Διαφήμιση
Δευτέρα, 04 Αύγουστος 2014 22:51

Τοποθετείτε σωστά το μικρόφωνο;

Η σωστή τοποθέτηση του μικροφώνου είναι ίσως πιο σημαντική και από το ίδιο το μικρόφωνο. Αυτό αποδεικνύει η νέα εφαρμογή της Ισπανικής εταιρίας Aratechlabs. Η Aratechlabs είναι μια Ισπανική τεχνολογική startup εταιρία, που μόλις παρουσίασε το κορυφαίο της προϊόν. Πρόκειται, για το Arapolarmic audio tool το οποίο οι ίδιοι οι εμπνευστές του δεν το θεωροπύν εφαρμογή ‘app’, αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Πρακτικά, το Arapolarmic είναι ένα ‘έξυπνο’ software για tablets που χρησιμοποιεί τη λογική του ‘augmented reality’ για να απεικονίσει την κατευθυντικότητα των μικροφώνων. Η εφαρμογή θα διατίθεται με κόστος κάτω από 100 euros και θα απευθύνεται σε ηχολήπτες, μηχανικούς ήχου και home recordists.

Ιδού πως δουλεύει
Το Arapolarmic είναι εφοδιασμένο με μια βιβλιοθήκη από δημοφιλή μικρόφωνα και από τα πολλικά τους διαγράμματα (για περισσότερα από 50 δημοφιλή μικρόφωνα).
Ας υποθέσουμε ότι ο ηχολήπτης θέλει να ηχογραφήσει με το μικρόφωνο ‘X’. Τα βήματα που κάνει είναι τα εξής: επιλέγει το συγκεκριμένο μικρόφωνο από το software database της εφαρμογής και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPad παρατάσει μια γραφική αναπαράσταση του εν λόγω μικροφώνου με την real-time εικόνα του μικροφώνου. Όταν οι δυο εικόνες συγχρονιστούν πλήρως τότε η δουλειά έγινε. Μια αναπαράσταση του πολικού διαγράμματος του μικροφώνου εμφανίζεται στην οθόνη του iPad ευθυγραμίζοντας την εικόνα του μικροφώνου σε σχέση με το πώς μετατοπίζεται η οπτική σας γωνία σε σχέση με την ηχητική πηγή…

Εν συνεχεία το Arapolarmic tool, σας παραθέτει με προσιτό και κατανοητό – σύμφωνα με τους κατασκευαστές του πάντα – τρόπο, όλα δεδομένα που αφορούν τη βέλτιστη δυνατή τοποθέτηση και την κατευθυντικότητα του μικροφώνου. Παρατίθενται έγχρωμα γραφικά, καθώς και η απόκριση συχνότητας του μικροφώνου στις βασικές τουλάχιστον συχνότητες της μπάντας εμφανίζονται στην οθόνη. Φυσικά υπάρχουν ‘αγαπημένα μενού’ προκειμένου να αποθηκεύετε τοποθετήσεις διαφορετικών αγαπημένων σας μικροφώνων και να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας με την τοποθέτηση των drum mics για παράδειγμα.
Η εφαρμογή συνίσταται για recording ή live χρήση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση