Διαφήμιση
Πέμπτη, 04 Μάιος 2023 14:53

Immersive Sound Experience από τη Meyer

του Βασίλη Λαδονικόλα

Στα πλαίσια της έκθεσης Prolight+Sound 2023 στη Φρανκφούρτη, η Meyer Sound παρουσίασε στο ειδικά διαμορφωμένο Sonic Lounge μια Immersive Sound εμπειρία που βασίστηκε στο Spacemap Go, το οποίο αποτελεί ένα spatial sound design και mixing tool της Meyer που χρησιμοποιεί την επεξεργαστική ισχύ και τις πολλαπλές δυνατότητες της Network πλατφόρμας του Galileo GALAXY Network Platform μέσω μιας ειδικά σχεδιασμένης iPad εφαρμογής (που διατίθεται μέσω δωρεάν download).

Ωστόσο, εδώ το σαφές πλεονέκτημα της Meyer Sound σε σχέση με τον υπόλοιπο εκλεκτό Immersive Sound συναγωνισμό είναι προφανές και στηρίζεται στο ότι ήδη υπάρχουν εκατοντάδες εγκατεστημένοι επεξεργαστές GALAXY processors ανά τον κόσμο, που μαζί με τα κορυφαία DAW’s και τις κονσόλες που συνοδεύονται, καθιστούν ευκολότερη τη σχεδίαση spatial sound design και mixing tool, απ’ όσους ενδιαφέρονται για Immersive περιβάλλον μίξης.

Οπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, το Spacemap Go μας απελευθερώνει από περίπλοκους αλγόριθμους, ενώ ακόμα και οι πιο νέοι και άπειροι χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία με spatial sound σχεδιαμό, θα καταφέρουν γρήγορα και εύκολα να δημιουργήσουν το δικό τους immersive πεδίο ακροάσεων και μίξης.

Σημειωτέον ότι το ηχητικό πεδίο immersive ακροάσεων που μας περιέβαλε, αποτελούνταν από 5 ηχεία εμπρός (ένα ULTRA X20 στο κέντρο, δυο ULTRA X40 με sub 750-LFC εκατέρωθεν αυτού, και άλλα δυο ULTRA X20 / USW-112P εκατέρωθεν αυτών, στις άκρες. Στο πλάι είχαμε άλλα δυο ηχεία και άλλα τρία πίσω μαζί με ηχεία οροφής.
Εξ’ ου και οι ακροάσεις (με προσεγμένο audiophile υλικό) που ακολούθησαν την παρουσίαση, έλαβαν χώρα σε Mono, Stereo, Frontal και Immersive περιβάλλον αντίστοιχα, καθιστώντας τον εμπλουτισμό του Spatial πεδίου, απολύτως κατανοητό και άκρως απολαυστικό απ’ όλους τους παρευρισκόμενους, όπου κι αν κάθονταν εντός του πεδίου ακροάσεων.

Πρίν απ’ όλα αυτά, βεβαίως είχε προηγηθεί η μεμονωμένη παρουσίαση των βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων των ULTRA X20, USW-112P, ULTRA X40, 750-LFC, τα οποία ακούσαμε και μεμονωμένα (με και χωρίς τα sub τους), ενώ φυσικά είδαμε από κοντά σε στατική παρουσίαση τη νέα ναυαρχίδα της εταιρίας το PANTHER (με έναν καταύμαρο λούτρινο πάνθηρα επάνω του), καθώς και το ολοκαίνουργιο sub 2100LFC που θα είναι ετοιμοπαράδοτο το επόμενο διάστημα. Αμφότερα τα PANTHER και 2100LFC τρέχουν με ‘ιλιγγιώδη ταχύτητα’ στη γραμμή παραγωγή τους, καθώς οι προπαραγγελίες που υπάρχουν είναι τεράστιες, όπως μάθαμε από τους ανθρώπους της Meyer Sound εδώ στην παρουσίαση.

Παρουσιάστηκαν επίσης το πρωτόκολο Milan AVB που ως γνωστό έχει αναπτυχθεί από τη συνεργασία περισσότερων από 30 κορυφαίων εταιριών της βιομηχανίας, καθώς και η software πλατφόρμα Nebra της Meyer Sound, που παρέχει στους χρήστες έναν στάνταρ χώρο εργασίας ικανό να φιλοξενεί πολλαπλά εργαλεία που χρησιμοποιούνται με τα προϊόντα της Meyer Sound.

Το εν λόγω λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης δικτυωμένων συστημάτων της Meyer Sound καθώς και τη δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης συνδέσεων στα δίκτυα AVB του Milan, τόσο σε ‘φορητές’ όσο και σε εγκατεστημένες εφαρμογές.

Στα πλαίσια της παρουσίασης (σημειωτέον ότι λάμβανε χώρα 4 φορές την ημέρα, για κάθε ημέρα της έκθεσης και η αίθουσα ήταν πάντα ασφυκτικά γεμάτη), συναντήσαμε και τον Wolfgang Leute, Managing Director της Meyer Sound Europe, ο οποίος εκτός των άλλων, μας επισήμανε τη δυναμική με την οποία έχουν ήδη μπεί στην παγκόσμια rental αγορά τα νέα συστήματα της Meyer Sound.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα προϊόντα της Meyer Sound στα μέρη μας, θα σας δώσουν στην εταιρία Sirius Sound & Lighting Systems.

Επαφή
Sirius Sound & Lighting Systems

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση