Διαφήμιση
Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2013 12:59

Η μικρότερη ψηφιακή της Allen & Heath

Η Qu-16 είναι η νέα ψηφιακή της Allen & Heath και απευθύνεται σε entry level εφαρμογές αλλά και σε μικρά Live και εγκαταστάσεις. Πρόκειτια για μια rack-mountable ψηφιακή κονσόλα, που ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογίας που έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στις μεγαλύτερες αδελφές της, στην GLD και στα μίξερ της σειράς iLive.
Ιδού ένα γρήγορο overview των δυνατοτήτων και των λειτουργιών της νέας Qu-16 όπως μας τα έδωσε η Allen & Heath μέσω του δελτίου τύπου της…
* 16 Mono Inputs (TRS + XLR)
* 3 Stereo Inputs (TRS)
*  4 Stereo FX Returns
* 16 Buses
* 12 Mix Outputs (LR, Mono Mix 1-4, Stereo Mix 1-3)
* 4 FX Engines
* AES Digital Out
* 19-in Rack Mountable
* Moving Faders
* Recallable AnaLOGIQ Preamps
* Qu-Drive direct Multitrack Recording / Playback on USB drives
* 800 x 480 Touchscreen
* iLive FX Library
* dSNAKE Remote Audio Port
* Compatible with ME Personal Mixing System
* Qu-Pad iPad App
* USB Audio Streaming
* DAW MIDI Control
* 4 Mute Groups
* Trim, polarity, HPF, gate, insert, 4-band PEQ, compressor and delay on all Inputs
* Insert, 1/3-octave GEQ, compressor and delay on Main LR and Mono Mix outputs
* Insert, 4-band PEQ, compressor and delay on Stereo Mix outputs
* Built-in Signal Generator
* RTA with Peak Band indication

16 AnalogiQ total recall προενισχυτές
Όπως διαπιστώνεται λοιπόν η Qu-16 διαθέτει 16 AnalogiQ total recall προενισχυτές και 24μπιτους A/D μετατροπίες. Σττην κονσόλα δεσπόζει μια ευμεγέθης (για τις διαστάσεις του μίξερ) οθόνη αφής 800 x 480 που προσφέρει εύκολη και ταχύτατη πρόσβαση σε όλους τις παραμέτρους.
Σύμφωνα με την εταιρία, το φιλικό στη χρήση του user interface έχει σχεδιαστεί από την αρχή με γνώμονα τη λειτουργικότητα ενώ όλα τα εκατέρωθεν μπουτόν χειρισμού χαρακτηρίζονται από το ξεκάθαρο layout SuperStrip με μια λειτουργία ανά φυσικό χειριστήριο ελέγχου. Το SuperStrip ολοκληρώνεται μέσω ενός onscreen Touch Channel για άμεση πρόσβαση σε όλες τις παραμέτρους δίχως πρώτα να πρέπει να μπεί ο χρήστης σε περίπλοκα μενού. Σε κάθε Mono ή Stereo είσοδο, η κονσόλα περιλαμβάνει trim, polarity, HPF, gate, insert, 4 band PEQ, compressor και delay. Τα main LR και Mono mixes διαθέτουν Insert, 1/3-octave GEQ, compressor και delay. Αντίστοιχα, τα Stereo mixes υποστηρίζουν Insert, 4-band PEQ, compressor, delay και balance control. Η Qu-16 διαθέτει 17 μοτοριζέ faders της ALPS, διαμορφωμένα σε δυο layers, ενώ σε ένα τρίτο layer, ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσεις τη δική του επιφάνεια εργασίας που να περιλαμβάνει τον επιθυμητό συνδυασμό είσόδων, FX Sends, FX Returns και Mix masters.

Επεξεργαστές & Εφέ...
Οι δυναμικοί επεξεργαστές και οι αλγόριθμοι των εφέ της Qu-16 προέρχονται από τα μίξερ της επαγγελματικής touring σειράς iLive της εταιρίας. Η Qu-16 περιλαμβάνει όπως είδατε στον σχετικό πίνακα πιο πάνω, 4 stereo iLive FX engines, που περιλαμβάνουν κλασικά reverbs, gated reverbs, delays, modulators, flanger και πολλά άλλα εφέ. Η βιβλιοθήκη των εφέ θα μεγαλώνει σε κάθε μελλοντική αναβάθμιση firmware. Σημειωτέον ότι τα FX επιστρέουν σε dedicated return channels, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ‘τρώνε’ κανάλια εισόδου ή stereo input channels. Κάθε Stereo FX Return υποστηρίζει 4 μπάντες PEQ.
Στην Qu-16 μπορείτε να αποθηκεύσετε περισσότερες από 100 σκηνές και να τις ανακαλέσετε όποτε θέλετε, ενώ τα κανάλια και οι μίξεις που επιθυμείτε μπορούν να μείνουν safe από τις σκηνές που θα ανακαλέσετε. Αντίστοιχες λειτουργείες αποκλεισμού από recalls είναι οι λειτουργίες Recall Filters και Global Recall Filter.
Τα Custom settings για κάθε EQ, compressor, κανάλι ή εφέ μπορούν να αποθηκευθούν ως Library presets. Φυσικά το Show configuration μπορεί να αποθηκευθεί σε ένα USB και να φορτωθεί σε οποιαδήποτε άλλη Qu-16.
Το interface της είναι συμβατό με Mac OS X και δεν απαιτείτε η εγκατάσταση driver για το σετάρισμα και θα αναγνωριστεί αυτόματα από οποιοδήποτε DAW υποστηρίζει Core Audio, συμπεριλαμβανομένων των Logic, Cubase, Reaper και Pro Tools.

Μultitrack USB recorder & Qu-Pad
Η Qu-16 υποστηρίζει ένα ενσωματωμένο multitrack USB recorder, που παρέχει 18 κανάλια προς εγγραφή στα 48 kHz, με ανάλυση 24-bit για recording και playback απευθείας μέσω ενός USB hard drive. Φυσικά το μίξερ υποστηρίζει και στερεοφωνική εγγραφή που μπορείτε να ‘πατσάρετε’ από οποιοδήποτε ζεύγος εξόδων του Mix outputs, του Main LR (pre, post, ή summed to mono) ή ακόμα και από τα  PAFL bus, με το δικάναλο stereo playback να επιστρέφει στο ST3. Η εφαρμογή Qu-Pad iPad αποτελεί ακόμα ένα ατού της μικρής Allen & Heath, καθώς επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό της είτε για τα monitors, είτε στο PA όπου ο χειριστής μπορεί να είναι ανάμεσα στο κοινό και να ρυθμίζει τη μίξη του.

Η Qu-Pad λειτουργία χρειάζεται τη σύνδεση του μίξερ μέσω Wi-Fi και δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις παραμέτρους. Τέλος, η Qu-16 είναι πλήρως συμβατή με το σύστημα ME personal mixing system της Allen & Heath, όπου μέσω της θύρας dSNAKE μπορούν να συνδεθούν όσα ME-1 personal mixers απαιτεί η κάθε παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Qu-16 της Allen & Heath, θα σας δώσουν στην εταιρία Metro Audio Systems…

Επαφή
Metro Audio Systems

 

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση