Διαφήμιση
Κυριακή, 10 Απρίλιος 2011 16:24

Καινοτόμο ‘beatbox’ mic από τη Sennheiser

Το νέο αυτό μικρόφωνο της Sennheiser σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, στο κέντρο ερευνών της εταιρίας στο Palo Alto της California και έκανε το επίσημο ντεμπούτο του, εδώ στην έκθεση prolight+sound της Φρανκφούρτης.
Το μικρόφωνο που φέρει την κωδική ονομασία ‘Tahoe concept’, λανσάρει ένα πραγματικά νέο concept, καθώς δίνει τη δυνατότητα στον ίδιο τον τραγουδιστή – χειριστή, να διαχειρίζεται απευθείας μια σειρά από εφέ και άλλα καλούδια που ενσωματώνει το ασύρματο αυτό μικρόφωνο, ενώ εξίσου σημαντικός είναι και ο εργονομικός τρόπος με τον οποίο όλα αυτά λαμβάνουν χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, το μικρόφωνο ενσωματώνει μια πλειάδα εφέ, όπως reverberation, echo, harmony, looping και distortion και μπορεί να ελεγχθεί απευθείας μέσω των ρυθμιστικών που εδράζονται εργονομικά πάνω στο σώμα του ασύρματου μικροφώνου (πρόκειται για εύχρηστα μπουτόν και sliders), καθιστώντας το ιδανικό εργαλείο για όλη τη νέα σκηνή των avant-garde φωνητικών, του hip hop και του beatboxing, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε άνθηση σε όλη την αμερικανική (και όχι μόνο) μουσική βιομηχανία. 

Πως δουλεύει...
Το Concept Tahoe, μεταδίδει όλα τα δεδομένα ελέγχου σ’ ένα δέκτη, μέσω του οποίου ελέγχονται τα προαναφερθέντα εφέ και plug-ins σε πραγματικό χρόνο μέσω MIDI σημάτων, προσφέροντας στον τραγουδιστή όχι απλά ένα ασύρματο μικρόφωνο, αλλά ένα δημιουργικό εργαλείο. Επιπλέον, το μικρόφωνο μπορεί να μετατραπεί σε ταμπούρο ή shaker με το απλό πάτημα ενός μπουτόν μέσω του οποίου ενεργοποιείται ένα τσιπ μέτρησης της επιτάχυνσης κι ένας αισθητήρας ελέγχου της περιστροφής. Αυτά συνυπολογίζουν από κοινού το πόσο γρήγορα κινείται το μικρόφωνο, το πόσο γρήγορα επιταχύνει η κίνηση, αλλά και την εκάστοτε γωνία του στο χώρο (σε σχέση με το έδαφος). Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Achim Gleissner, υπεύθυνος του κέντρου ανάπτυξης και καινοτομίας της Sennheiser, η ιδέα του να δώσουν στους τραγουδιστές ένα πλήρες δημιουργικό εργαλείο δημιουργίας και ελέγχου εφέ, τους απασχολούσε εδώ και πολύ καιρό και τώρα πλέον είναι έτοιμη. Η Sennheiser έχει ήδη κατοχυρώσει την πατέντα και πλέον αναμένει την αποδοχή της αγοράς, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή για αντίστοιχες δημιουργικές καινοτομίες...

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ‘Tahoe concept’ της Sennheiser θα σας πουν στην εταιρία Φ. Νάκας...

Επαφή
Φ. Νάκας
τηλ. 210-66.86.000
www.nakas.gr

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση