Διαφήμιση
Σάββατο, 23 Ιούλιος 2011 12:55

Νέα τεχνολογία από την Studiomaster

H Studiomaster είναι μια ιστορική εταιρία κατασκευής ενισχυτικών, που επανέκαμψε προσφάτως, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη παρουσία της στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης. Τις προηγούμενες μέρες η εταιρία ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τη νέα πατενταρισμένη τεχνολογία που εφαρμόζει στα τελικά στάδια ισχύος των νέων της τελικών (που είδαμε στη Φρανκφούρτη) και η οποία ονομάζεται «Class AD Polyphase».
Σύμφωνα με την εταιρία, χάρη στη νέα αυτή τοπολογία έχουν επιτευχθεί σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς της ευαισθησίας, τη διαχείρισης της ισχύος σε σχέση με τους ‘συμβατικές’ Class D σχεδιάσεις και φυσικά στο τελικώς ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την ηχητική πιστότητα.

Στην καρδιά του πατενταρισμένου τελικού σταδίου ισχύος η τεχνολογία Class AD Polyphase αποτελεί το μοντέρνο τρόπο ενσωμάτωσης της τοπολογίας ‘current dumping’ που σχεδίασε η εταιρία από τη δεκαετία του 70 και την εφάρμοζε με επιτυχία στα ενισχυτικά της που κυριάρχησαν στο χώρο του Live για αρκετά χρόνια τις δεκαετίς του 70 και του 80.
Σύμφωνα με αυτή, ένα υψηλής πιστότητας low efficiency Class A ενισχυτής λειτουργεί παράλληλα με bi-polar στάδιο εξόδου. Στη νέα σχεδίαση σε τάξη AD το bi-polar στάδιο εξόδου έχει αντικατασταθεί με ένα ιδιαίτερα γρήγορο switching στάδιο σε τάξη D που χρησιμοποιεί MOSFET για την παραγωγή ισχύος.

Επιπλέον, η συνήθως παράλληλη λειτουργία των MOSFET διατάξεων, έχει αντικατασταθεί από την πατενταρισμένη λειτουργία της Studiomaster που ακούει στο όνομα ‘Polyphase’ κατά την οποία τα MOSFET λειτουργούν ανά ζεύγη διαδοχικά με διαφορετικό χρονισμό.
Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται σύμφωνα με την εταιρία, καλύτερη γραμμικότητα λειτουργίας, περιορισμένη ανάγκη για φίλτρα εξόδου, περιορίζονται αισθητά τα articfacts από τη switching λειτουργία, ενώ παράλληλα αυξημένη είναι η ευαισθησία, χαμηλότερος ο θόρυβος και η  κατανάλωση ενέργειας, ενώ επιτυγχάνεται υψηλότερη αξιοπιστία και ηχητική πιστότητα με ακόμα μικρότερο βάρος.

Περισσότερα για τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα βρείτε ΕΔΩ, ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ που έχει αναρτήσει η Studiomaster στη σελίδα της...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση