Διαφήμιση
Τρίτη, 12 Μάρτιος 2013 15:50

Μια νέα ‘ανατρεπτική’ συσκευή

Αναμφίβολα οι πρώτες συστάσεις με τις οποίες μας έρχεται η συσκευή από τον κατασκευαστή, που παρεμπιπτόντως είναι Ελληνας, είναι τουλάχιστον ‘αιρετικές’ καθώς ανατρέπουν όλα όσα γνωρίζουμε έως τώρα και στην πράξη και στη θεωρία όσον αφορά τη συνδεσμολογία, την οδήγηση και τη γενικότερη σχέση μεταξύ ενισχυτικών διατάξεων και οδηγούμενων ηχείων.

Και αυτό, διότι το Multi Speaker System της BCS, τοποθετείται μεταξύ ενισχυτή και των καλωδίων μεταφοράς του σήματος προς τα ηχεία, και υπόσχεται την ομαλή λειτουργία του ενισχυτή (κι ενός συστήματος κατ’ επέκταση) ακόμα και όταν η συνολική αντίσταση της συνδεσμολογία ανέρχεται κοντά στα 0 Ohm. Κοινώς εξαλείφεται η ανάγκη χρησιμοποίησης 100V ενισχυτικών διατάξεων και ηχείων, δηλαδή καταργούνται πλήρως οι μετασχηματιστές γραμμής. Το σύστημα προσφέρεται σε δυο κανάλια που υποστηρίζουν έως 4000W ανά κανάλι, διαθέτει εισόδους και εξόδους Speakon και αποτελεί μια παθητική συσκευή δίχως εσωτερική ή εξωτερική τροφοδοσία.
Όλα αυτά περιγράφονται στο δελτίο τύπου που λάβαμε από την BCS για το Multi Speaker System. Ωστόσο εμείς εδώ στο aLive είχαμε και προσωπική επαφή με τη συσκευή, σε demo συνθήκες αλλά και σε συνθήκες πραγματικής (και απαιτητικής) εγκατάστασης, την οποία θα σας περιγράψουμε αναλυτικά σε επόμενη αναφορά που θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες όπου θα φιλοξενείται και μια αναλυτική συνέντευξη του κ. Γιάννη Σταματόπουλου, εμπνευστή και κατασκευαστή του BCS Multi Speaker System.

Δελτίο τύπου – BCS Multi Speaker System
«Η συσκευή Multi Speaker System της BCS είναι ο νέος επαναστατικός τρόπος για να οριστεί ένα σύστημα πολλαπλών ηχείων. Πρόκειται για μια εντελώς πρωτοποριακή συσκευή η οποία δίνει νέες δυνατότητες στην συνδεσμολογία των ηχείων. 
Μέχρι τώρα, ο αριθμός των ηχείων και η σύνθετη αντίσταση που προκύπτει είναι γνωστό ότι είναι κρίσιμες παράμετροι, όταν πρόκειται να συνδεθούν πολλά ηχεία σ’ έναν ενισχυτή.  

Οι περισσότεροι ενισχυτές της αγοράς δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια σε φορτία κάτω των 4 Ohms. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις οι κατασκευαστές έχουν δώσει μέτρηση με φορτίο 2 Ohm, αλλά ακόμα και τότε ο ενισχυτής δεν μπορεί να λειτουργεί με ασφάλεια υπό αυτό το φορτίο.

Με το νέο Multi Speaker System της BCS είναι εύκολη και γρήγορη η σύνδεση στην έξοδο του ενισχυτή όσων ηχείων απαιτούνται, χωρίς να γίνει χρήση 100v μετασχηματιστών γραμμής.

Η μονάδα αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παράλληλη ή εν σειρά σύνδεση ηχείων, ανεξάρτητα από τη συνολική σύνθετη αντίσταση των συνδεδεμένων ηχείων. Μπορεί να κάνει έναν ενισχυτή να λειτουργεί με ασφάλεια όταν ο συνδεδεμένος σε αυτόν συνδυασμός ηχείων είναι κοντά στα 0 Ohm.

Πρόκειται για μια παθητική mono – stereo συσκευή, η οποία δε χρειάζεται καμία άλλη πηγή ενέργειας, λειτουργεί απευθείας από την έξοδο του ενισχυτή».

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με την εταιρία BCS.

Επαφή
BCS Multi Speaker System

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση