Διαφήμιση
Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2011 02:58

Νέα DiGiCo ‘τσέπης’

Οι άνθρωποι της DiGiCo είχαν στήσει και φέτος στο περίπτερό τους στην prolight+sound το ίδιο booth – γυάλα όπως και πέρυσι και μέσα είχαν για εκπαίδευση και demo καμιά δεκαριά μικρές ψηφιακές κονσόλες. Όπως ακριβώς και πέρυσι στον ίδιο χώρο δηλαδή. Μόνο που φέτος οι κονσόλες δεν ήταν οι μικρές SD9, αλλά οι ακόμα μικρότερες SD11. Η SD9 συρρικνώθηκε λοιπόν, γιατί το ζήτησε η ίδια η αγορά και γιατί όπως είπαμε το παιχνίδι στις ψηφιακές παίζεται πλέον στα μικρά φορμά. Η DiGiCo χάρη στην τεχνολογία Stealth μπορεί να συνδυάσει μικρό φορμά με μεγάλες δυνατότητες οπότε το αποτέλεσμα το είδαμε σήμερα ολοζώντανο μπροστά μας. Ονομάζεται SD-11 και μας ξενάγησε σε αυτή ο Αρης Ισσαρης της DNA Systems…

Η DiGiCo ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυτό ήταν το βασικό αίτημα όλης της αγοράς, δηλαδή μια ακόμα μικρότερου φορμά κονσόλα από την SD9, και φυσικά η DiGiCo δεν είχε λόγο να μην ακούσει τους πελάτες της. Αλλωστε με την τεχνογνωσία και τη δεδομένη ανοικτή αρχιτεκτονική και επεξεργαστική ισχύ της τεχνολογίας Stealth όλα μπορούν να γίνουν εύκολα, γρήγορα και απλά.
Σημειωτέον ότι η πρώτη παραγωγή της SD11 είναι ήδη εξαντλημένη, ενώ η δεύτερη παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, αφού οι παραγγελίες που ήδη δέχτηκαν εδώ στη Φρανκφούρτη τις δυο πρώτες μέρες της έκθεσης, είναι κυριολεκτικά δεκάδες.

Στο ζουμί…
Η κονσόλα είναι ίδια με τα μίξερ της σειράς SD (SD 7, SD 9 και SD 10), κοινώς διαθέτει ίδιους επεξεργαστές και ίδια επεξεργαστική ισχύ με τα προαναφερθέντα μίξερ, είναι Waves Ready και ενσωματώνει το soundgrid στην επιφάνεια, άρα δεν υφίσταται η ανάγκη απόκτησης της κάρτας ξεχωριστά (όπως στις υπόλοιπες SD). Η κονσόλα διαθέτει ιδιαίτερα μικρό φορμά, περιλαμβάνει 12 faders στην επιφάνεια εργασίας και υποστηρίζει 36 κανάλια, 24 busses, 8 in/out local inputs στο πίσω τμήμα της, AES/EBU, GPI και USB θύρες, ενώ συνδυάζεται και με το ethernet κουτί της SD9 και με όλα τα MADI που έχει βγάλει έως τώρα η DiGiCo. Τρέχει στο καινούργιο firmware που ‘τρέχουν’ όλες οι DiGiCo, ενώ η διαφοροποίηση που έχει στην επιφάνεια εργασίας της σε σχέση με την SD9 έχει να κάνει με τα Quick μπουτόν που εδράζονται στο επάνω τμήμα της επιφάνειας εργασίας, ακριβώς πάνω από την ευμεγέθη οθόνη που ουσιαστικά κυριαρχεί στην επιφάνεια της κονσόλας πάνω από τα fader.

Η ουσία απ’ ότι μας ανέφεραν τα στελέχη της DiGiCo είναι ότι το concept πλέον της νέας SD 11 αφορά όχι μόνο τις εταιρίες, και τα εκάστοτε venue, αλλά πλέον και τους τεχνικούς ήχου, καθώς πολλοί ηχολήπτες ήθελαν να επενδύσουν σε δική τους compact ψηφιακή κονσόλα προκειμένου να έχουν το δικό τους εργαλείο δουλειάς αλλά και το δικό τους ήχο. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση που αναμένεται να αλλάξει έως ένα βαθμό το ‘παιχνίδι’ ενοικίασης εξοπλισμού και να διαφοροποιήσει σε σύντομο βάθος χρόνου, πολλά από τα έως τώρα δεδομένα…
Αναλυτικό preview της νέας SD 11 όταν επιστρέψουμε από τη Φρανκφούρτη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη DNA Systems (www.dnasystems.gr)

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση