Διαφήμιση
Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011 16:34

Upturned T Series – Οι νέες Xtreme ‘Κολώνες’

Η σειρά Upturned T της Ιταλικής X-treme αποτελεί τη νέα ευέλικτη (και προσιτή οικονομικά) πρόταση της Ιταλικής εταιρίας για installation & μικρές Live εφαρμογές μικρού και μικρομεσαίου βεληνεκούς σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σύμφωνα με την εταιρία τα ηχεία της απευθύνονται σε πληθώρα εφαρμογών και ειδικεύονται στην αναπαραγωγή φωνής και background μουσικής. Ακολουθούν σχεδιαστικά την τόσο δημοφιλή τελευταία λογική της ‘κολώνας’ με την long throw κάλυψη και τις array αρχές λειτουργίας με όλες τις μεγαφωνικές μονάδες να είναι τοποθετημένες με διαφορετική γωνία και κλίση επί της στενής κάθετης μπάφλας του ηχείου προκειμένου να επιτυγχάνεται η επιθυμητή διασπορά σε κάθε χώρο και το ανάλογο διάγραμμα κάλυψης. Βεβαίως αυτό προκύπτει και από το κατάλληλο set-up γι’ αυτό και η X-treme έχει στη διάθεσή σας 6 διαφορετικούς συνδυασμούς (configurations) για την κάλυψη κάθε ανάγκης.

Ας ξεκινήσουμε από τις μονάδες που απαρτίζουν τη σειρά, πριν περάσουμε στους συνιστώμενους από την εταιρία συνδυασμούς εφαρμογής.
PSUT8ΑE:
Πρόκειται για ένα ηχείο κολώνας μήκους 98 εκατοστών με υβριδικό διάγραμμα κάλυψης, κατάλληλο για long throw εφαρμογές. Το PSUT8ΑE περιλαμβάνει οκτώ 4ιντσα full range μεγάφωνα με μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου, που είναι τοποθετημένα επί της μπάφλας με κλίσεις 30 και 20 μοίρες αντίστοιχα ανά ζεύγη, ξεκινώντας από το κάτω τμήμα του ηχείου. Στο κάτω τμήμα της καμπίνας υπάρχει υποδοχή στήριξής της είτε με τον PSUT8-AC connector, είτε με το ενεργό sub PSUTBASE/A. Η μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως passive είτε ως active stack με τη χρήση του ενεργού υπογούφερ PSUTBASE/A και να χρησιμοποιηθεί έτσι ως main PA σύστημα σε μικρού βεληνεκούς Live εφαρμογές. Οσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το PSUT8ΑE υποστηρίζει πρόσληψη ισχύος έως 400Watt RMS και 800Watt ‘μουσικά’, η απόκριση συχνότητας εκτείνεται μεταξύ 140 και 18kHz, η ευαισθησία του στα 96dB και το SPL 123dB στο 1 μέτρο, και 101dB στα 16 μέτρα. Οσο για το διάγραμμα κάλυψης, η οριζόντια διασπορά ανέρχεται στις 150 μοίρες και η κάθετη στις 15 μοίρες. Το βάρος του ηχείου δεν ξεπερνά τα 10 κιλά, ενώ διατίθεται σε μαύρο και άσπρο χρώμα καμπίνας.

PSUT8ΤΕ: Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς ηχείο κατασκευαστικά και οπτικά (μήκος 98cm, 8 μεγαφωνικές μονάδες 4ιντσών) με τη διαφορά ότι οι 8 μονάδες είναι τοποθετημένες στην εμπρόσθια μπάφλα με τις εξής κλίσεις: 30, 20, 10 και 0 μοίρες σε δυο σετ (αυτές οι κλίσεις των πρώτων 4 μεγαφώνων επαναλαμβάνονται και στη δεύτερη τετράδα)
Οσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το PSUT8ΤE υποστηρίζει πρόσληψη ισχύος έως 400Watt RMS και 800Watt ‘μουσικά’, η απόκριση συχνότητας εκτείνεται μεταξύ 140 και 18kHz, η ευαισθησία του στα 96dB και το SPL 123dB στο 1 μέτρο, και 101dB στα 16 μέτρα. Οσο για το διάγραμμα κάλυψης, η οριζόντια διασπορά ανέρχεται στις 140 μοίρες και η κάθετη στις 15 μοίρες, ενώ το βάρος του είναι επίσης 10 κιλά και διατίθεται σε δυο φινιρίσματα, λευκό και μαύρο.

Το PSUTBASE/A είναι το ενεργό υπογούφερ της σειράς και αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα των δυο παραπάνω μοντέλων. Φοράει ένα 12ιντσο γούφερ με μαγνήτη νεοδυμίου, υποστηρίζει φόρτιση ανάκλασης χαμηλών (bass reflex)  και ενσωματώνει 2κάναλο ενισχυτή (800 + 800Watt) και DSP, αναλαμβάνοντας εκτός από την οδήγηση του ιδίου και την οδήγηση της από πάνω ‘κολώνας’ (PSUT8ΑE, PSUT8ΤΕ). Διατίθεται κι αυτό σε δυο τύπους φινιρίσματος όσον αφορά την καμπίνα του (λευκό και μαύρο) ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 23 κιλά.

Η σειρά Upturned T περιλαμβάνει λοιπόν τα εξής μοντέλα και τους εξής συνδυασμούς.
PSUT8TE -  PSUT8-AC:
Απευθύνεται σε εφαρμογές όπου απαιτείται  ποιοτική αναπαραγωγής φωνής και backround μουσικής και σε μόνιμες μικρές εγκαταστάσεις. Η οριζόντια διασπορά του συστήματος ανέρχεται στις 140 μοίρες χάρης στην multi-angular τοποθέτηση των μεγαφωνικών μονάδων ενώ η απόσταση κάλυψης ανέρχεται έως τα 20 μέτρα για κάθε ανεξάρτητη μονάδα.

PSUT8TE -  PSUT8ΑE - PSUT8-AC: Απευθύνεται σε εφαρμογές για ποιοτική αναπαραγωγής φωνής και backround μουσικής σε μόνιμες εγκαταστάσεις μεσαίου βεληνεκούς και ειδικά σε χώρους με μεγάλο χρόνο αντήχησης. Η οριζόντια διασπορά του συστήματος ανέρχεται στις 150 μοίρες χάρης στην multi-angular τοποθέτηση των μεγαφωνικών μονάδων ενώ η απόσταση κάλυψης φτάνει έως τα 35 μέτρα για κάθε ανεξάρτητη μονάδα.

PSUT8TE -  PSUT8-AC – PS-ST125: Απευθύνεται σε εφαρμογές όπου απαιτείται ποιοτική αναπαραγωγής φωνής, καθώς και σε μικρά Live από έναν έως δυο μουσικούς. Συνοδεύεται από βάση στήριξης για εύκολη εγκατάσταση και επίτευξη του επιθυμητού ύψους ειδικά κατά τη χρήση του σε μικρά Live…
Η οριζόντια διασπορά του συστήματος ανέρχεται στις 140 μοίρες και η απόσταση κάλυψης εκτείνεται έως τα 20 μέτρα για κάθε μονάδα.

PSUT8TE -  PSUTBASE/A: Ο εν λόγω συνδυασμός απευθύνεται σε Live εφαρμογές, καθώς αποτελεί ένα ευέλικτο βασικό portable σύστημα ιδανικό για μικρά club, μικρούς εξωτερικούς χώρους, προβάδικα κλπ. Το subwoofer που συνοδεύει το σύστημα του δίνει την απαραίτητη low end παρουσία για ένα Live ή για την αναπαραγωγή full range μουσικής.
Η οριζόντια διασπορά του συστήματος ανέρχεται στις 140 μοίρες και η απόσταση κάλυψης εκτείνεται έως τα 8 μέτρα για κάθε μονάδα.

PSUT8TE - PSUT8-ST70 - PSUTBASE/A: Ο εν λόγω συνδυασμός είναι πληρέστερος και ‘ψηλότερος’ από τον προηγούμενο. Απευθύνεται σε Live εφαρμογές, και ουσιαστικά πρόκειται για ένα εξίσου ευέλικτο, portable σύστημα ιδανικό για μια σειρά από χώρους και εφαρμογές (μικρά club, μικρούς εξωτερικούς χώρους, προβάδικα, μουσικούς, μπάντες, DJ’s κλπ). Η οριζόντια διασπορά του συστήματος ανέρχεται στις 140 μοίρες και η απόσταση κάλυψης είναι 2λάσια της προηγούμενης εκδοχής, φτάνοντας έως τα 16 μέτρα...

PSUT8TE - PSUT8-ΑΕ - PSUTBASE/A: Αυτή είναι και η μεγαλύτερη έκδοση απλής – μονής ‘κολώνας’ η οποία έχει σχεδιαστεί για music club, live σκηνές και μόνιμες εφαρμογές, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί και πίσω από το stage. Η οριζόντια διασπορά του συστήματος ανέρχεται στις 150 μοίρες και η απόσταση κάλυψης είναι ακόμα μεγαλύτερη, φτάνοντας τα 24 μέτρα...

Περισσότερες πληροφορίες (και ειδικότερα τιμές ανά συνδυασμό) θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της X-treme στη χώρα μας...

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting
τηλ. 210-5542855
www.kariotis.gr

Rate this item
(16 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση