Διαφήμιση
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2012 18:12

Ντεμπούτο για το VTX της JBL

του Βασίλη Λαδονικόλα

Η είδηση σχετικά με το νέο μεγάλο JBL σύστημα είναι ότι ήρθε και επί ευρωπαϊκού εδάφους, καθώς η JBL και το γκρούπ Ηarman ήρθαν σε συμφωνία με τη γνωστή Βέλγικη AV rental εταιρία AED Rent που αποτελεί πλέον στρατηγικό Ευρωπαϊκό εταίρο του υπό σύσταση δικτύου VTX Network της JBL.
Η AED Rent είναι γνωστή στην Ευρωπαϊκή αγορά ως market leader στο χώρο της και αυτό εξασφαλίζει όλα τα εχέγγυα στην JBL σχετικά με τη διείσδυση και την παρουσία του συστήματος στην Ευρωπαϊκή αγορά και δη σε υψηλό πάντα επίπεδο. Αυτό ακριβώς επισήμανε και ο Glenn Roggeman, CEO του AED group, ο οποίος αφού υποδέχθηκε το σύστημα της JBL ως το νέο καμάρι του στόλου της εταιρίας του, ανέφερε ότι η AED Rent δεν είναι απλά μια rental εταιρία, αλλά μια τράπεζα μηχανημάτων & εξοπλισμού, γεγονός που την καθιστά μοναδική σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά.

Το νέο VTX V25 της JBL είναι ένα επαναστατικό προϊόν που ενσωματώνει τα 65 χρόνια εμπειρίας της εταιρίας στην υλοποίηση και κατασκευή μεγαφωνικών μονάδων και ηχητικών συστημάτων. Πρόκειται για ένα full-size line array ηχείο 3 δρόμων, που ενσωματώνει δυο 15-ιντσα γούφερ τεχνολογίας Differential Drive που εδράζονται σε μπάφλες αλουμινίου και υποστηρίζουν πρόσληψη ισχύος έως 2kWatt.
Για την αναπαραγωγή των μεσαίων χρησιμοποιούνται συνολικά τέσσερα 8-ιντσα mid-range μεγάφωνα ίδιας τεχνολογίας με τα γούφερ (Differential Drive) καθώς και 3 νέα D2 Compression Drivers της JBL που φέρουν διπλό διάφραγμα και διπλό πηνίο φωνής και τα οποία φορτίζονται από τον πατενταρισμένο κυματοδηγό 3ης γενιάς της JBL, που ονομάζεται RBI (Radiation Boundary Integrator).
Για την οδήγηση του συστήματος φροντίζει το Crown Audio V rack με 3 ενισχυτές της σειράς I Tech HD της Crown στην ενδεδειγμένη διαμόρφωση για την οδήγηση του εκάστοτε συστήματος (ανάλογα με τις καμπίνες που χρησιμοποιούνται).

Το σύστημα συμπληρώνεται από τα υπογούφερ S28 και G28. Αμφότερα χρησιμοποιούν δυο ίδια γούφερ (2269Η) διαμέτρου 18 ιντσών, ενώ η σημαντική διαφορά τους έγκειται στο ότι το πρώτο (S28) μπορεί να αναρτηθεί, ενώ το δεύτερο (G28) τοποθετείται και λειτουργεί αποκλειστικά ως ground stack.

Περισσότερες, πραγματικά ‘καυτές’ πληροφορίες για μια εκδήλωση της AED Rent σχετικά με το σύστημα VTX επί Βελγικού εδάφους, στην οποία είχε προσκληθεί και ο υπογράφων θα σας δώσουμε στα πλαίσια της έκθεσης της Φρανκφούρτης στο αμέσως προσεχές διάστημα…

Ωστόσο, περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το μεγάλο σύστημα της JBL θα βρείτε είτε ΕΔΩ στο δικτυακό τόπο της JBL, είτε θα σας δώσουν στην εταιρία Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio


Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση