευση μπορεί να γίνεται είτε εσωτερικά, είτε μέσω USB drive. Σημειωτέον ότι τα μίξερ της σειράς TouchMix λειτουργούν αυτόνομα και δεν απαιτείται υποστήριξη από εξωτερικό PC ή video display, καθώς η έγχρωμη οθόνη αφής τους μαζί με τα περιστροφικά encoders επιτρέπουν πλήρη πρόσβαση σε κάθε παράμετρο και λειτουργία των μίξερ.

Φυσικά, για τον απομακρυσμένο χειρισμό τους, διατίθεται ήδη η εφαρμογή Remote Control App για iOS devices κι έτσι μπορούν να ελεγχθούν όλες οι παράμετροι μέσω iPad ή άλλης συσκευής. Το μεταξύ τους δίκτυο εξασφαλίζει ο παρεχόμενος USB Wi-Fi αντάπτορας, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για εξωτερικό δίκτυο και εξτρά εξοπλισμό.

Τέλος, τα μίξερ υποστηρίζουν ηχογράφηση απευθείας σε εξωτερικό USB hard drive σε ανάλυση 32-bit broadcast wave format. Τα tracks μπορούν να αναπαραχθούν είστε στο μίξερ απευθείας, είτε μέσω των περισσότερων διαθέσιμων DAW software για over-dubs και περαιτέρω post-production.

TouchMix Series: Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Δυνατότητες

• TM-16 with 20 full-function inputs (16 mic/line, 2 stereo line).
• TM-8 with 12 full-function inputs (8 mic/line, 2 stereo line).
• 4-band full parametric EQ, variable high-pass and low-pass filters on all input channels.
• Gate and compressor on all input channels.
• 4 professional quality stereo DSP effects plus a pitch corrector.
• 1/3-octave graphic equalization, limiters, delay and notch filters on main and aux outputs.
• 8 DCA and 8 mute groups.
• Color, capacitive touch screen graphical user interface combined with hardware controls for fast and intuitive operation.
• Wizards, info and preset libraries assist the user with channel setup, proper gain adjustment, effects selection and more.
• Monitor mixes: TM-16, 6 mono plus 2 stereo, TM-8, 4 mono.
• Drives wired In Ear Monitors (IEM) directly.
• Direct to hard-drive recording and playback of multi-track wave files. Capable of recording all input channels plus a user-selected stereo output pair.
• Remote control via mobile devices. Wi-Fi interface included.

Τα εν λόγω μίξερ της σειράς TouchMix Series της QSC, θα είναι διαθέσιμα στα μέσα της χρονιάς. Αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ στο site της QSC…

Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην εταιρία Metro Audio Systems…

Επαφή
Metro Audio Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση