Διαφήμιση
Πέμπτη, 10 Ιανουάριος 2013 11:16

Μικρόφωνο για iPhone & iPad από τη Rode

Η γνωστή Αυστραλέζικη εταιρία κατασκευής μικροφώνων RØDE Microphones ανακοίνωσε τη διάθεση του iXY, του νέου στερεοφωνικού μικροφώνου της που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση με iPhone και iPad. Το μικρόφωνο διαθέτει έναν 30-pin connector και υποστηρίζει υψηλής πιστότητας ηχογραφήσεις σε sampling rates έως και 24-bit/96kHz, αποτελώντας σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, το μόνο μικρόφωνο στον κόσμο που υποστηρίζει κάτι τέτοιο.

Πιο συγκεκριμένα, στην καρδιά του iXY βρίσκεται ένα ‘ματσαρισμένο’ ζεύγος από πυκνωτικές κάψες μισής ίντσας με καρδιοειδές πολικό διάγραμμα, σε διάταξη 90 μοιρών μεταξύ τους για αποτελεσματικές στερεοφωνικές λήψεις ήχου. Επιπλέον, το iXY χρησιμοποιεί τον δικό του υψηλής πιστότητας A-D μετατροπέα, ενώ το μικρό του μέγεθος το καθιστά ιδανικό για κάθε είδους εφαρμογές, από ηχογράφηση ζωντανής μουσικής, meetings, διαλέξεις κλπ, ενώ είναι ιδανικό και για να συνοδεύσει DSLR κάμερες.

Χαρακτηριστική είναι πάντως η δήλωση του Peter Freedman, ιδρυτή και προέδρου της Rode, ο οποίος ανέφερε ότι είναι τόσο ενθουσιασμένος με το iXY όσο με κανένα άλλο προιόν της Rode στην 20ετή ιστορία της εταιρίας. Το μικρόφωνο συνοδεύεται και από το λογισμικό RØDE Rec, μια εφαρμογή για iPhone, iPad και iPod touch. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί μεταξύ άλλων να ελέγξει τη στάθμη εγγραφής και να ενεργοποιήσει το high pass filter για την αποκοπή χαμηλών.

Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει μια πλήρη σουίτα που περιλαμβάνει την επιλογή της επιθυμητής συχνότητας δειγματοληψίας (έως 96kHz), equalization effects (compressor/expander, high-pass filter, low pass filter, parametric EQ), non-linear editing, geo και photo tagging, καθώς και δυνατότητα ‘one touch publishing’ για γρήγορο ανέβασμα σε SoundCloud, Dropbox, email, FTP και iTunes.

Το μικρόφωνο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES (Consumer Electronics Show) που άνοιξε τις πόρτες της χθες στο Las Vegas. Περισσότερα για τα μικρόφωνα της Rode θα σας πούνε στην εταιρία Φ. Νάκας.

Επαφή
Φ. Νάκας

 

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση