Διαφήμιση
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2012 12:24

Νέο V2 software για τη Soundcraft Si Compact

Οι ψηφιακές κονσόλες μικρού φορμά, της σειράς Si Compact της Soundcraft, διαθέτουν πλέον αναβαθμισμένο λογισμικό μέσω του οποίου αποκτούν μια σειρά από νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Συγκεκριμένα, το V2 software είναι ήδη διαθέσιμο και προσφέρεται για δωρεάν ‘κατέβασμα’ από τον επίσημο δικτυακό τόπο του Harman γκρουπ και της Soundcraft. 
Οπως αναφέρει η εταιρία, το νέο αναβαθμισμένο λογισμικό υποστηρίζει 23 νέες δυνατότητες, λειτουργίες και αναβαθμίσεις. H βασικότερη αναβάθμιση όλων αφορά τη διάθεση των 8 επιπρόσθετων DSP channels μέσω των οποίων διευρύνονται τα κανάλια εισόδου & μίξης των Si Compact 16 και Si Compact 24 στις 32 (από 16) και στις 40 (από 32) αντίστοιχα.
Επίσης, περιλαμβάνει και νέες λειτουργίες ‘new user-configurable fader layers’ επιτρέποντας στα κανάλια εισόδου να δρομολογούνται κυριολεκτικά οπουδήποτε (είτε σε input layer και σε οποιοδήποτε bus master, αλλά και σε οποιοδήποτε master layer).
Με τον τρόπο αυτό ο χειριστής της κονσόλας μπορεί να επιτύχει ακόμα καλύτερη (πιο custom) δρομολόγηση των σημάτων του, μειώνοντας έτσι τις εναλλαγές μεταξύ layer γεγονός που κάνει πιο αποτελεσματική και ‘γρήγορη’ τη χρήση της από τον ηχολήπτη.

Ακόμα μια χρήσιμη λειτουργία που περιλαμβάνει το νέο V2 software είναι η λειτουργία DOGS (Direct Output Gain Stabilisation), που σύμφωνα με τους σχεδιαστές του λογισμικού της Soundcraft, λύνει πολλά προβλήματα κατά την περίπτωση που δυο κονσόλες (FOH και monitors) μοιράζονται τις ίδιες πηγές, καθώς η slave κονσόλα (που συνήθως είναι η μόνιτορ κονσόλα) δεν επηρεάζεται από τις ρυθμίσεις κέρδους της main κονσόλας και ως εκ τούτου, αυτές οι μικρορυθμίσεις δεν επιστρέφουν ως ‘καταστροφική’ ανάδραση στο monitor μίξερ για τη συγκεκριμένη πηγή (φανταστείτε να πρόκειται για τη main φωνή της μπάντας).
Επίσης ευπρόσδεκτη είναι και η επιλογή «Copy & Paste» που πλέον είναι πλήρως λειτουργική, επιτρέποντας την αντιγραφή μέρους ή ολόκληρου του επιλεγόμενου καναλιού (ή bus) οπουδήποτε επιθυμεί ο χειριστής της κονσόλας. Επίσης υποστηρίζεται και το copy/paste των FX presets ανάμεσα στους Lexicon επεξεργαστές που ενσωματώνει η κονσόλα.

‘Εμπλουτισμένος’ είναι και ο έλεγχος MIDI που επιτρέπει την ανάκληση των snapshots ακόμα και από εξωτερικές συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να δρομολογήσουν την αποστολή εντολών αλλαγής προγραμμάτων και ακολουθιών...

Επίσης, το νέο software διαθέτει μια νέα λειτουργία ασφαλείας (security mode) που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένους  χρήστες στις κρίσιμες λειτουργίες της κονσόλας, ενώ παράλληλα η λειτουργία 'total lockdown' security μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα από το χειριστή για διαφορετικά επίπεδα πρόσβασης στις επιμέρους λειτουργίες του μίξερ, πχ μπορεί να κλειδωθεί ο βασικός στερεοφωνικός ισοσταθμιστής του συστήματος και ο επεξεργαστής, όταν η κονσόλα χρησιμοποιείται στο FoH και φιλοξενεί πολλούς και διαφορετικούς ηχολήπτες, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπει την πρόσβαση μόνο στους in-house τεχνικούς.

Φυσικά οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς το νέο V2 λογισμικό διαθέτει αναβαθμίσεις που αφορούν τις επιπλέον πληροφορίες που εμφανίζονται μέσω του Function Focus window στην οθόνη αφής, αναβαθμίσεις στις δυνατότητες του matrix mix, στον τομέα του show file και της διαχείρισης των folder, στα φίλτρα HPF, στο τμήμα της ισοστάθμισης όπου περιλαμβάνονται νέα curve graphics και σε πολλούς ακόμα τομείς. Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην εταιρία Βon Studio, ειδικά αν έχετε μια Si Compact και θέλετε να την αναβαθμίσετε με τον νέο V2 λογισμικό…

Επαφή
Βon Studio

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση