Διαφήμιση
Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011 18:03

Shure – Η νέα πλατφόρμα Axient

Στο περίπτερο της Shure μας ξενάγησε ο Νεοκλής Ευθυμιάδης, καθώς ειδικά φέτος, υπήρχαν αρκετές αλλαγές. Καταρχάς η εταιρία είχε μεταφέρει το booth της στο Ηall 8.0 μαζί με το ‘βαρύ’ PA και το Live Sound, ενώ παράλληλα τα προϊόντα της βρίσκονταν εντός του κλειστού booth και πρόσβαση σ’ αυτά είχαν μόνο οι αντιπρόσωποι και οι διαπιστευμένοι συνεργάτες της Shure.
Το alive ωστόσο, βρέθηκε εντός του booth, φιλοξενούμενο από την Ελληνική αντιπροσωπεία (Ν. Ευθυμιάδης) και είδε από κοντά όλα τα νέα προϊόντα της Αμερικάνικης εταιρίας. Εστιάσαμε φυσικά στο Axient ή μάλλον στα Axient αφού πρόκειται για μια σειρά προϊόντων στην υπηρεσία του Axient project.

Axient Wireless Management Network
To Axient Wireless Management Network όπως είναι η πλήρης ονομασία του, αποτελεί όχι απλά την εξέλιξη του κορυφαίου συστήματος UHF-R, αλλά κάτι πολύ περισσότερο, καθώς θέτει νέα όρια στους κρίσιμους τομείς του ελέγχου, της αξιοπιστίας και της πιστότητας όσον αφορά την εκπομπή και λήψη σημάτων RF, μαζί με την ταυτόχρονη διαχείριση του συχνοτικού φάσματος για πραγματικά κρίσιμες audio εφαρμογές πολύ υψηλού επιπέδου, σε broadcast αλλά και Live πεδίο.
Κυριολεκτικά τα πάντα εδώ είναι καινούργια, έως και οι μπαταρίες αλλά και ο τρόπος που μπορεί ο χρήστης να ελέγξει τη διάρκεια, τη θερμοκρασία και τη γενικότερη κατάστασή τους ανά πάσα στιγμή,

Η ‘πλατφόρμα’ Αxient λοιπόν στηρίζει τη φιλοσοφία της σε μια σειρά από νεωτερισμούς και καινοτομίες με σημαντικότερη όλων το λεγόμενο «seamless dual-frequency switching», που σημαίνει ότι υποστηρίζει την αδιάλειπτη λειτουργία του μικροφώνου ακόμα και κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες λειτουργίας και σε περιβάλλον με εξαιρετικά επιβαρυμένο συχνοτικά ‘white space’, ενώ παράλληλα η νέα πλατφόρμα είναι άμεσα συμβατή με τα νέα δεδομένα που ισχύουν όσον αφορά τη συχνοτική μπάντα εκπομπής, για τα ασύρματα μικρόφωνα και in ear στην Ευρώπη (και όχι μόνο). Η ουσία εδώ λοιπόν είναι ότι σκανάρεται ανά πάσα στιγμή το φάσμα, επιλέγονται οι κατάλληλες και ‘καλύτερες’ συχνότητες και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα για spare συχνότητα με αποτέλεσμα ακόμα και στην πιο δύσκολη κατάσταση το μικρόφωνο με επιτυγχάνει άμεσες μεταβάσεις σε πραγματικό χρόνο από τη μια συχνότητα στην άλλη, δίχως αυτό να είναι ακουστό ούτε κατ’ ελάχιστον όπως μας ανέφεραν στη Shure.

Γι’ αυτό και το μικρόφωνο απευθύνεται σε ιδιαίτερα κρίσιμες εφαρμογές και γι’ αυτό υποστηρίζει ιδιαίτερα εξελιγμένη ψηφιακή διασυνδεσιμότητα μέσω διπλών Ethernet θυρών για πλήρες έλεγχο και monitoring μέσω του Wireless Workbench 6 software της Shure, ενώ επίσης υποστηρίζει AES3 εξόδους και word clock για ‘χρονισμό’ με ψηφιακές κονσόλες.

Η πλατφόρμα Axient αποτελείται από το AXT400 (Dual channel Receiver), από το AXT 900 (το module επαναφόρτισης των μπαταριών), από το ΑΧΤ200 (Handheld Frequency Diversity transmitter), το AXT100 (Bodypack Transmitter) και από μια σειρά charging modules, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και αξεσουάρ.

Περισσότερα για το Axient της Shure σε αναλυτικό preview που θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση στο aLive, διότι το Axient της Shure σε αναλυτικό preview που θα ακολουθήσει σε επόμενη ανάρτηση στο aLive, διότι το Axient της Shure δεν είναι απλά ένα νέο προϊόν αλλά ένα ολοκληρωμένο project.
Ωστόσο για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην εταιρία Ν. Ευθυμιάδης…

Rate this item
(9 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση