Διαφήμιση
Πέμπτη, 18 Μάιος 2023 11:39

ETC με νέα προϊόντα & λύσεις

Στο περίιπτερο της ETC μας ξενάγησε και φέτος ο Κων/νος Βονοφακίδης. Ξεκινήσαμε από δυο πολύ νέα προϊόντα στη σειρά ColorSource. Πρόκειται για την οικονομική σειρά της εταιρίας, η οποία αναβαθμίστηκε και πλέον ονομάζεται ColorSource V, καθώς πλέον υπάρχουν 5 διαφορετικά χρώματα με τα οποία παράγεται το λευκό και οποιοδήποτε άλλο χρώμα RGB, Indigo και Lime, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους designers και στους ανθρώπους της ETC κατ’ επέκταση.

Τα προϊόντα που είδαμε είναι το Fresnel V με μοτοριζέ zoom που προορίζεται για θεατρικές ή τηλεοπτικές εφαρμογές, εκθέσεις κλπ. Το Spot V διαθέτει επίσης 5 χρώματα, μπορεί να φορέσει οποιοδήποτε φακό που υπάρχει (σταθερούς, κυκλοράματος, Fresnel κλπ), με ισχυρή απόδοση στη φωτεινότητα και ασύρματη επικοινωνία με την κονσόλα μέσω Μultiverse receiver.
Μια εξίσου σημαντική δυνατότητα που διαθέτουν, είναι η δυνατότητα προρύθμισης του φωτός πριν πάει στη δουλειά μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό (απλά τοποθετείς το κινητό δίπλα στο φως και σου δείχνει ποιό είναι το φως, τι address έχει και σε ποιό φορμά είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί), μέσω της οποίας μπορεί να σταλεί νέο configuration στο φως. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις rental εταιρίες και όχι μόνο και είναι εξίσου χρήσιμο όταν φεύγει το φως για ενοικίαση ή όταν επιστρέφει από αυτή.

Στην ίδια κατηγορία παρουσιάστηκε και το ColorSource Spot VXT που προορίζεται για εφαρμογές εξωτερικών χώρων καθώς πληροί τις προδιαγραφές IP 65, ενώ κατά τα λοιπά, έχει τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με τα μη αδιάβροχα μοντέλα.

Παρουσιάστηκε επίσης και το αδιάβροχο SolaPix19, που έχει την κωδική ονομασία SolaPix19 XΤ και διαθέτει όλες τις προδιαγραφές αδιαβροχότητας, ενώ από χαρακτηριστικά και απόδοση δεν διαφέρει σε τίποτα από το μη αδιάβροχο αδερφάκι του, που ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελληνική τηλεοπτική αγορά.
Είδαμε επίσης τη σειρά κινούμενων κεφαλών Halcyon που περιλαμβάνει τα μοντέλα Gold, Titanium και Platinum, που αποτελούν 3 φώτα με ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά που απλά διαφέρουν σε μέγεθος και απόδοση, ενώ ένα από τα ατού τους είναι πως όταν κάνουν reset είναι motionless.

Είδαμε επίσης το Source 4WRD II και το Source 4WRD Color II LED engine με την RGBA παλέτα. Κοινώς, είδαμε το σώμα ενός υπάρχοντος φωτιστικού με Source Four 750Watt λυχνία από το οποίο αφαίρεσαν τη λυχνία μαζί με τη βάση της και με τη βοήθεια μίας και μόνο βίδας, τοποθέτησαν μια νέα μηχανή με LED φωτεινή πηγή που προσωμειώνει πληρως μια στάντρα HPL λάμπα, αλλά με σημαντικά οφέλη σε κατανάλωση ενέργειας. Φέτος η εταιρία παρουσίασε μια μια νέα μηχανή με χρώματα που έχει διαφορετική διάταξη του array των χρωμάτων και υψηλότερη φωτεινότητα. Πλέον με την κρίση της ενέργειας, το εν λόγω προϊόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές παγκοσμίως και στις δυο εκδόσεις.

Οσον αφορά στη Hog, παρουσιάστηκε το νέο εργαλείο ελέγχου χρωμάτων για τη Hog που έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί οποιοδήποτε color space. Στα ατού του ότι μπορεί να παράγει το χρώμα που επιθυμεί ο χρήστης, χρησιμοποιώντας πολλαπλά LED και όχι μόνο RGB. Το εν λόγω εργαλείο υπήρχε στην EOS, πλέον υπάρχει και στη HOG.

Από EOS είδαμε την σειρά Apex σε πλήρη ανάπτυξη, η οποία ναι μεν είχε κάνει εδώ το ντεμπούτο της στην περυσινή έκθεση, όμως οι κονσόλες άρχισαν να παραδίδονται στους πελάτες στο τέλος της προηγούμενης και στις αρχές της φετινής χρονιάς. Ηδη η εταιρία έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση του λογισμικού, με την έκδοση 3.2 να περιλαμβάνει νέες δυνατότητες, όπως τον καθορισμό των επιφανειών που θα φωτίζουν τα φώτα και αυτών που δεν θα φωτίζουν και πολλές ακόμα νέες προσθήκες.

Η ξενάγησή μας στο περίπτερο της ETC έκλεισε με την παρουσίαση του Augment3d, ενός χρήσιμου εργαλείου, που επιτρέπει στους Eos users να ελέγξουν και να σχεδιάσουν σε 3D περιβάλλον.

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση