Διαφήμιση
Τετάρτη, 09 Μάιος 2012 00:03

Αναβαθμισμένες StudioLive από την Presonus

Από την εταιρία Φ. Νάκας λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με τις νέες αναβαθμισμένες λειτουργίες των ψηφιακών μίξερ της σειράς StudioLive της Presonus.

Φ. Νάκας – Presonus StudioLive
«Η Presonus ανακοίνωσε τις νέες αναβαθμίσεις για τις πετυχημένες ψηφιακές κονσόλες StudioLive, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού δυνατοτήτων που δεν απαντώνται σε οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή κονσόλα, οποιουδήποτε κατασκευαστή και σε οποιαδήποτε άλλη τιμή. Οι νέες δυνατότητες είναι:

QMix. Έως και 10 μουσικοί μπορούν ταυτόχρονα και μόνοι τους να ελέγξουν τις γραμμές monitor (auxiliaries) για τη μίξη τους, χρησιμοποιώντας ένα iPhone ή iPod touch και την δωρεάν εφαρμογή της Presonus QMix, που μπορούν να κατεβάσουν από το Apple Store. Το QMix/VSL είναι η μόνη λύση που επιτρέπει πολλοί χρήστες να ελέγχουν ο καθένας το auxiliary του, από διαφορετικά iPhones καταργώντας έτσι οποιοδήποτε καλωδιακό  σύστημα ελέγχου monitoring με χειριστήρια και μάλιστα με κόστος μηδέν.

Smaart Engine Technology. Η PreSonus ενσωματώνει την μετρητική τεχνολογία του ευρέως αποδεκτού Smaart της εταιρίας  Rational Acoustics για ανάλυση και βελτιστοποίηση ηχητικών συστημάτων, απευθείας μέσα στο λογισμικό ελέγχου της Presonus Virtual StudioLive. Με την τεχνολογία Smaart και το VSL, θα είστε σε θέση να εντοπίσετε με ακρίβεια τις “κακές” συχνότητες ανάδρασης και να κάνετε τα ηχεία σας να παίξουν καλύτερα στον χώρο – χωρίς να έχετε πτυχίο ηχοτεχνίας. Η πρώτη έκδοση του VSL που θα ενσωματώνει την τεχνολογία Smaart, θα είναι μέρος του Universal Control 1.6 της PreSonus, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος την άνοιξη. 

QMix for iPhone
Universal Control 1.5.3 και  StudioLive Remote 1.2. Η εφαρμογή Universal Control 1.5.3 περιλαμβάνει τη νέα βελτιωμένη έκδοση του Virtual Studio Live που υποστηρίζει τη νέα εφαρμογή για iPhone QMix, και διαθέτει την λειτουργία QMix permissions έτσι ώστε να επιτρέπεται μίξη μόνο σε ένα auxiliary και παρέχει τη δυνατότητα να δίνονται ονόματα στα auxiliaries. Το Universal Control 1.5.3 προσθέτει δυνατότητες στο VSL που επιτρέπουν στο StudioLive Remote 1.2 για iPad να ενεργοποιούνται τα SL Remote permissions έτσι ώστε οι χρήστες του iPad να μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες για μίξη FOH ή ένα συγκεκριμένο auxiliary. Προστέθηκε Tap tempo στο VSL και στο StudioLive Remote. Τέλος το VSL προσφέρει την δυνατότητα αντιγραφής και ανάκλησης καναλιών, copy main mix σε aux mix (και aux σε aux), link channel faders έτσι ώστε να μεταβάλλονται μαζί, και ανάκληση σε λειτουργία Fader Locate όταν ένα fader έχει μεταβληθεί στο VSL ή στο StudioLive Remote για iPad. 

Ενδεικτικά το σύνολο των εφαρμογών που προσφέρει η Presonus για τις ψηφιακές κονσόλες StudioLive είναι:
Universal Control: Το πρώτο λογισμικό που χρειάζεται ο χρήστης της StudioLive για να μπορέσει να συνδεθεί η κονσόλα μέσω Firewire με Η/Υ Pc ή Mac. Διαθέτει το Control Panel βασικών ρυθμίσεων, τους οδηγούς (drivers) και το VSL (Virtual StudioLive). Με το Universal Control οποιαδήποτε εφαρμογή DAW της αγοράς όπως Studio One, Cubase, Nuendo, Logic, ProTools μπορεί να χρησιμοποιήσει την StudioLive σαν κάρτα ήχου (Audio Interface).

VSL (Virtual StudioLive) : Λογισμικό ελέγχου σε γραφικό περιβάλλον όλων των ρυθμίσεων της κονσόλας από Η/Υ Pc ή  Mac.

StudioLive Remote : Λογισμικό απομακρυσμένου ελέγχου μίξης της StudioLive για χρήστες iPad.

QMix : Λογισμικό απομακρυσμένου ελέγχου μίξης monitoring για χρήστες iPhone και iPod touch.

Capture : Λογισμικό άμεσης πολυκάναλης ηχογράφησης και virtual soundcheck για Pc ή  Mac.

Studio One Artist : Λογισμικό (DAW) πολυκάναλης ηχογράφησης, μουσικής δημιουργίας και παραγωγής για Pc ή  Mac.

Και όλα τα παραπάνω προσφέρονται φυσικά ΔΩΡΕΑΝ από την Presonus.»

Επαφή
Φίλιππος Νάκας ABEETE
τηλ - 210 6686000

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση