Διαφήμιση
Παρασκευή, 23 Μάρτιος 2012 04:16

Δυναμικό παρών από τη GLD 80 της Allen Heath

Η Allen Heath παρουσίασε για πρώτη φορά τη GLD 80 στα πλαίσια της έκθεσης Namm πριν από δυο περίπου μήνες, ενώ εδώ στη Φρανκφούρτη η κονσόλα πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο και γι’ αυτό η εταιρία φρόντισε να έχει σχεδόν γεμίσει το booth της στο Hall 8.0 με αρκετές GLD 80 προκειμένου να έρθουν σε επαφή μαζί της πολλοί περισσότεροι χρήστες.

Ως γνωστόν, η νέα μικρή GLD 80 βασίζεται στην επιτυχημένη σειρά ψηφιακών μίξερ iLive της Allen Heath και διαθέτει 32 εισόδους υποστηρίζοντας 28 XLR mic inputs με plug n’ play I/O expanders που επιτρέπουν την εύκολη αναβάθμιση της κονσόλας έως και τα 48 κανάλια εισόδου (44 XLR mic inputs).
Στην καρδιά του νέου συστήματος της Allen Heath βρίσκεται το GLD-80 mixer, που υποστηρίζει 48 input processing channels, 8 stereo FX returns, 30 πλήρως διαμορφώσιμα buses, 20 mix processing channels καθώς και πλήρη DSP ισχύ για την απροβλημάτιστη λειτουργία της κονσόλας ακόμα και σε φούλ χρήση όλων των Ι/Ο και των επεξεργαστών της.

Η GLD-80 όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε και στην πράξη, υποστηρίζει έναν αρκετά αναλογικό τρόπο λειτουργίας και χειρισμού που συμπληρώνεται από την έγχρωμη οθόνη αφής των 8,4 ιντσών, ενώ βασίζεται σε μια αρκετά εύχρηστη drag ‘n drop λογική που βοηθάει τη γρήγορη δρομολόγηση εισόδων και εξόδων στα fader strips. Η κονσόλα διαθέτει 20 fader σε 4 layers, όλα τους μηχανικά, ένα μικρό αλλά λειτουργικό και ευδιάκριτο LCD display ανά κανάλι με το όνομα της πηγής του κάθε καναλιού κι ένα περιστροφικό χειριστήριο ελέγχου για απευθείας πρόσβαση στο gain, στο pan-pot και στα aux/FX sends.

Το μίξερ το ίδιο υποστηρίζει 4 XLR mic/line inputs, 4 XLR line outs, 4 RCA inputs, 2 RCA outputs καθώς και digital outputs (σε SPDIF και AES3 formats), ενώ φυσικά διατίθεται και μια γκάμα από plug ‘n play I/O racks για να χτίσετε τη δική σας κονσόλα ανάλογα με τον επιθυμητό αριθμό εισόδων που χρειάζεστε. Η κονσόλα μπορεί να συνοδευτεί από 3 διαφορετικά input systems των 28, 36 ή 44 mic input. Συγκεκριμένα, ένα AR2412 rack (24 XLR inputs, 12 XLR outs) και έως δυο AR84 expander racks (8 XLR inputs, 4 XLR outs έκαστο) μπορούν να συνδεθούν με την κονσόλα σε απόσταση έως και 120m μέσω ενός CAT5 καλωδίου που βασίζεται στο πρωτόκολλο dSNAKE της Allen & Heath.

Το dSNAKE υποστηρίζει τον έλεγχο των remote preamp και όλων των mic preamps που ανακαλούνται ανά σκηνή. Το AR2412 επιπλέον υποστηρίζει διασύνδεση για συστήματα personal monitoring. Επίσης, η GLD έχει τη δυνατότητα ηχογράφησης και αναπαραγωγής στερεοφωνικών σημάτων μέσω ενός απλού USB memory stick. Επιπλέον, υποστηρίζει όλες τις κάρτες που υποστηρίζουν και τα μίξερ της μεγαλύτερης σειράς iLive και συγκεκριμένα, τα πρωτόκολλα Dante, MADI, EtherSound καθώς και τα ACE πρωτόκολλα της Allen & Heath επιτρέποντας έτσι πολυκάναλη ηχογράφηση και αναπαραγωγή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα Allen Heath θα σας δώσουν στις εταιρίες Metro Audio Systems και IMA Audio Lighting…


Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση